Gelezen: Camping Oosthoek – Nathalie PagieGelezen

9789022589243

Camping Oosthoek begint intrigerend met een deurwaarder die ’s nachts in aanwezigheid van de politie beslag komt leggen op alle bezittingen van Diana en haar man John. Diana en haar drie kinderen moeten per direct hun dure huis verlaten en mogen alleen het hoogst noodzakelijke mee nemen. Haar man heeft torenhoge schulden en wordt door de politie verdacht van meerdere misdaden.
Wanneer de geschrokken Diana haar man probeert te bellen blijkt hij spoorloos verdwenen te zijn. Door omstandigheden kan ze bijna geen hulp vinden en wanneer ook haar rekeningen geblokkeerd zijn lijkt de situatie hopeloos.
Er komt hulp uit onverwachte hoek waardoor ze in een krakkemikkige caravan op camping Oosthoek kan verblijven. De Brabantse camping heeft echter een zeer dubieuze reputatie en er lijken meerdere illegale praktijken plaats te vinden.

Ondertussen wordt rechercheur Bart Bannink onder druk gezet om John op te sporen en bewijzen te vinden voor zijn vermeende misdaden.

Een start die alles in zich heeft voor een spannend en boeiend verhaal, zeker wanneer Diana te horen krijgt dat haar man ontvoerd is en er tien miljoen euro losgeld gevraagd wordt. De schrijfstijl is (zoals ik gewend ben van Natalie Pagie) vlot en prettig.
Jammer genoeg is het verhaal dat zich ontwikkeld absoluut niet zo sterk als het begin van het boek.
Als lezer merk je hoe Diana haar best doet om sterk te blijven voor de kinderen, en dat ze een sterke slimme vrouw is. Maar als personage wist ze me niet te overtuigen van de keuzes die ze maakte en kon ik me nauwelijks inleven in wat er verder in het boek allemaal rondom haar gebeurt. De manier waarop zij het geld bij elkaar probeert te krijgen zou mogelijk zijn maar hoe ze zich in de criminele wereld begeeft gaat mij te snel. Ook mis ik haar gedachtes en afwegingen zeker ten opzichte van haar kinderen.

De wending die het verhaal neemt was erg voorspelbaar en ook hier vond ik de reactie van Diane hierop te oppervlakkig.
Na deze wending wordt het verhaal wel wat gecompliceerder en boeiender, zeker wanneer meerdere verhaallijnen door elkaar beginnen te lopen. En wanneer de manier waarop ze het geld voor het losgeld van haar man bij elkaar probeert te krijgen gevaarlijker wordt komt er meer spanning in het boek.

De koelbloedige en slimme manier waarop Diana alles wat haar overkomt aanpakt is overtuigend neergezet. Het is alleen echt jammer dat ze verder niet echt goed uit de verf komt.
Diana heeft een aantal kleurrijke en aparte personages om haar heen die het boek verlevendigen en wat extra’s geven.

De afronding is wat mij betreft wat te makkelijk en maakte dat ik het boek wat ontevreden dicht sloeg. Hoewel ik de boeken van Natalie Pagie graag lees en erg goed vind, kan ik Camping Oosthoek niet echt een aanrader noemen.

Achterflap

Als echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft onverwacht haar kapitale villa wordt uitgezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek in Brabant terechtkomt, staat haar wereld op zijn kop. Haar man blijkt torenhoge schulden te hebben waar zij niets vanaf wist. Hem om opheldering vragen gaat niet, want John is spoorloos verdwenen. Dan ontvangt ze een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist voor zijn vrijlating.
Diana is de wanhoop nabij. Waar haalt ze dat geld vandaan?

Criminele campingbaas Franco Bergmans biedt uitkomst: hij is bereid bij te springen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem mag opknappen. Diana zet voet in een wereld waarin ze beter blijkt te passen dan ze ooit had kunnen vermoeden. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady‘.
Dan is het losgeld verdiend en lijkt Johns terugkeer nabij. Maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?

Boekgegevens

9789022589243

Titel :Camping Oosthoek
Auteur :Nathalie Pagie
Uitgever :Boekerij
Verschenen :augustus 2021
ISBN :9789022589243

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.