Bespreking: Leef Hygge – Jonny Jackson & Elias LarsenGelezen

9789045322636

Leef Hygge is een sfeervol boek dat de Deense kunst van het geluk in je leven brengen toegankelijk wil maken voor iedereen. Hygge gaat om het zien van schoonheid in het dagelijkse leven én om het genieten van elk moment.
Het boek is al een goede start om te genieten. Het straalt iets knus en warms uit en het is al fijn om door te bladeren zelfs al lees je nog geen letter.
Vooral in deze wintertijd spreekt dit boek aan, maar ook voor de warmere maanden staat er genoeg in om even een geniet momentje te kunnen pakken.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171207-0006De Scandinavische landen staan hierom bekend en er zijn al meerdere boeken over dit Hygge verschenen. Toch kunnen wij Nederlanders er volgens mij ook wat van, denk maar aan de leuke warme huissloffen die in veel huiskamers te vinden zijn. Net als de warme fleecedeken (met of zonder mouwen) waarmee we lekker op de bank kruipen met een goed boek of om t.v. te kijken.

Maar als je meer van deze momenten wil, praktische tips en een sfeervol boek vol mooie warme foto’s dan kan ik je Leef Hygge van harte aanbevelen.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171207-0007

Leef Hygge begint met een korte inleiding waarin er iets over Hygge vertelt wordt:

Hygge is niet iets dat je in de winkel kunt kopen, dus dit boek helpt je om je leven echt hyggelig (vol met Hygge) te maken – met creatief bezig zijn, bakken, het ervaren van de wonderen van de natuur, het genieten van dagelijkse rituelen en het optimaal genieten van de tijd die je doorbrengt met geliefden.
Ga in je meest comfortabele stoel zitten met een mok met iets warms en lekkers en geniet.

Er zijn zes hoofdstukken waarin verschillende Hygge mogelijkheden besproken worden

  • De Hygge – sfeer in huis halen
  • Voorwerpen om zelf te maken voor instant Hygge
  • Het huis decoreren
  • Lekkere recepten voor gezellige avonden thuis
  • Buitenactiviteiten van het seizoen
  • Simpel plezier

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171207-0008

Bij ieder hoofdstuk staat er een korte inleiding waarna het hoofdstuk begint. Het boek maakt gebruik van verschillende kleuren papier en letters en er staan ontzettend veel foto’s in. Hierdoor is het een lust voor het oog en straalt het al iets warms en gezelligs uit zelfs wanneer je het boek alleen maar doorbladert.

Maar het is zeker ook de moeite om te lezen want het boek heeft een fijne mix van tips, ideeen en praktische informatie, aangevuld met quotes en gezegdes (van onder andere Hans Christian Andersen). Ieder hoofdstuk sluit af met foto’s om Hygge inspiratie op te doen.

In het eerste hoofdstuk, dat gaat over het in huis halen van de Hygge sfeer, kun je o.a. tips vinden over woonaccessoires, het belang van natuurlijk licht en hoe je dat kunt bevorderen. Maar ook een praktische lijst met planten die de lucht zuiveren en dus erg gezond zijn om in huis te zetten. Of een lijst met esthetische oliën en hun werking.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171207-0005Verder in het boek kun je leuke, duidelijke beschrijvingen vinden om zelf wat te maken om meer Hygge in je leven te brengen zoals lavendelzakjes of een mokmuts. En recepten denk hierbij aan lieve geglaceerde vanillekoekjes, een huis van koek of warme gekruide wijn.

Ook voor buitenshuis genieten van kleine momenten is er aandacht en worden er tips met uitleg gegeven.

Het laatste hoofdstuk dat gaat over simpel plezier geeft onder andere het “ recept “ voor een verandering van gewoon bad naar een therapeutische en voedende verwennerij. En eindigt met dit Scandinavische gezegde:

Vrees minder, hoop meer;
Eet minder kauw meer;
Zeur minder, adem meer;
Praat minder, zeg meer;
Haat minder, bemin meer;
En alle goede dingen
Zullen van jou zijn.

Een fijn en sfeervol boek om lekker in te bladeren of om tips en ideeën op te doen. Of om wat je eigenlijk zelf al weet weer eens in de schijnwerpers te zetten.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171207-0004

Achterflap

Hygge (spreek uit als ‘ hu ga ‘) is een Deens woord dat het gevoel beschrijft van gezelligheid, comfort en tevredenheid. Het is bijna onmogelijk om het te vertalen in het Nederlands. Hygge is misschien wel de reden dat de Denen bij de gelukkigste mensen ter wereld horen.

Leef Hygge staat vol met heerlijke recepten om met vrienden te delen en te eten, craft ideeën voor in huis en heel veel inspiratie om te genieten van de kleine dagelijkse dingen. Of het nu een kop warme chocolademelk, een hartverwarmende kom pompoensoep of een knuffelig paar viltslippers is, je zult zien dat Hygge je veel geluk brengt!

Boekgegevens

9789045322636

Titel :Leef Hygge
Auteur :Jonny Jackson & Ellias Larsen
Uitgever :MUS Creatief
Verschenen :Oktober 2017
ISBN :9789045322636
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.