Gelezen: Sigmund gaat eropuit – Peter de WitGelezen

9789463361408

Peter de Wit is de geestelijke vader van Sigmund, de therapeut die dagelijks zijn spreekuur houdt in de Volkskrant. Over de bepaald niet zachtzinnige psychiater zijn ondertussen al vele boeken verschenen.
Hoewel Peter de Wit al ruim veertig jaar in Amsterdam woont is hij geen stadsmens. Liever gaat hij eropuit om mooie plekjes in ons land te bezoeken en weg te dromen naar het landschap van zijn jeugd op de boerderij. In Sigmund gaat eropuit heeft hij dit gebruikt als inspiratie om Sigmund op geheel eigen wijze de rustige natuur te laten ervaren.

Het is een vermakelijk boek waarin Sigmund in zwart-wit tekeningen en korte, krachtige teksten zijn kijk geeft op het gezonde buitenleven. Soms met een knipoog zoals bijvoorbeeld een tekening waarop iemand ellendig voor zijn tent zit en zegt “Ach … ook vakantie gaat weer over“. Andere wijst hij naar inzichten die verandert zijn in de samenleving en neemt hij het feit dat kinderen geen cowboy en indiaan meer mogen spelen op de hak.
Je vindt Sigmund overal: in het bos, dobberend met een cliënt in de zee of in de frisse buitenlucht.
Vaak zijn de onderwerpen die hij gebruikt herkenbaar zoals het overbieden op huizen waarbij een armoedig hutje van vroeger nu een topinvestering is waar men graag veel te geld voor neertelt.

Sigmund gaat er op uit is een vermakelijk boek, maar ik miste hierin de scherpe kantjes en het soms net op de rand zitten van het boek (Sigmund weet wel raad met opvoeden) dat ik eerder van Peter de Wit las.

Achterflap

Dokter Sigmund verplaatst zijn spreekkamer graag naar buiten. Als geen ander kent hij de heilzame werking van strand, bos en heide op ons gemoed. Het zware hoofd leegmaken tijdens een frisse wandeling, daar kan toch geen pil tegen op.

Boekgegevens

9789463361408

Titel :Sigmund gaat eropuit
Auteur :Peter de Wit
Uitgever :Uitgeverij de Harmonie
Verschenen :Augustus 2021
ISBN :9789463361408

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.