Boekpresentatie: Minnaar – Ilse RuijtersBoekpresentatie, Nieuws

Ilse Ruijters

Vandaag presenteerde Ilse Ruijters haar vijfde boek, de thriller Minnaar online bij the Read Shop Almere-Haven in samenwerking met Ambo Anthos uitgevers die haar boek uitgeven.
Het is echt een gemis dat in deze tijd de boekpresentaties bij boekhandels / uitgevers niet door kunnen gaan. Niet alleen omdat het ontzettend gezellig is maar ook omdat auteurs zo veel minder mogelijkheden hebben om hun boek onder de aandacht van lezers te brengen. Dit kwam ook ter sprake tijdens de boekpresentatie.
Gelukkig bestaat er zoiets als Zoom (en natuurlijk andere mogelijkheden) om toch met elkaar in gesprek te gaan. Dat het soms even wat uitproberen is met instellingen, maakt dat er niet minder leuk op.

Nadat ik het debuut van Ilse gelezen had een aantal jaar terug was ik zeer onder de indruk van haar manier van schrijven. Ik ben dan ook heel benieuwd naar haar nieuwe boek “Minnaar“ (onder aan het artikel staat iets over de inhoud). Zodra ik het gelezen heb zal mijn recensie op mijn blog verschijnen.
Ik geef hier een korte impressie van de boekpresentatie.

Na een korte introductie van een trotse uitgever ging het beeld naar Almere waar Ilse in de Read shop haar boek presenteerde. In het gesprek ging het in het begin over hoe lastig het is voor boekhandels om in deze tijd hun hoofd boven water te houden. Net als dat het voor auteurs nu extra moeilijk is om een boek te promoten. Ilse vertelde dat ze in samenwerking met Ambo Anthos zo goed mogelijk probeert om haar boek aandacht te geven en dat ze blij is met alle steun die ze daarbij krijgt.

Met verve las Ilse daarna een stukje voor uit het boek.

9789026352218Vervolgens werd Ilse geïnterviewd en was het mogelijk voor de aanwezigen bij de online presentatie om Ilse vragen te stellen. De vader van Ilse was duidelijk super trots op zijn dochter en dat was heerlijk om te zien. Hij adviseerde de uitgever sterk om het boek te vertalen en ook in het buitenland uit toegeven. De uitgever reageerde dat hij dat zeker zou willen maar dat het erg moeilijk is om Nederlandse boeken in het buitenland uitgegeven te krijgen.

In het kort wat onderwerpen die naar voren kwamen bij het interview en de vragen

 • Het verhaal gaat over een vrouw van 40 die een verhouding krijgt met de vriend van haar zoon. Wanneer zij de relatie wil beëindigen starten er problemen
 • Ilse schreef het boek in ongeveer acht maanden terwijl haar huis in chaos verkeerde door een flinke verbouwing. Ze heeft bij Ikea een roze stoel gekocht en dat tot haar schrijf- / werkplek gemaakt tussen alle dozen en rumoer door
 • De lockdown komt niet naar voren in haar boek, maar Ilse gaf aan dat de lockdown wel het schrijfproces beïnvloedde
 • Ilse leest recensies en heeft uit de recensie van haar vorige boeken ook punten meegenomen bij het schrijven van dit boek. Ook maakte ze gebruik van proeflezers
 • Ilse denkt dat het een boek is voor een breed publiek. Het is geschreven voor volwassen lezers
 • In het boek komen twee werelden voor waarmee ze bekend is, die van het Kite surfen (de minnaar is een kite surfer) en het bankwezen (de hoofdpersoon is directeur van een bank) en dat heeft ze gebruikt in haar boek
 • Tijdens het schrijven en door opmerkingen van proeflezers is een van de namen van de personages veranderd
 • Op de vraag of er bij de hoofpersoon karaktereigenschappen van haar zelf terug te zien zijn antwoorde Ilse dat de hoofpersoon wat naïef is en dat zij zelf ook altijd uitgaat van het goede van mensen
 • Voor een volgend boek heeft ze ideeën en zelf een mogelijk plot maar ze weet nog niet of dat boek er gaat komen of in welke vorm
 • De opzet van het boek is heel anders geworden dan ze oorspronkelijk dacht
 • Minnaar is qua opbouw meer chronologisch dan haar ander boeken

In 2016 had ik een interview met Ilse dat je hier kunt nalezen.

Tekst achterflap boek

EEN GEPASSIONEERDE LIEFDESAFFAIRE VERANDERT IN EEN LEVENSGEVAARLIJKE NACHTMERRIE.

Dat wat ze met Søren had – een affaire zou ze het nooit noemen, daar was het lang niet serieus genoeg voor – was op haar veertigste verjaardag begonnen.
Haar leven was al helemaal compleet.
Kinderen het huis uit, goed huwelijk, carrière op orde. En toen stond hij daar, de drieëntwintigjarige kitesurfer, nota bene op haar verjaardag. Het is alleen voor de sex zeggen ze tegen elkaar. Ze voelt zich steeds schuldiger over het bedrog, maar als ze de relatie wil verbreken, blijkt dat haar spannende minnaar zich niet zo makkelijk aan de kant laat zetten.

Ilse Ruijters (1979) is een bekroond schrijver. Aan haar debuut De onderkant van sneeuw, werd de Hebban Thriller Debuutprijs toegekend. Hierna volgden nog twee thrillers en een non-fictieboek. Voor haar vorige thriller, Meisje van me ontving ze de Thrillzone Award.
Ilse Ruijters schrijft daarnaast voor verschillende media. Ze woont met man en dochter in Almere.

Boekgegevens

9789026352218

Titel :Minnaar
Auteur :Ilse Ruijters
Uitgever :Ambo Anthos
Verschenen :Februari 2021
ISBN :9789026352218
2 antwoorden
 1. Elly
  Elly zegt:

  Hallo Connie, ja dat is tegenwoordig andere koek met zoomen, maar toch is het leuk om contact te hebben en vragen te kunnen stellen zo. Ik heb dit boek al meerdere maken voorbij zien komen en ik ga het ook zeker eens lezen. Haar boek Later als ik dood ben, vond ik echt goed. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar dit verhaal. De cover is mooi…het trekt je ogen naar het boek toe! Goed gekozen. Alvast veel plezier met lezen van dit boek Connie!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.