Blogtour: Ik wil niet voor je vallen – Christina LaurenBlogtour

9789401610322

Op 1 februari verschijnt er bij Xander uitgevers Ik wil niet voor je vallen van Christina Lauren. Ik doe mee met de blogtour van het boek.
Na de twee eerdere boeken van Christina Lauren, die ik met veel plezier gelezen heb was ik heel benieuwd naar dit boek. Het onderwerp sprak me in ieder geval direct aan.

WAT ALS JE GROTE LIEFDE JE GROOTSTE RIVAAL BLIJKT TE ZIJN

Dit overkomt Evie en Carter die als een blok voor elkaar vallen wanneer ze elkaar ontmoeten op een feestje bij gezamenlijke vrienden. Beide zijn ze drukbezette agenten in Hollywood die dag en nacht met hun carrière bezig zijn en eigenlijk geen tijd voor een relatie hebben. Maar de klik tussen hen is onweerlegbaar aanwezig en de chemie tussen hen is stomend. Beiden voelen ze dat dit een kans is die ze niet kunnen laten lopen, dit zou wel eens de start kunnen zijn van een blijvende relatie. Dat ze bij concurrerende bedrijven werken kan ze dan ook niet afschrikken.
Maar dan gaan hun bedrijven van de ene op de ander dag fuseren en blijkt dat er in het bedrijf nog maar voor één van hen plaats is. Over enkele maanden zal hun baas beslissen wie er kan blijven en wie zijn / haar baan verliest of overgeplaatst wordt naar New York.
Opeens zijn Evie en Carter concurrenten voor een baan die ze beide absoluut willen hebben. Het is de baan waar ze jaren voor gewerkt hebben en alles voor opzij gezet hebben.
In het begin is de sfeer tussen hen nog vriendelijk maar al snel barst de concurrentie strijd los en halen ze alles uit de kast om elkaar te verslaan. Liefde en werk blijken dan onmogelijk om te combineren.

Het verhaal wordt vanuit twee perspectieven verteld, zowel Evie als Carter vertellen hun verhaal in de ik vorm, zodat je het verhaal vanuit twee kanten meemaakt.
Veel van wat ze vertellen gaat over hun werk en alles wat daar bij komt kijken en over het leven in Hollywood. Ook collega’s en cliënten komen uitgebreid aan bod waardoor je als lezer ondergedompeld wordt in wereld van de showbusiness. Een wereld vol roem en glorie maar ook vol politieke spelletjes en scheve machtsverhoudingen. Op treffende wijze wordt in het boek neergezet hoe moeilijk het is voor vrouwen om zich in deze mannenwereld staande te houden en hoe seksisme en grote rol speelt. Dit is op een hele natuurlijke en prettig leesbare manier in het verhaal verwerkt waarbij zowel Evie als Carter hiermee te maken krijgen. Ieder moeten ze hierbij keuzes maken hoe ze hiermee om gaan en of en hoe ze hier iets aan kunnen doen.

Het nadeel voor deze uitgebreide beschrijvingen van het reilen en zeilen van de wereld van Hollywood agenten is dat de karakters van Evie en Carter niet diep uitgewerkt zijn. Je leert hun eigenschappen kennen en de manier waarop ze reageren en je kunt je prima met hun concurrentiestrijd vermaken. Maar ze gaan als hoofdpersonen niet echt voor je leven en weten niet te raken. Bij de eerdere boeken van Christina Lauren had ik dat absoluut wel en dat miste ik in dit boek. “Ik wil niet voor je vallen” is wat luchtiger en heeft meer weg van een romantische komedie. Daar is niets mis mee en absoluut vermakelijk maar mijn voorkeur ligt meer bij de andere boeken.

De manier van schrijven is vlot en heeft veel humor waardoor het een ontspannen boek is om te lezen. De gesprekken in het boek zijn levendig en leuk geschreven zowel tussen Evie en Carter als tussen de hoofdpersonen en hun vrienden waardoor je tijdens het lezen echt kunt genieten hiervan.
De scenes tussen Evie en Carter zijn regelmatig stomend en sexy zonder te nadrukkelijk te zijn. Echter wanneer Evie aan Carter denkt dan is ze wel vaak aan het fantaseren over zijn geslachtsdeel. Begrijpelijk want ze vindt hem ontzettend aantrekkelijk maar na een aantal keren weet je dat als lezer wel en begint het te storen.
De manier waarop Evie en Carter elkaar dwars gaan zitten dreigt ook even te veel van het goede te worden maar neemt gelukkig op tijd weer een andere wending. Evie en Carter gaan constant heen en weer tussen hun gevoel van aantrekkingskracht en hun concurrentie strijd. Dit is weliswaar voorspelbaar maar absoluut leuk om te lezen.

Christina Lauren

Christina Hobbs en Laura Billings vormen leerde elkaar kennen via het online schrijven van fanfiction en schrijven sinds 2009 samen onder de naam Christina Lauren. Ze schrijven zowel Young Aduld als volwassen boeken. Hun Stouter serie (schuin) was een groot internationaal succes.
Naast collega schrijvers zijn ze beste vriendinnen die elkaar iedere dag spreken. Ze schrijven niet samen omdat ze totaal andere schrijfritme hebben maar hun boek zijn echt gezamenlijke projecten waar ze aan werken. Alles wordt samen overlegt, uitgewerkt en gepland waarna besproken wordt wie wat schrijft. Vaak schrijven ze een verhaal vanuit twee perspectieven en dan neemt ieder 1 perspectief voor haar rekening. Tussen door bespreken ze dit en synchroniseren ze hun verhalen. Uiteindelijk worden de perspectieven samengevoegd en bewerken ze het verhaal samen.

Dit zijn de links naar mijn eerdere recensies:
Ik ben je niet vergeten
Ik weet niet of ik van je houd

Boekgegevens

9789401610322

Titel :Ik wil niet voor je vallen
Auteur :Christina Lauren
Uitgever :Xander uitgevers
Verschenen :Februari 2019
ISBN :9789401610322

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.