Bespreking: Bloemetjes & bijtjes – Melpomeni ChatzipanagiotouCreatief, Gelezen

9789045326672

Bloemetjes & bijtjes is een prachtig kleurboek waarin ik met veel plezier mee aan de slag ben geweest. Voor deze bespreking heb ik drie kleurplaten gemaakt en ben daar per kleurplaat best lang mee bezig geweest. Door de gedetailleerde afbeeldingen en omdat er veel te zien is per pagina zijn dit kleurplaten om in meerdere stappen te doen en veel aandacht aan te geven.

Echt een aanrader wanneer je met een wat groter project bezig wil zijn.

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220812_0004De kleurplaten in het boek zijn al kunstwerken op zich en spreken zeer tot de verbeelding. Op YouTube zijn diverse filmpjes te vinden waarin iemand door het boek heen bladert. Ik raad het zeer aan om te doen want deze kleurplaten zijn lastig te beschrijven die moet je zien. Wees wel gewaarschuwd, de kans dat je na het kijken van zo’n filmpje het boek wil hebben is zeer groot.

Toen ik het boek doorbladerde zag ik zonder moeite de meest kleurrijke of juist rustigere resultaten voor me. Tegelijkertijd voelde dat ook een beetje als een uitdaging want omdat er vaak heel veel gebeurd in een kleurplaat is het best lastig om genoeg diepte in de kleurplaten te brengen. En ook het beslissen welke elementen juist wat meer er uit mogen springen en wat meer de achtergrond moet worden is bij dit boek voor mij best pittig.
Maar het is de moeite waard want de kleurplaten zijn heel inspirerend en het is fijn om je zelf zo nu en dan een beetje uit te dagen. Bovendien is het ook een kwestie van oefenen, uit proberen en genieten van het kleurproces. Dat is toch waar het om gaat, en geeft mij veel plezier bij het kleuren.

Voor deze bespreking heb ik drie kleurplaten gemaakt en heb me hier prima mee vermaakt. Over de resultaten ben ik best tevreden. Natuurlijk zie ik dat deze kleurplaten nog een stuk beter gedaan kunnen worden en dat er nog veel meer resultaat uit te halen valt. Maar zoals ik al scheef is dat niet waar het om gaat. De rust en ontspanning die kleuren mij geeft en het blijven leren door te proberen is iets waar ik erg blij van wordt.

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220812_0002

De kleurplaat met de veren heb ik met allerlei verschillende materialen gedaan. Dit had ik gezien als opdracht in een doe boek waar ik eerder een bespreking over schreef en vond ik erg leuk om te doen. Het was de bedoeling om alleen de kleur blauw te gebruiken in diverse kleuren en veel verschillende materialen. Maar dat wilde niet helemaal lukken dus heb ik toch nog wat andere kleuren gepakt.
Materialen die ik gebruikt heb zijn onder andere diverse soorten stiften en fineliners, verfstiften, aquarelpotloden, kleurpotloden, waterverf, glitterpennen, Markers, aqua markers

De kleurplaat van de vijver maakte ik met diverse soorten materialen waarbij je wate4 gebruikt. Het papier kan dit prima hebben en gaat niet bollen.
Voor de afwerking gebruikte ik glittergelpennen en verfstiften.

De kleurplaat met dieren heb ik gedaan met diverse merken stiften. Stiften gebruik ik vaak in kleine projecten of als aanvulling bij een kleurplaat. Een grote kleurplaat als deze heb ik nog maar zelden gemaakt. Het blenden van de kleuren en het verloop van kleuren met stiften vind ik best nog lastig.
Deze keer wilde ik het toch weer eens een keer proberen en dat was leuk om te doen. Het resultaat ben ik (nog) niet helemaal tevreden mee, maar dat mocht de pret niet drukken.

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220812_0001

Bloemen & Bijtjes

  • paperback uitvoering
  • 96 pagina’s
  • Afmeting 252 bij 252 bij 12 mm
  • Crème kleurig papier
  • Stevig papier dat niet snel doordrukt en ook met aquarelverf en dergelijke gebruikt kan worden
  • Eenzijdig bedrukt
  • Natuur madala’s

Voorwoord
VLUCHT DE NATUUR IN.
Ontspan jezelf en geef kleur aan deze verzameling gedetailleerde mandala illustraties, die zijn vormgegeven om de unieke schoonheid van de natuur te vieren.

Van weelderige tropische regenwouden en schitterende onderwaterwerelden tot glorieuze weiden vol wilde bloemen en magische boslandschappen. Ontdek fascinerende leefgebieden en kleur de innemende wezens die er leven.

Je houdt de wereld in handen met deze verzameling meditatieve Mandela’s.

Achterflap

Neem een kijkje in de zee, op het land en in de lucht en breng deze gebieden tot leven met de kleuren waar jij van houdt. Mandala’s zijn krachtige spirituele symbolen en tonen opmerkelijke wilde beelden van over de hele wereld. Deze circulaire patronen in dit oogverblindende kleurboek van Melpomeni Chatzipanagiotou zijn een ode aan de prachtige natuur.

Van Melpomeni Chatzipanagiotou is eerder verschenen Cirkel van het leven, een kleurboek over de ritmes en rijkdommen van de natuurlijke wereld.

Boekgegevens

9789045326672

Titel :Bloemetjes & bijtjes
Auteur :Melpomeni Chatizpanagioutou
Uitgever :Mus boeken
Verschenen :Juni 2022
ISBN :9789045326672

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.