Boekenbuit Elfia 2018Nieuws

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180421-0022

Zaterdag 21 april was ik met Jeroen naar Elfia waar we een geweldige dag doorbrachten met onder ander het slenteren langs kramen, genieten van de mooie outfits, het bekijken van een lasershow en het luisteren naar muziek. Via deze link kom je bij het Elfia Foto verslag.

Natuurlijk gingen we ook langs de vele boekenstands, om bij te praten met bekende auteurs of om nieuwe auteurs en boeken te leren kennen. Ik kwam met 6 boeken thuis, waarvan er vier van te voren gepland waren en er 2 toch de geplande limiet wisten te overschrijden. Buiten deze boeken waren er nog vele die me aanspraken en ik graag nog wil lezen maar die heb ik keurig laten liggen, (misschien iets voor een volgende keer).

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180421-0006

Het teken van drie

9789492337337ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180421-0008In 2013 las ik voor Fantasywereld het eerste deel van De kronieken van Ulriach de Waanzinnige en vanaf dat moment ben ik steeds meer in de ban geraakt van de wereld waarin de verhalen zich afspelen en de persoonlijke verhalen van de hoofdpersonen.

Op Elfia was voor het eerst “Het teken van drie“ (deel 6 van de kronieken van Ulriach de Waanzinnige) van Atalanta Nèhmoura te koop. Voor Fantasywereld mocht ik het boek al (als pdf) lezen vóór het verscheen. Mijn recensie kun je hier vinden.

Zaterdag kon ik bij Atalanta het papieren boek ophalen. Die staat nu in mijn boekenkast te pronken naast de andere delen (alleen met een prachtige drakencover). In de boekenkast moet er zeker ruimte vrij blijven want hoewel deel 6 vele lijnen samenbrengt en afrondt is het verhaal nog niet afgelopen. Er zijn nieuwe verhaallijnen uitgezet en de persoonlijke levens van de vele boeiende hoofdpersonen lopen ook door. En er komen dus nog een aantal delen aan, iets waar ik zeker naar uit zie.

Kristallen ziel

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180421-00199789463081184Eén van de boeken die ik zeker van plan was om te kopen op Elfia was Kristallen ziel (boek 2 van Drakenijs en het vijfde boek dat zich in deze wereld afspeelt). In 2014 kocht ik op één van de festivalbeurzen het eerste deel van DrakenZieler (Spiegelgeest) van Cocky van Dijk. Een boek vol met draken en intriges dat ik met veel plezier gelezen heb. Erg leuk is ook dat mijn oudste zoon het boek ook wel zag zitten en na het lezen fan was van het boek en ondertussen alle andere boeken ook gelezen heeft. Hij vindt het dan ook zeker erg leuk dat ik nu ook dit deel gekocht heb. Dat wordt weer gezellig samen lezen en kletsen over het boek.
In augustus 2015 mocht ik, samen met mijn zoon, Cocky interviewen. Iets waar we met veel plezier op terugkijken.

Zielsverwant

9789463081122ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180421-0013Van Anton Wolvenkamp heb ik vijf boeken gelezen en gerecenseerd voor Fantasywereld (De trilogie Kinderen van Atlantis en het tweeluik Monster & Draak).
Toen ik met Anton in gesprek was op Elfia vertelde hij heel enthousiast over het Young Adult boek (de eerdere boeken zijn jeugdboeken) dat hij geschreven heeft. Zielsverwant is het eerste boek van het tweeluik Beschermengelen.

De vorige boeken die ik las waren absoluut de moeite waard, de achterflap sprak me aan en het enthousiasme van Anton was aanstekelijk. Dus kocht ik deze ook, al stond het eigenlijk niet op de planning   🙂 .

Macht

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180421-00169789463081177Van Kim ten Tusscher staan er al 6 boeken in onze boekenkast die zich allemaal in dezelfde (wonderbaarlijke en mooi uitgewerkte) wereld afspelen.
De eerste drie kocht ik op Elfia in 2013 als set, de complete Lilith serie. Ik weet nog dat ik dat best wel wat spannend vond want wat als de boeken, ondanks het inspirerende verhaal van Kim en de boeiende tekst tegen zouden vallen. Dan zou het handiger geweest zijn om eerst deel 1 te kopen, maar op de een of andere manier voelde het goed en ik kocht de hele serie.

