Blogtour: Ik ben je niet vergeten – Christina LaurenBlogtour

9789401609883

Voor Xander uitgevers doe ik mee aan de blogtour van het boek Ik ben je niet vergeten van Christina Lauren (het pseudoniem van schrijversduo Christina Hobbs en Lauren Billings).
Het is het tweede boek dat ik van Christina Lauren gelezen heb. Eerder las ik Ik weet niet of ik van je houd, een luchtige feelgood roman met veel humor erin. De toon van dit boek is wat serieuzer en het einde is behoorlijk indringend. Dat was in het begin wel even omschakelen voor me tijdens het lezen. omdat ik eigenlijk weer een zelfde soort boek had verwacht. Maar al lezende kwam ik in de ban van het verhaal en liet nieuwsgierigheid me steeds doorlezen.

De hoofdpersoon in het boek “Macy Sorense“ heeft namelijk elf jaar geleden abrupt het contact met haar grote liefde verbroken en heeft hem daarna nooit meer gezien of gesproken. Waarom dat zo is wordt pas aan het einde van het boek duidelijk. Natuurlijk lopen er vele relaties op de klippen en is dat, naast verdrietig, niet heel bijzonder. Maar in dit geval wel. Dat blijkt wanneer Macy onverwacht Elliot weer tegen het lijf loopt en allerlei herinneringen aan hem weer bij haar boven komen. Op een mooie manier weet Christina Lauren de lezer te laten voelen dat Macy en Elliot Soulmates zijn en dat het gewoon heel onwaarschijnlijk is dat zijn niet samen zijn.

Ik vond deze omschrijving van Soulmates en dat is precies wat de personages in het boek zijn van elkaar.

It’s like a best friend, but more. It’s the one person in the world that knows you better than anyone else. It’s someone who makes you a better person, well, actually they don’t make you a better person…you do that yourself because they inspire you. A soulmate is someone who you carry with you forever. It’s the one person who knew you, and accepted you, and believed in you before anyone else did or when no one else would. And no matter what happens..you’ll always love them.

Het boek wisselt tussen het heden en verleden. In het verleden lees je hoe Macy en Elliott elkaar op jonge leeftijd leren kennen. En hoe ze van beste vrienden die elkaar werkelijk alles kunnen vertellen ook geliefden worden. Je maakt kennis met het grote warme gezin waarin Eliot opgegroeid en met de vader van Macy. die als weduwnaar probeert zijn dochter zo goed mogelijk alleen op te voelen. Het verwerken van het verlies van haar moeder speelt een grote rol in het boek. Dit levert zowel mooie als verdrietige momenten op die Macy altijd met Elliot kan delen. Erg lief vond ik het dat de moeder van Macy voor haar dood een “gebruiksaanwijzing“ voor haar man had gemaakt voor hoe hij Macy op kon opvoeden. Regelmatig heeft hij in het boek deze lijst erbij gepakt en er liefdevol naar gehandeld. Dit is warm en met een tikje humor beschreven. In het verleden gaat het verhaal steeds iets verder in de tijd en zie je Macy volwassen worden en haar relatie met Elliot zich verdiepen. En uiteindelijk wordt het duidelijk waarom de breuk zo radicaal was.

In het heden begint het verhaal wanneer Macy, net als ze op het punt staat om te gaan trouwen, Elliot weer terug ziet. Haar leventje dat ze zo goed en veilig gepland had staat opeens op zijn kop. Ze begint te beseffen dat ze met haar verloofde een stabiel en emotioneel arm leven leidt. Iets waar ze eerst naar uitzag. Ze wil na Elliot nooit meer diep voelen en kwetsbaar zijn. Maar nu begint ze toch te twijfelen. Moet ze verder gaan met haar verloofde? En wil ze weer met Elliot verder? Kunnen ze dan de tijd dat ze niet samen waren overbruggen en eindelijk open praten over de reden dat Macy hem uit haar leven bande?

Heden en verleden vullen elkaar aan en vormen een mooi en intens verhaal over vriendschap, liefde, verlies en verdriet en over loslaten en opnieuw beginnen.

Boekgegevens

9789401609883

Titel :Ik ben je niet vergeten
Auteur :Christina Lauren
Uitgever :Xander Uitgevers
Verschenen :November 2018
ISBN :9789401609883

2 antwoorden
  1. Bets
    Bets zegt:

    Ik doe super graag mee voor dit mooie boek: Ik ben je niet vergeten. Het lijkt mij een mooi verhaal met veel emotie, en na het lezen van jou recensie ben ik zeer benieuwd geworden na de reden van Macy.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.