Blogtour: Ik durf je niet te zeggen – Christina LaurenBlogtour, Gelezen

9789401611428

Voor Xander uitgevers doe ik mee aan de blogtour van Ik durf je niet te zeggen van Christina Lauren. Christina Lauren is het pseudoniem van beste vriendinnen Christina Hobbs en Laura Billings die samen boeken schrijven.
Ze hebben al vele boeken geschreven en hebben nu met romantische fictie een nieuwe weg ingeslagen. Ik durf je niet te zeggen is hun vierde boek in dit genre. Een genre dat hun erg goed ligt want alle vier de romans hebben iets dat je als lezer raakt en geven een fijne feelgood leeservaring.

Net als de andere boeken begint dit boek met het woord ik… , het kenmerk van deze serie. In een interview dat ik las over de auteurs stond dat ze graag vanuit twee perspectieven schrijven omdat ze dan ieder een lijn voor hun rekening nemen. Met veel overleg, een basisplan, elkaars teksten lezen en eventueel aanpassen weten ze er zo één verhaal van te maken.
Ook in dit boek wordt het verhaal vanuit twee verschillende personages verteld namelijk door Hazel en Josh die beide in de ik vorm het verhaal vertellen.

Hazel en Josh ontmoeten elkaar kort tijdens hun studententijd op een voor Hazel behoorlijk gênante manier, die echter voor de lezer erg vermakelijk is. Toch is zij er direct van overtuigd dat ze dolgraag bevriend zou willen zijn met Josh. Maar het mag helaas voor Hazel niet zo zijn.
Jaren later ontmoeten ze elkaar weer en blijkt Josh de broer te zijn van de beste vriendin van Hazel. Ze zijn totaal verschillend en tot grote vreugde van Hazel en tot verbazing van Josh worden ze hele goede vrienden.
En daar blijft het bij want voor Hazel is het duidelijk dat ze zich al zo belachelijk heeft gemaakt bij Josh dat daten / een relatie niet tot de mogelijkheden behoord.

Bovendien zijn ze totaal verschillend. Josh is rustig, bedachtzaam, introvert en rationeel.
Hazel daarentegen is impulsief, extravert, zo nu en dan behoorlijk onhandig en beslist excentriek. Zelf beschrijft zij het als Ik zweer dat mijn mond en mijn hersenen broer en zus zijn die een bloedhekel aan elkaar hebben en elkaar pesten in de vorm van tenenkrommende momenten.
Er zijn nog twee redenen waarom het nooit wat zal worden tussen hen. Josh heeft al twee jaar een relatie met een beeldschone vriendin (waar zowel zijn ouders en zijn zus een hekel aan hebben). En Josh valt voor Hazel in de categorie “een normale vent“. Dit zijn mannen die het even leuk vinden dat Hazel anders is maar haar daarna proberen te veranderen.

Wanneer de relatie van Josh uitgaat en hij zeer aangeslagen is vangt Hazel hem op. Ze besluiten dat het een goed idee is om voor elkaar een nieuwe partner te zoeken. Dit levert een aantal hilarische double dates op die natuurlijk geen nieuwe relatie tot stand brengen voor Josh en Hazel. Als lezer zie je wel hoe natuurlijk en liefdevol die twee met elkaar omgaan en dat ze best goed bij elkaar passen.
Josh wordt weliswaar soms horendol van Hazel maar hij zou haar voor geen goud willen veranderen. Hazel is dol op Josh en een topvriendin.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze uiteindelijk met elkaar in bed belanden. Maar dan wordt het voor hen toch wel erg ingewikkeld.

Naast vermakelijk en soms een tikje bizar wordt het verhaal wat serieuzer en krijgt meer diepgang. Door de goede opbouw van de karakters en de levensechte manier waarop ze overkomen raak je als lezer onder de indruk van deze twee hoofdpersonen. Hazel is geweldig en uniek en je moet wel van haar houden. Ze is open, lief, warm en een beetje knettergek. En dat weet ze maar ze buigt niet voor de wereld en blijft zich zelf. Het is ontroerend om te lezen dat ze authentiek blijft maar hier een hoge prijs voor betaald. Ze raakt zo vrienden kwijt en mannen durven zich niet aan aan te binden of willen haar veranderen. Dat heeft haar op dat punt heel kwetsbaar gemaakt en dat komt mooi naar voren in het boek. Zeker wanneer het om Josh gaat die ontzettend belangrijk voor haar is.
Josh is bang voor de stap van vrienden naar geliefden, zeker wanneer een oude vlam van Hazel opduikt. Hij wil het beste voor Hazel maar zijn aarzelende houding maakt dat Hazel zich steeds meer.
Ze worstelen met hun emoties en gevoelens en zijn doodsbang om hun band op het spel te zetten.

Beide worden bijgestaan door vrienden die ook erg leuk zijn om te lezen. En het is in het tweede deel niet alleen serieus ook hier zijn vele vermakelijke momenten.
Natuurlijk loopt het uiteindelijk goed af het is immers een feelgood boek, maar de weg ernaar toe voelt tijdens het lezen heel oprecht aan.
Al met al een heerlijk boek dat vlot geschreven is en hartverwarmende personages heeft. Met maar 1 klein minpuntje. Hazel is een flapuit en ze is direct, dus het is logisch dat ze als het over sex gaat geen blad voor de mond neemt. Maar de auteurs gooien er wel heel vaak stevige taal tegen aan en dat is niet echt nodig.

Boekgegevens

9789401611428

Titel :Ik durf je niet te zeggen
Auteur :Christina Lauren
Uitgever :Xander Uitgevers B.V.
Verschenen :Oktober 2019
ISBN :9789401611428

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.