Gelezen: Droom, durf, donut – Vanessa GerritsGelezen

9789047205944

Droom, durf, donut van Vanessa Gerrits is het derde deel in de serie North Ness Inn en speelt zich af tussen Leef, lach, loch en Verliefd, verloofd, verkleumd. Twee boeken die ik met veel plezier gelezen heb. Ze spelen zich af in een dorpje in Schotland met een aantal zeer opmerkelijke en sympathieke bewoners. Tijdens het lezen krijg je bij alle drie de boeken wat mee van de Schotse sfeer, inclusief prachtige uitzichten, whisky, en heel veel regen. Aangezien ik dol ben op Scotland kan ik hier heerlijk van genieten.

De eerste twee delen gaan over Esme die stage komt lopen in de herberg van Rory. Met veel humor en een prettige schrijfstijl wordt beschreven hoe er een romance ontstaat vol hobbels en misverstanden tussen Esme en Rory. Esme leert veel mensen in het dorp kennen en raakt met een aantal van hen bevriend. Onder andere met de spontane, ietwat chaotische en sympathieke Shaena.

Dit deel gaat over Shaena die na haar studie weer in het dorp is gaan wonen om haar vader bij te staan na de scheiding. Ze woont in een klein appartement boven een souvenirswinkel en werkt in een lunchroom. Haar grote droom is om ooit een eigen donut zaak te openen. Ze is van jongs af aan al verzot op donuts en is ondertussen ontzettend goed in het bakken en verzinnen van donuts. Ze loopt altijd met een notitieboekje rond waarin ze ideeën en tekeningen voor nieuwe donuts in zet. Ik kan haar dan ook zonder moeite voor me zien terwijl ze de wereld om haar heen vergeet en en in het notitie boekje duikt wanneer ze een idee krijgt.

Shaena waag in dit boek de grote stap en gaat een donutwinkeltje beginnen. Haar vriendin Esme helpt vanuit Nederland mee met het plannen en organiseren. De aandacht blijft helemaal gericht op Shaena en je leest niets nieuws over Esme.
Tijdens alle voorbereidingen voor het opnemen van haar winkel (waar je als lezer van kunt meegenieten) wordt Shaena behoorlijk afgeleid.
Ten eerste door haar vader die in zak en as zat na de scheiding maar zich nu aangetrokken lijkt te voelen tot iemand uit het dorp (een leuk en bekend personage wanneer je de andere delen gelezen hebt). Eerst is er de verwarring bij Shaena of ze het wel goed ziet, daarna gaat ze proberen of ze die twee kan koppelen. Dit zorgt voor lieve en grappige situaties.

Ten tweede zijn er twee mannen waardoor ze haar hoofd soms moeilijk bij het werk kan houden. Met Owen is ze “Friends with benefits“, iets wat hen beide prima bevalt. Ze kunnen het prima vinden en willen geen vastigheid.
Dan loopt ze (letterlijk) tegen de arrogante backpack toerist Brent op en het is voor haar afkeer op het eerste gezicht. Helaas krijgt ze steeds weer met hem te maken en maken ze iedere keer ruzie.
Maar stiekem bevalt het haar wel dat Brent tegen haar opgewassen is, en doet zijn knappe verschijning haar wat. Ze raakt verstrikt in haar gevoelens voor beide mannen….

Ook dit is weer een fijn boek om te lezen met humor geschreven en vol romantiek. Toch vond ik dit boek iets minder sterk dan de andere delen, met name door het eerste deel van het boek.
Wanneer je de andere delen gelezen hebt staat er te veel in wat je al weet en komen bekende personages niet goed uit de verf. Het is alsof ze wat afgezwakt zijn om er voor te zorgen dat Shaena goed uit de verf komt. Het tegendeel gebeurde omdat juist de interacties tussen de levendige personages de eerste twee delen iets extra’s geeft.

Gelukkig wordt het uiteindelijk toch echt het verhaal van Shaena en weet het te boeien en laat het je glimlachen.
Hopelijk gaan de verhalen van Esme en Shaena samen verder in het volgende deel.

Achterflap

In Droom, durf, donut werkt Shaena O’Daleigh in Schotland bij de lokale bakkerij, al kan ze daar eigenlijk haar ei niet kwijt. Het liefst maakt ze donuts, maar die zijn niet welkom in de wat ouderwetse lunchroom. Ondertussen stroomt Shaena over van de donutinspiratie: kleurig glazuur en smaaksensaties vullen haar gedachten. Als ze de kans krijgt om haar hoogsteigen donutwinkel te beginnen, laat ze die dan ook niet aan zich voorbijgaan. Ze zet alles op alles om de deuren van Drumnadonuts snel te kunnen openen! Voor de liefde heeft ze niet écht tijd. Gelukkig geniet ze van haar casual pleziertjes met Owen. Tot ze plots tegen de Amerikaanse Brent aanloopt. De arrogante backpacker haalt haar het bloed onder de nagels vandaan! Misschien kan ze zich toch beter blijven focussen op haar donutshop…

Mijn bespreking van Leef, lach, Loch kun je hier vinden
Mijn bespreking van Verliefd, verloofd verkleumd kun je hier vinden

Boekgegevens

9789047205944

Titel :Droom, durf, donut
Auteur :Vanessa Gerrits
Uitgever :Loft Books
Verschenen :Januari 2021
ISBN :9789047205944
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.