Gelezen: Verliefd, verloofd, verkleumd – Vanessa GerritsGelezen

9789047205760

De novelle Verliefd, verloofd, verkleumd van Vanessa Gerrits is het vervolg op Leef, lach, loch.
In het eerste deel kon je lezen hoe de stage in een warm en exotisch land van Esme tot haar grote teleurstelling niet door kon gaan. In plaats daarvan ging ze met frisse tegenzin naar het koude en natte Schotland om stage gelopen in een herberg in het kleine plaatsje Drumnadrochit. Esme had er al weinig zin in om in Schotland te zijn en werd toen ook nog eens door de (knappe en sexy) eigenaar van de herberg (Rory) onvriendelijk ontvangen.
Ze kreeg te horen dat ze geen stageplaats had en weer kon vertrekken. Daar kon ze geen genoegen mee nemen want ze kon niet zakken. Ze had geen geld om het studiejaar over te doen.
Gelukkig waren er mensen in de herberg en in het dorp die stukken vriendelijker waren dan Rory en die haar hartelijk welkom heten.
Esme besloot met succes te vechten voor haar stageplek en weet veel voor de herberg te kunnen doen. Daarnaast won ze met de nodige tegenslagen ook het hart van Rory en een flink aantal mensen in het dorp. Waaronder haar nieuwe vriendin Shaena die werkt in een bakkerszaak maar er van droomt om een eigen zaak te beginnen.

In dit tweede deel hebben Rory en Esmee een langeafstandsrelatie en dat valt niet mee. Esme is dan ook dolgelukkig dat Rory voor de kerst naar haar toe komt. Voor het eerst zal hij haar familie ontmoeten, haar ouders en haar zus die totaal anders is dan Esme. Op goedmoedige manier ligt ze in het boek dan ook regelmatig overhoop met haar zus.
Maar dan hoort ze dat Rory niet kan komen omdat hij zijn voet gebroken heeft. Esme is diep teleurgesteld maar haar familie heeft een oplossing. Ze gaan met z’n allen naar Schotland toe om daar bij Rory de feestdagen door te brengen.

Dit is het begin van weer een heerlijk verhaal waarin van alles gebeurd en er ook regelmatig van alles misgaat. Er is net als in het eerste deel sprake van romantiek, humor en hartverwarmende personages. Daarnaast wordt er een familiegeheim ontdekt, lijkt er nog een romance op te bloeien en probeert Esme een bruiloft te redden. En dat gaat niet zonder de nodige, vaak humoristisch beschreven, problemen.

Op zich is dit boek prima los te lezen maar het is veel leuker om eerst het eerste deel te lezen. Het herkennen van de omgeving en de diverse personages met hun eigen (soms ietwat aparte) karakters is een van de charmes van dit tweede deel.

Verliefd, verloofd, verkleumd doet me denken aan een goede kerstfilm. Zo’n film waarbij het verhaal misschien niet ijzersterk is maar wel ijzersterk gebracht wordt. Met personages die je laten glimlachen en met wie je helemaal meeleeft of het nu honderd procent geloofwaardig is of niet. Tijdens het kijken van een goede kerstfilm maakt voorspelbaarheid en absolute geloofwaardigheid me niet uit. Als ik het maar geloof en in mee kan gaan tijdens het kijken en me daar prima mee vermaak.
Dat is precies wat dit boek voor mij deed en ik heb het dan ook met veel plezier gelezen en zie uit naar het volgende deel. Zodat ik weer een kijkje in Schotland kan nemen en veder kan lezen over Esme maar ook over de andere personages in het boek.

Achterflap

Het is begin december en Esme is dolgelukkig: Rory komt naar de Lage Landen om de feestdagen met haar door te brengen – en om zijn schoonfamilie te ontmoeten. De plannen veranderen echter noodgedwongen als Rory zijn voet breekt en zijn vlucht mist, waarna de gehele familie Dries besluit naar Drumnadrochit af te reizen. De verwarming van de herberg mag dan soms uitvallen, bij een knisperend haardvuur weten ze er vast een knusse vakantie van te maken. Tenminste, als ze in de North Ness Inn niet voor een onverwachte uitdaging komen te staan…
Ondertussen heeft Shaena het druk met haar hoogsteigen donutzaak, maar ze is niet te beroerd om de manke Rory te helpen met de kerstversiering in de herberg. Bij het opsnorren van de slingers doet Shaena een flinke ontdekking. Zal ze het familiegeheim voor zichzelf kunnen houden?

Boekgegevens

9789047205760

Titel :Verliefd, verloofd, verkleumd
Auteur :Vanessa Gerrits
Uitgever :Ambo|Anthos
Verschenen :December 2020
ISBN :9789047205760

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.