Eerste indruk Timeline JournalGelezen, Nieuws

9789045327037

Bij Mus boeken is er onlangs het Timeline Journal verschenen. Het bevat een stevige slipcase met daarin het Timeline journal en een boekje vol met informatie en ideeën over Timeline journaling.
Het heeft een luxe en mooie uitstraling waardoor het niet alleen aantrekkelijk er uit ziet maar ook iets speciaals geeft aan de momenten / herinneringen / gebeurtenissen die je op deze manier wil bewaren.

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220421_0013

Het Timeline journal is een (hardcover) uitvouwbaar boek met daarin een lijn en bullets. De lijn kan de rode draad vormen waarmee je visueel kunt maken hoe gebeurtenissen zich verhouden tot tijd. En waarmee je overzicht kunt creëren en / of verbanden kunt laten zien. De mogelijkheden hoe je dat invult en welke onderwerpen je in je tijdlijn wil plaatsen zijn eindeloos. Mijn hoofd loopt zonder moeite over van ideeën en mogelijke toepassingen wanneer ik naar het Timeline journal kijk.

Praktische informatie over het Timeline Journal

  • Het pagina formaat is 155 bij 215 mm
  • De totale lengte is 16 meter (8 meter per zijde). Meer dan genoeg dus om voor langere tijd herinneringen of momenten vast te leggen.
  • Er zijn 108 pagina’s (54 pagina’s per zijde)
  • Het papier is stevig, het is 160 gsm houtvrij, wit offset
  • Het timeline journal heeft grijze bullets en een grijze tijdlijn

Timeline Journal leidraad
Het boekje dat er bij zit heeft een stevige kaft en staat boordevol met informatie. De lay-out is aantrekkelijk en nodigt uit om aan de slag te gaan.
Er is een vlot geschreven inleiding over hoe je aan de slag kunt gaan met een timeline journal, hoe je het kunt gebruiken, voor wie het geschikt is, en wat de voordelen van een tijdlijn zijn.
Ook staan er meerdere voorbeelden in van hoe je een tijdlijn in kunt zetten zoals bijvoorbeeld voor je persoonlijke levensverhaal / als reisdagboek / als planner / om belangrijke gebeurtenissen vast te leggen / om de ontwikkeling van je kind bij te houden.

Vervolgens krijg je informatie over hoe je aan de slag kunt gaan en welke materialen je mogelijk kunt gebruiken.
Ook heel handig is de reken hulp voor wanneer je het timejournal een bepaalde periode wil weergeven. Er staat veel in waarmee je aan je slag kan, met tekeningen / illustraties om je een idee te geven hoe dat er uit ziet.
Het is een duidelijk boek waarin je alles kunt vinden om aan de slag te gaan. Denk hierbij aan onder andere: hulpmiddelen om structuur aan te brengen / hoe je de tijdlijn extra betekenis kunt geven / het verrijken van je tijdlijn met foto’s, tekeningen en meer / het gebruik van kaders, trackers, iconen, legenda.

Als laatste worden er een aantal mogelijke tijdlijnen besproken en hoe je daarmee kunt beginnen..

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220511_0651

Prachtig journal om zelf aan te schaffen of cadeau te geven
Met de luxe uitstraling, het stevige papier en het erg complete instructie boek is dit een prachtig journal om herinneringen momenten in vast te leggen die je koestert en wil bewaren.
Door de instructies is het laagdrempelig om mee te beginnen, en tegelijkertijd stimuleert het om er een geheel eigen draai aan te geven. Je kunt het zo creatief maken als je zelf wilt en “the sky is the limit“ wat mogelijkheden betreft.
Een mooi journal om zelf mee aan de slag te gaan of om iemand cadeau te geven. Zoals bij een verhuizing, aanstaande bruiloft of geboorte van een kind. Een ideale manier ook om een zeer persoonlijk cadeau te geven is om zelf al een aantal tekeningen of invulmomenten in het journal te zetten.
Bij de geboorte van mijn kinderen kreeg ik van mijn zus een fotoalbum waarin zij al wat kleine illustraties had gemaakt. En waarin ze pagina’s had gemaakt specifiek voor foto’s van speciale momenten. Zoals bijvoorbeeld, foto’s van opa en oma’s of kraamvisite of eerste fruitsap. Wij konden de foto’s plakken en zelf bijschriften erbij zetten. Een mooi en dierbaar cadeau, wat je met dit timeline journal ook zou kunnen doen.

Wat mij betreft is dit een prachtig en uitnodigend journal met vele mogelijkheden.

Achterflap

Deze staat op een los blaadje en niet gedrukt op het Time line Journal.
Het Timeline journal is een mooi uitvouwbaar boek met daarin bullets en een lijn. Deze lijn vormt de basis waarmee je meteen aan de slag kunt: in woord en tekst en met handletteren, tekenen en creativiteit.
Met deze nieuwe werkwijze gebruik je chronologie in jou voordeel. Door het letterlijk lijn aanbrengen in je verhaal, ontstaat er een waardevol perspectief. De lichtgrijze puntjes en de doorlopende lijn geven je houvast, maar bieden volop ruimte voor eigen invulling. Vind inspiratie in de leidraad vol uitgebreide instructie, voorbeelden en illustraties.
De elegante slipcase beschermt je persoonlijke creaties: verhalen zijn er immers om te bewaren en wie weet om te delen.

Boekgegevens

9789045327037

Titel :Timeline Journal
Auteur :Christa Smits
Uitgever :MUS Boeken
Verschenen :April 2022
ISBN :9789045327037
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.