Gelezen: Ik weet niet of ik van je houd – Christina LaurenGelezen

9789401609265

Beste vriendinnen Christina Hobbs en Lauren Billings schrijven sinds 2009 samen onder de naam Christina Lauren. Ze hebben al meer dan twintig titels op hun naam staan. Ik weet niet of ik van je houd is het eerste boek dat ik van hen heb gelezen en dat is me prima bevallen.
Het is feelgood zoals die hoort te zijn: een tikje voorspelbaar maar heerlijk om te lezen en met humor en aansprekende personages. Een boek dat je laat glimlachen en meeleven met de gebeurtenissen ook als de kans dat dit in het echt zal gebeuren erg klein is. Zolang je het tijdens het lezen maar kunt geloven en er volop kunt genieten mag het best een beetje onwaarschijnlijk zijn.

Dat is ook het geval bij dit verhaal waarin Holland verliefd wordt op een knappe straatmuzikant (Calvin) die ontzettend talentvol is. Ze weet haar oom, die een musical produceert, over te halen om naar Calvin te luisteren. Haar oom is diep onder de indruk en biedt Calvin een baan aan die hij maar al te graag accepteert. Maar dan blijkt dat Calvin illegaal in Amerika is en hij uitgezet zal worden. Holland biedt aan om met hem te trouwen zodat hij zijn droombaan kan houden en in Amerika kan blijven. Om de immigratiedienst om de tuin te leiden gaan ze in het huis van Holland wonen en doen ze voor de buitenwereld alsof ze een jong en gelukkig getrouwd stel zijn. Terwijl ze in werkelijkheid slechts vrienden zijn. Tenminste wat Calvin betreft want die weet niet dat Holland gek op hem is en dat wil ze graag zo houden. En dat is het begin van vele romantische en andere verwikkelingen.

Het verhaal wordt op vermakelijke manier verteld door Holland die van haar hart geen moordkuil maakt en alles wat ze voelt, denkt en meemaakt deelt met de lezer. Inclusief haar gênante momenten, onzekerheden en haar enorme geheime verliefdheid. Ze doet dit met de nodige zelfspot en zelfkennis zodat het niet te zwijmelend wordt.
Holland is een jonge vrouw die nog wat zoekende is naar wie ze is, zich regelmatig wat onzeker en onhandig gedrocht. Ze heeft een schrijversdroom die ze (nog) niet durft te volgen. Dat ze een sterke talentvolle vrouw is met humor en een groot hart ziet ze zelf niet. In de loop van het boek vindt ze niet alleen (na de nodige tegenslag) de ware liefde maar ook zichzelf.
Ze is een leuk, warm en een prettig gestoord persoon om over te lezen.

Ook de andere personages komen goed uit de verf en de onderlinge gesprekken zijn levendig en overtuigend.
Een belangrijke rol is er natuurlijk voor de knappe charmante Calvin die samen met Holland in het boek zorgt voor romantiek, spetterende ruzies en kostelijke momenten.
Ook de ooms van Holland zijn geweldig in hoe ze met elkaar en met Holland omgaan. Via hen maak je kennis met de familie van Holland en de theater wereld.
Een oervervelende collega, een lastige vriendin en een onderzoeker van de immigratiedienst voegen leuke en pijnlijke momenten toe aan het verhaal.

Alles bij elkaar is het een heerlijk feelgood boek dat goed in elkaar zit en met humor een romantisch verhaal verteld.

Achterflap

Leidt een toevallige ontmoeting tot ware liefde?

Holland heeft een crush op de aantrekkelijke straatmuzikant Calvin. Ze helpt hem met een auditie voor een musical en mooie kansen liggen voor hem in het verschiet. Maar dan blijkt dat zijn studentenvisum verlopen is en hij illegaal in het land verblijft.

Holland biedt impulsief aan met hem te trouwen zodat hij in Amerika kan blijven. Calvin weet niets van haar gevoelens en ze worden, puur vriendschappelijk, huisgenoten. Of houden ze elkaar voor de gek en is het zakelijk huwelijk misschien het begin van een minder zakelijke liefde.

Boekgegevens

9789401609265

Titel :Ik weet niet of ik van je houd
Auteur :Christina Lauren
Uitgever :Xander
Verschenen :Juli 2018
ISBN :9789401609265

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.