Weet jij wat een Bambook is???Nieuws

Een tijdje terug kreeg ik het verzoek of ik een bespreking wilde maken over het Bambook.
Meteen vroeg ik me af: Wat is een Bambook?
Nadat ik op de site gekeken had begreep ik dat het om een uitwisbaar en duurzaam notitieblok gaat. Mijn interesse was meteen gewekt, want zowel voor mijn blog als thuis gebruik ik eigenlijk altijd notitieboekjes / kladblaadjes, en duurzaam is natuurlijk altijd een reden om meer informatie te willen krijgen.

Het is een mooi en goed uitgedacht concept en ik gebruik mijn notitieboek nu voor mijn blog en thuis. Natuurlijk kan ik ook mijn iPad gebruiken maar ik schrijf graag. Want op de één of andere manier blijven mijn aantekeningen en lijstjes beter hangen in mijn hoofd wanneer ik schrijf. Vooral ook schrijvend aantekeningen maken voor mijn recensies maakt dat ik veel meer vat op het boek krijg en op alles wat ik over het boek wil gaan schrijven. En op deze manier gebruik ik veel minder papier.

Bambook is jouw laatste schrift

Op den duur wil ik denk ik een apart boek ook voor mijn blog en een kleiner boekje dat ik makkelijk mee kan nemen in mijn tas. Het A4 formaat dat ik nu heb is ideaal voor thuis maar te groot voor mijn tas. Bovendien ben ik bang dat de kaft van bamboe zal breken als ik de A4 maat overal mee naar toe sleep.

Ik ben erg enthousiast!

Wat is een Bambook en hoe werkt het?
Een Bambook is een schrift zoals je het gewend bent, met de voordelen van een whiteboard. De pagina’s zijn te beschrijven met een speciale pen. Wanneer je iets geschreven of getekend hebt staat het er net zo vast en zonder vegen op als wanneer je in een schrift geschreven zou hebben.
Wanneer je de aantekeningen niet meer nodig hebt kun je het makkelijk uitwissen met de achterkant van de pen of een natte doek. Ik heb beide een paar keer uitgeprobeerd en het werkt prima, het is er snel af en er blijft geen inkt achter.

Met een speciale Bambook app kun je de pagina’s inscannen en in mappen plaatsen zodat je aantekeningen veilig opgeslagen zijn en de pagina’s van je notitieboek zijn dan weer herbruikbaar. Zo wordt er veel minder papier gebruikt, een ideale oplossing voor mensen die graag schrijven en tegelijkertijd duurzaam bezig willen zijn. Ook de productie en levering van het Bambook is namelijk zo duurzaam mogelijk.

Het scannen met de app gaat makkelijk, de eerste keer maakte ik een wat scheve foto maar daarna ontdekte ik dat er een handig hulpmiddel is. Een omlijning die te zien is en als je daar binnen blijft tijdens het fotograferen komt de pagina recht en volledig in je map te staan. Daarmee maakt de app van jouw notities een digitale versie die er net uit ziet alsof je meteen digitaal had gewerkt.
Hierdoor kun je je aantekeningen die je nog moet verwerken opslaan en ondertussen het notitieboek opnieuw gebruiken.

Het Bambook wordt geleverd met 1 stift erbij en wat mij betreft is dat wat weinig. Bij dit notitieboek kun je geen andere pen gebruiken en je wilt ook niet zonder pen komen te zitten. Je moet er maar net aan denken om gelijk een pen erbij te bestellen, dus wat mij betreft is leveren met twee pennen fijner.

De pennen zijn er in meerdere kleuren en er is ook een dikkere marker op de site te koop.

Het Bambook kun je verder zowel kant en klaar kopen of zelf helemaal naar wens samenstellen. Er zijn verschillende pagina’s waar je uit kunt kiezen namelijk (zie verderop in mijn samenvatting).

Voor bedrijven is er de mogelijkheid om het Bambook in huisstijl te maken. De site lijkt ook iets meer op bedrijven gericht dan op individuele kopers. Om die naar de site te trekken zou die er iets aantrekkelijker en minder zakelijk uit mogen zien.

 

 

Samenvatting van informatie over Bambook dat ik op de site gevonden heb:

 • Alle gebruikte materialen zijn milieu gecertificeerd
 • Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met duurzame grondstoffen wat o.a. te zien is in de keuze voor bamboe voor de kaft.
 • De stiften zijn herbruikbaar en zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Met een navul station kun je de pen 3 tot 5 keer navullen.
 • De stiften zijn er in vier kleuren. Er is ook een dikkere Bambook marker.
 • Wanneer er iets besteld bij Bambooks wordt hierdoor CO2 uitgestoten, zowel voor de productie als voor de verzending. De CO2 uitstoot wordt gecompenseerd door het planten van bomen in samenwerking met de organisatie “Trees voor all“!
 • Verzending gaat zo duurzaam mogelijk door o.a. het gebruik van fietskoeriers.
 • De producten worden handmatig in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze werknemers hebben hierdoor een passende dagbesteding waar ze een eerlijk salaris voor ontvangen

 

 • Alles wat je schrijft is volledig uitwisbaar en geeft niet af. De inkt heeft maar 5 seconden nodig om te drogen, zodat je aantekeningen goed blijven staan. Kleine aanpassingen kun je maken met de achterkant van de stift en grotere met een natte doek.
 • Het is de handzame versie van een whiteboard
 • Er zijn verschillende maten en 2 kleuren. Voor bedrijven kan het Bambook volledig in huisstijl worden gemaakt.
 • Er zijn standaard en customized versies te bestellen

 

 

 • Leverbaar in hardcover of softcover.
 • De bladen zijn verkrijgbaar in de varianten: lijnen / blanco / combo / ruit / dotted / to-do list / bladmuziek
 • Met de Bambook app digitaliseer je aantekeningen met 1 druk op de knop.
 • Het Bambook heeft een penloop waardoor je de stift altijd bij de hand hebt

Ik hoop dat jullie er net zo veel plezier aan zullen beleven als ik.

5 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] De gegevens voor de kortingscode kun je hier vinden. […]

 2. […] aantekeningen opslaan en in mappen zetten. Ik schreef er eerder al een uitgebreid verslag van dat je hier kunt […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.