Recensie: Achtervolgd – Lisa SandersRecensie

9789047205593

Achtervolgd is het eerste deel in de serie over rechercheur Tess Thompson.
Tess woonde in Rotterdam maar verhuist naar een meer landelijk gelegen stad vanwege haar nieuwe baan. Tess heeft hier niet zelf voor gekozen maar is overgeplaatst omdat er een conflict was op haar werk in Rotterdam. De kennismaking met haar nieuwe collega’s loopt erg stroef. Ze zitten niet te wachten op een collega die niet uit hun regio komt. Ze behandelen Tess stug en één doet er alles aan om haar het leven zo zuur mogelijk te maken.
Gelukkig is haar baas (Tom) wel heel vriendelijk en lijkt het volste vertrouwen in haar capaciteiten te hebben ondanks de problemen waar ze in haar vorige baan tegenaan liep.

Tess begint met eenvoudig werk maar al snel krijgt ze een belangrijke zaak toegewezen. Het gaat om een meisje dat aangifte doet van aanranding. Deze zaak raakt een gevoelige snaar bij Tess door gebeurtenissen uit haar verleden. Ze probeert haar verleden en de trauma’s die ze daar aan overgehouden heeft en haar werk uit elkaar te houden. Maar dan lijkt het erop alsof er een link is tussen deze zaak en haar verleden.

Het boek begint met een proloog waarin iemand zwaar in de problemen komt. Wie het is wordt niet gezegd maar al snel in het boek wordt het duidelijk om wie het gaat. In de loop van het boek krijg je als lezer steeds meer informatie over wat de proloog met de zaak van Tess te maken heeft.

In het begin van het boek krijg je wat algemene informatie over Tess, zoals dat ze overgeplaatst is tegen haar zin in en ambities heeft om hogerop te komen. Tess blijkt een gecompliceerde vrouw te zijn die veel te verwerken heeft zowel op haar werk als in haar privé leven. Ze kampt met veel opgekropte boosheid en verdriet. Helaas wordt dit meer verteld dan dat ze het als lezer mee kan voelen zodat het erg afstandelijk overkomt.

Op haar vorige werk is het een en ander gebeurd waarover je als lezer beetje bij beetje informatie krijgt. En te snel kun je als lezer verbanden leggen en vermoeden wat er aan de hand is. Bij haar nieuwe baan lees je mee hoe ze moeite moet doen om geaccepteerd te worden. Het is dan ook fijn voor Tess wanneer één van haar collega’s wat toenadering zoekt.

Wanneer Tess de zaak van de aanranding gaat onderzoeken merkt ze dat er iets vreemds aan de hand is. Het onderzoek wist me matig te boeien en volgt helaas een vrij voorspelbaar pad. Hoewel er meerdere mogelijke verdachten ten tonele worden gebracht wist ik moeiteloos de onschuldigen er uit te halen en zat ik vrijwel goed met de dader. Dit is natuurlijk verre van een pluspunt in een thriller.

Daarnaast was ik ook niet helemaal gecharmeerd door de manier van schrijven van de auteur. Er werd weinig sfeer in het verhaal gebracht en ik werd niet het boek in getrokken. De manier van vertellen is erg veel tell en weinig show.
Ik kan helaas niet anders zeggen dan dat ik niet onder de indruk ben van het boek.

Boekgegevens

9789047205593

Titel :Tess Thompson 1 – Achtervolgd
Auteur :Lisa Sanders
Uitgever :Ambo|Anthos
Verschenen :Augustus 2020
ISBN :9789047205593

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.