Gelezen: Dans van de goden, deel 2 van de Cirkel-trilogie – Nora RobertsGelezen

9789022581872

Dans van de goden is het tweede deel in de Cirkel – trilogie van Nora Roberts. Het boek is echter ook prima los te lezen door de korte terugblik die in het begin gegeven wordt.

In het eerste deel van De cirkel van 6 was te lezen hoe de godin Morrigan zes mensen met speciale krachten bij elkaar brengt met het doel om de wereld te redden. De machtige en eeuwenoude Lilith heeft een leger van vampieren op de been gebracht om alle werelden die er zijn te overheersen. Alleen de cirkel van zes kan haar stoppen, mits ze elkaar vertrouwen en samenwerken.

In het eerste deel is er al een begin van vertrouwen ontstaan en hebben twee leden van de cirkel elkaar gevonden.

Feelgood op z’n best, met een flinke dosis spanning en humor

In deel twee zijn de romantische hoofdrollen voor Blair, een demonen jager en Larkin, een man uit een andere wereld die van gedaante kan wisselen. En hoewel de uitkomst vaststaat vanaf de eerste pagina, is het heerlijk om te lezen hoe deze twee karakters met elkaar omgaan en uiteindelijk een stel vormen.
Nora Roberts doet in dit boek weer waar ze zo ontzettend goed in is en zet personages neer waar je van geniet, om moet glimlachen, en waar je in gelooft. De chemie tussen Blair en Larkin springt van de pagina’s, net als hun verhitte ruzies. Van de stoere Blair krijg je als lezer ook de zachte kwetsbare kant te zien, een kant die Lilith probeert tegen haar te gebruiken.
Ook in het contact met de andere 4 leden van de cirkel weet de auteur een levendige sfeer op te roepen waarin trouw, vriendschap en loyaliteit het moeten opnemen tegen vooroordelen en wantrouwen. Iets waarin je door de manier van vertellen helemaal in mee kunt gaan.

Het verhaal van de strijd tegen Lilith gaat door en in het boek kun je lezen hoe de zes zich voorbereiden op de taak die hen wacht. Er wordt (met het nodige gemopper en conflicten) hard getraind met wapens en met magie.
Zo nu en dan krijg je een stukje vanuit het perspectief van Lilith te lezen en zie je iets van de gruwelijke zaken die er in de wereld van Lilith gebeuren. Niet breed uitgemeten maar wel creepy en het maakt heel goed duidelijk waarom het zo belangrijk is dat Lilith verslagen wordt. Tijdens het lezen kon ik regelmatig de spanning voelen en werd ik het verhaal ingetrokken. Ondanks dat ik echt wel wist dat de hoofdpersonen het zouden overleven en de wereld gered zou worden.

Dans van de goden is een mooie mix van romantiek, met strubbelingen, geflirt, passie. twijfel en alles wat bij de liefde hoort. Spanning met een groot eindgevecht in het zicht en heftige schermutselingen daar tussendoor. Humor zoals bijvoorbeeld het sarcasme van Cian en de laconieke manier van doen van Larkin. En ware vriendschap die vertederend en warm is om over te lezen.

Achterflap

Blair is het gewend om alleen te zijn: ze is een demonenjager in een wereld die niet gelooft in het bovennatuurlijke. Nu ze deel uitmaakt van Morrigans cirkel van zes, leert ze met moeite om de anderen te vertrouwen. Daarbij voelt ze zich vooral aangetrokken tot Larkin, een man die meerdere gedaanten kan aannemen. Als mens is hij bijzonder geslaagd: charmant, speels en knap op een ongepolijste manier.

De cirkel heeft twee maanden de tijd om zich voor te bereiden op een confrontatie met Lilith en haar leger. Wanneer ze op zoek gaan naar versterking, komt Blair voor de keuze te staan: weerstaat ze de overweldigende aantrekkingskracht tussen haar en Larkin, of zet ze alles op het spel voor een onmogelijke liefde ….. ?

Boekgegevens

9789022581872

Titel :Dans van de goden
Auteur :Nora Roberts
Uitgever :Boekerij
Verschenen :November 2017
ISBN :9789022581872
2 antwoorden
  1. Elly
    Elly zegt:

    Dankjewel voor je recensie. Nora Roberts, ik heb aardig wat boeken van haar gelezen, maar deze trilogie nog niet.
    Ze weet altijd weer romantiek, spanning en magie tot een mooie mix te mengen en ik lees haar boeken met veel plezier.

    Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] de eerste twee delen De cirkel van zes en Dans van de goden heb je als lezer de aanloop naar het alles bepalende gevecht gelezen, de karakters leren kennen en […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.