Gelezen: Lenteliefde & Kersenbloesem – Anita VerkerkGelezen

9789462042568

Lenteliefde & Kersenbloesem van Anita Verkerk is alweer het vierde deel in de serie feelgood romans die zich afspelen op het luxe cruiseschip Cupido. Een ideale omgeving om mensen elkaar te laten ontmoeten en romances op te laten bloeien.
Ieder boek is los leesbaar en vertelt weer een nieuw verhaal. Wel komen oude bekende en vaste personeelsleden van het cruiseschip soms voorbij. Maar er zijn geen doorlopende persoonlijke verhalen over deze personages zodat je de boeken in willekeurige volgorde kunt lezen.

De hoofdpersoon in dit boek is Sakura, die het verhaal vertelt. Ze heeft een vlotte manier van vertellen en beschrijft wat ze meemaakt met een tikje humor en een gezonde dosis zelfspot.
Sakura heeft een professioneel reisblog en is samen met twee andere mensen genomineerd voor het beste reisblog van Nederland. De uitslag zal bekend gemaakt worden op het cruiseschip Cupido. Zij en de andere twee kans hebbers zijn daarom uitgenodigd voor een veertiendaagse cruise met de Cupido rond Japan.

Deze gelegenheid laat ze natuurlijk niet aan zich voorbij gaan en vol enthousiasme en hoopvol stapt ze in het vliegtuig naar Tokio. Maar haar reis begint met een aantal gênante gebeurtenissen die voor de lezer echter wel leuk zijn om te lezen. Al in het begin merk je als lezer hoe serieus ze haar blog neemt en hoe ze alles wat ze meemaakt en ziet opslaat en gebruikt om over te bloggen.
Ze ontmoet twee spetters van mannen. De een is klunzig maar wel erg leuk, de ander is net zo irritant als dat hij knap is.
Natuurlijk komt ze deze mannen ook aan boort van de Cupido tegen en begint ze behoorlijk verliefd te worden. Maar er zijn vele hindernissen die haar geluk in de weg staan. Zoals een zeer irritante zus van een van deze mannen die haar broer wel heel erg claimt. Deze zus is wat over the top neergezet en daardoor komt ze wat onecht over. De krengerige streken die ze uithaalt zouden meer impact hebben wanneer het iets subtieler gebracht was.

Als lezer wordt je meegenomen op de romantische en luxe sfeer van het cruiseschip en krijg je een kijkje in Japan waar onder andere de kersenbomen in bloesem staan.
Ook volg je naast Sakura en de twee mannen nog een aantal andere passagiers. En lees je over de verwikkelingen rondom de wedstrijd. Wie zijn de concurrenten van Sakura en welke mensen aan boord zitten in de jury?
Daarnaast komt Sakura soms door haar eigen toedoen maar andere keren geheel door toeval in een aantal opmerkelijke en aparte situaties terecht die vermakelijk zijn om te lezen.
En wie is nu de ware? Natuurlijk zie je dat als lezer van verre aankomen maar dat is wat mij betreft iets wat geen punt is bij een fijn feelgood boek.
Het is lekker ontspannen lezen en laat je regelmatig glimlachten.

Toch vind ik dit boek wat minder sterk dan eerdere boeken die ik van Anita Verkerk gelezen heb. Sakura kon wat lang en vaak schrijven over een aantal praktische problemen waar ze tegen aan liep. Het heeft absoluut vermakelijke momenten maar is net iets teveel van hetzelfde. Hoewel ik het leuk vond om over haar te lezen kon ik niet helemaal meegesleept worden in haar verhaal. En het einde kwam hoewel niet onverwacht ietwat abrupt. Hier had ze wat mij betreft nog iets meer naar toe mogen groeien.

Een ontspannen en vermakelijk feelgood boek maar net iets minder dan de andere delen.

Achterflap

In ‘Lenteliefde & Kersenbloesem’ leven we mee met reisjournaliste Sakura Winters, die het zo druk heeft met haar eigen bedrijf dat de liefde er steeds bij inschiet.
Dan krijgt Sakura een uitnodiging voor een persreis: een veertiendaagse cruise met de Cupido rond Japan.

Op het vliegveld van Tokio loopt ze al twee leuke mannen tegen het lijf. Dat belooft wat voor de cruise!

Boekgegevens

9789462042568

Titel :Lenteliefde & Kersenbloesem
Auteur :Anita Verkerk
Uitgever :Uitgeverij Cupido
Verschenen :April 2020
ISBN :9789462042568

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.