Heksje Wendela verschijnt vandaagNieuws

9789492337603

Vandaag verschijnt het kinderboek Heksje Wendela van Atalanta Nèhmoura. Het is een boek met een bijzonder verhaal erachter.
Het boek is namelijk gebaseerd op een verhaal dat de vorig jaar overleden Melanie van Oort in haar kinderjaren heeft geschreven. Melanie leed aan het Louis Bar syndroom en is op 28-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte overleden. Haar laatste wens was dat haar verhaal als een echt boek uitgegeven zou worden en Atalanta heeft dit verwezenlijkt.
Om het nog meer aan Melanie te koppelen en het zo extra bijzonder te maken heeft Atalanta Nèhmoura het boek af laten spelen in Heerde, de woonplaats van Melanie.

Voor de illustraties in het boek zijn foto’s gemaakt in Heerde en omgeving door Jeroen Mies. Daarna zijn de foto’s bewerkt en samengevoegd met illustraties van manga tekenares Chantal Visser. Het resultaat is ontzettend mooi geworden.
Voor mij persoonlijk is dit boek ook bijzonder omdat Jeroen de foto’s gemaakt heeft en ik ook van dichtbij meegemaakt heb hoe deze illustraties tot stand gekomen zijn. Ontzettend leuk om te zien hoe zich dat stap voor stap ontwikkelde en uiteindelijk tot de mooie illustraties in het boek heeft geleid.

Een leuk weetje over het boek is dat de namen van de katjes in het boek (Binky en Dotje) tot stand zijn gekomen door een wedstrijd voor schoolkinderen in Heerde en omgeving. Kinderen mochten namen verzinnen en de winnende namen kwamen in het boek. En er was natuurlijk ook een leuke prijs voor de winnaars.

Heksje Wendela gaat over een vriendelijke heks die niet bijster goed is in toveren. Er gaat dan ook regelmatig iets mis, wat grappig is om te lezen. Ze woont alleen en heeft geen vrienden want niemand wil omgaan met een vreemd uitziende heks.
Op een dag vindt ze twee katjes en neemt ze mee naar huis. Ze is zo blij dat ze niet meer alleen is.
Maar dan ontdekt ze dat de katjes van een klein meisje zijn en ze dus niet kan houden. Begrijpelijk dat ze hier best verdrietig om is. Maar er wordt een leuke oplossing gevonden in het verhaal waarmee zowel het kleine meisje als Wendela super tevreden zijn. Ook de jonge lezers zullen zich hierin prima kunnen vinden.

Het is een lief en grappig verhaal met een bijzondere achtergrond. De illustraties vullen het verhaal perfect aan en geven ook zonder woorden precies aan waar Heksje Wendela over gaat.

JMF-20191026-0007Aanvulling: Boekpresentatie

De boekpresentatie vandaag was drukbezocht en heel speciaal moment voor vrienden en familie van Melanie. Het signeren van de boeken startte al bij aanvang, waarna Atalanta vertelde hoe het boek tot stand gekomen was en gaf een aantal voorbeelden van onderdelen in het boek die ook voor Melanie belangrijk waren.

Hieronder nog een korte sfeerimpressie:

JMF-20191026-0018JMF-20191026-0026

JMF-20191026-0038

Boekgegevens

9789492337603

Titel :Heksje Wendela
Auteur :Atalanta Nèhmoura Melanie van Oort
Uitgever : Coöperatie U.A. Nimisa Publishing House
Verschenen :2019
ISBN :9789045322308
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.