Gelezen: Kobo Original – Liefs uit Londen – Iris visserGelezen

9781774533567

Liefs uit Londen is een heerlijk feelgood boek, vol humor en romantiek. De hoofdpersoon uit het verhaal is Hannah, een sympathieke jonge vrouw, die zo nu en dan wat onhandig is en behoorlijk veel moeite heeft op tijd te komen. Iets dat haar niet in dank wordt afgenomen door haar humeurige baas Tijn. Tijn mag er dan ontzettend aantrekkelijk uit zien maar dat weegt niet op tegen het feit dat hij een enorme zuurpruim is waar lastig mee te werken valt. Hannah moet het ontgelden op haar werk omdat ze verstrooid en afgeleid is tijdens haar werkzaamheden.
Daar heeft ze een goede reden voor want kort geleden betrapte ze haar vriend (met wie ze al anderhalf jaar een relatie had) tijdens een feest met een andere vrouw.
Wanneer ze hoort dat ze met Tijn twee weken op zakenreis moet is ze dan ook beslist niet enthousiast. Ze voelt zich al rot en nu zit ze ook nog twee weken met haar irritante baas opgescheept.

Hannah vertelt zelf haar verhaal en wint er geen doekjes om dat ze haar baas wel kan schieten en mannen in het algemeen niet hoog meer inschat. De manier waarop ze zich uitdrukt is persoonlijk, levendig en laat je als lezer regelmatig glimlachen. Ze heeft pit en komt voor haar mening uit wat voor leuke situaties zorgt. Zeker ook wanneer ze tot haar verbazing merkt dat Tijn ook z’n goede kanten heeft en ze zich tot hem aangetrokken begint te voelen.

Het bedrijf van Tijn heeft een warenhuis geopend in Londen maar de verkoopcijfers vallen tegen. Het is aan Tijn en Hannah om te ontdekken hoe dat komt, en al snel blijkt dat er het een en ander aan de hand is in het bedrijf. Daarnaast zijn er collega’s die Hannah om uiteenlopende redenen liever ziet gaan als komen.
Naast de toenemende aantrekkingskracht kracht tussen Hannah en Tijn zijn dat ook verhaallijnen in het boek.

Het boek volgt het traditionele pad van een goede feelgood en bevat onder andere, een gezonde dosis humor / romantiek / chocola / een trouwe vriendin / gênante momenten en heel wat aanvaringen tussen de twee mensen die elkaar uiteindelijk zullen vinden. Wat mij betreft is dat bij een feelgood boek geen probleem mits het maar goed gedaan wordt. Het einde en originaliteit is niet waarom ik een feelgood boek lees. De weg naar het einde toe en hoe alle elementen lekker leesbaar en geloofwaardig genoeg zijn is waar het om gaat.
En dat is in dit boek goed gedaan, zo komt bijvoorbeeld de sfeer van Londen heel goed naar voren en zijn de personages leuk om over te lezen.
Het is jammer dat het boek wat kort is, de auteur schrijft vlot en prettig en had daarmee gemakkelijk de personages en het verhaal nog iets meer uit kunnen diepen. Nu gaan de gebeurtenissen wat snel en ik had graag wat meer gelezen.

Al met al een ontspannen, fijn lezend feelgood boek

Achterflap

Al het geloof dat Hannah heeft in de liefde verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ze tijdens oud en nieuw haar vriend met een ander meisje betrapt. En tot overmaat van ramp wordt ze ook nog eens gedwongen om haar verschrikkelijke baas, de jonge directeur van een groot warenhuis, twee weken lang te assisteren tijdens een zakenreis naar Londen. Het nieuwste filiaal van hun winkel loopt niet naar behoren en dus zijn ze gedwongen om, samen met een extern ingehuurd marketingteam, in te vliegen. Eenmaal aangekomen in Londen probeert Hannah elk teken dat de stad zich opmaakt voor de meest romantische dag van het jaar uit alle macht te negeren. Het feit dat haar baas een hoogst verwarrende menselijke kant blijkt te hebben én dat de vrouw van het marketingbureau haar wel heel bekend voorkomt, zorgen immers al voor genoeg kopzorgen.

Boekgegevens

9781774533567

Titel :Liefs uit Londen
Auteur :Iris Visser
Uitgever :Kobo Originals
Verschenen :Februari 2021
ISBN :9781774533567

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.