Een prima beslissing want het is een prachtige serie die zowel mijn zoon als ik erg goed vinden. Kevin had de boeken zelfs eerder uit dan ik .
Later verschenen ook Jager en Prooi, boeken die zich afspelen voor de Lilith trilogie. Indringende boeken die indruk maken en veel verdieping geven over de wereld waarin Lilith leeft.
Net als vele andere lezers vond ik het jammer dat met de trilogie de verhalen van Lilith afgelopen waren. Dat er toch een vervolg (Bloed) kwam kon kon ik zeer waarderen. Tijdens het schrijven van Bloed mocht ik Kim interviewen en allemaal vragen stellen over haar bestaande boeken en het vervolg dat ze aan het schrijven was.

Het vervolg, Macht, heb ik zaterdag op Elfia gekocht en ben ik heel benieuwd naar.

54 minuten

9789402715408ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180421-0480Ook dit boek stond niet op het lijstje met boeken dat ik zou kopen op Elfia, maar het is wel een boek dat ik graag nog wil lezen.
In de kapel van het kasteel was er aan het eind van de middag een interview met Marieke Nijkamp. Omdat ik haar al een keer eerder had horen vertellen en daar erg van genoten had en omdat haar boeken me aanspreken ben ik naar het interview gegaan. En het was absoluut de moeite waard, mocht je ooit in de gelegenheid zijn om een interview met deze auteur bij te wonen dan raad ik je aan om te gaan.
Vol passie, enthousiast en goedgehumeurd vertelde ze over haar boeken, het bekend zijn in Amerika, de impact van 54 minuten en over wat ze met haar boeken mee wil geven en nog veel meer.

Beide boeken spraken zeer tot mijn verbeelding zoals ze erover vertelde maar vooral 54 minuten, dat gaat over een fatale schietpartij op een Amerikaanse High school. Zo vertelde ze dat er bewust voor gekozen is om niet vanuit de schutter te vertellen maar vanuit 4 omstanders. Niet alleen krijgt zo de dader geen podium maar ook het verhaal van de slachtoffers wordt op deze manier belicht.
En zo was er eigenlijk van alles wat interessant was wat ze vertelde. Je begrijpt dus vast wel dat dit boek ook echt mee naar huis moest

De vervloekte Orakelsteen

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180421-00159789463081146Ook dit boek is een vervolg deel, het is het derde deel in “de boeken van Terra Fabula“ van Peter DeWilles. Het eerste deel trok in 2015 op één van de fantasy beurzen de aandacht van Jeroen toen hij met de auteur in gesprek raakte. Iets wat ik me achteraf, nu ik Peter een aantal keer gesproken heb en heb mogen interviewen, heel goed voor kan stellen. Zijn hele wereld begint voor je te leven als hij erover vertelt, Ik heb mijn interview zelfs in twee delen gepubliceerd omdat hij zoveel vertelde wat ik leuk vond om aan de lezers van mijn blog te vertellen.

Toen we hem zaterdag spraken vertelde Peter dat hij het interview nog eens nagelezen heeft en het echt klopt met wat er uiteindelijk in dit boek is komen te staan.
Het is een jeugdserie die bedacht is waarbij tegelijkertijd heel veel feiten kloppen en vol staat met magische en gevaarlijke avonturen. Het is een jeugdserie maar ook voor volwassen erg leuk om te lezen.

Dit is mijn Boekenbuit van Elfia 2018 en je zult vast begrijpen dat ik er heel blij mee bent.

Groetjes van Connie.

5 antwoorden
  1. Angela
    Angela zegt:

    Het enige boek waar ik van gehoord heb was Terra Fabula. Die moet erg tof zijn! De rest moet ik ook zeker eens gaan checken! Je hebt in iedergeval een mooie boekenbuit!

    Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Naast genieten van de sfeer en de outfits hebben we lekker langs de kramen gelopen, zijn we naar een vuurshow geweest, hebben we naar muziek geluisterd en ……. Natuurlijk ben ik langs de stands met boeken geweest en gingen er een aantal boeken mee naar huis. Als je daar meer over wil lezen / foto’s wilt zien kun je hier terecht. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.