Nieuw verhalentijdschrift voor kinderen: ErwaseensGelezen

Erwaseens-01_website

Een tijdje terug ontving ik een mail dat er in september een nieuw tijdschrift voor kinderen uit zou komen (ErWasEens) en of ik belangstelling had om er iets over te schrijven. Kinderboeken vind ik nog steeds erg leuk en voorlezen is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen maar vooral ook heel erg gezellig om te doen. Ik antwoordde dus dat ik graag een exemplaar wilde ontvangen.

Toen het tijdschrift werd bezorgd waren we net op vakantie, mijn zoon maakte de envelop voor me open en stuurde mij een foto en meteen een mini recensie. Hij had het blad doorgebladerd en vond het er leuk uit zag met verhaaltjes en puzzeltjes.
Ik ben het helemaal met hem eens het is een uitnodigend tijdschrift met verschillende soorten verhalen, veel kleurrijke illustraties en puzzels voor de kinderen.

ErWasEens is een voorleestijdschrift voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar. Het biedt een aantal korte verhalen die variëren van sprookjes, fabels, oude wereldverhalen en nieuwe verhalen

In dit eerste tijdschrift vind je

  • Een Griezelgedicht over Halloween (rijmpjes en gedichten)
  • Een verhaal over Assepoester en de sprookjesprins een feest geven dat in de soep dreigt te vallen. (verhalen uit sprookjes land)
  • Een verhaal uit Papoea Nieuw Guinea over het ontstaan van dauwdruppels (wereldverhalen)
  • In team groot en klein komen broer en zus erachter dat zowel klein zijn als groot zijn toch wel voordelen heeft. (nieuwe verhalen)
  • De tovenaarsleerling gaat over een tovenaarsleerling die denkt dat hij al kan toveren en er een potje van maakt (De verhalen verteller)
  • In een beroemde fabel lees je waarom vleermuizen alleen s’ nachts verschijnen. (beroemde fabels)
  • Je maakt kennis met twee beroemde goden uit de mythologie van de hindoes (mythen en legenden)
  • Een hervertelling van de rattenvanger van Hamelen (Favoriete sprookjes).

Een gevarieerd aanbod dus verhalen van over de hele wereld. Leuke verhalen, alleen jammer dat het verhaal van de tovenaarsleerling een scène is uit de tekenfilm Merlijn de tovenaar en hier met andere namen gepresenteerd wordt. De illustraties zijn vrolijk en kleurrijk en beslaan de hele pagina’s.
Aan het einde van een verhaal staat er steeds een opdracht of vraag of puzzeltje die met het verhaal te maken heeft. Leuk om na het voorlezen nog even samen iets met het verhaal te doen.

Daarnaast staan in het tijdschrift na de verhalen nog wat puzzels / een knutselopdracht en een pagina voor volwassenen met o.a. voorleestips / een tekenwedstrijd / een prijsvraag en een aantal boekentips.

Lees meer via deze link.

Wat mij betreft een erg leuk tijdschrift dat bij kinderen en ouders zeker aan zal slaan.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.