Bespreking: Mijn Bullet journal stickers deel 2Gelezen, Creatief

9789045324272

Bij uitgeverij Mus creatief is pas het boek Mijn Bullet Journal stickers deel 2 verschenen. Het eerste boek ken ik niet maar eerder besprak ik wel het boek Mijn Bullet Journal Scrapbbook cut-outs. Een boek met afbeeldingen om uit te knippen en in je bujo te plakken. Een fijn boek waar ik erg enthousiast over ben en waarvan ik al veel afbeeldingen gebruikt heb zowel in mijn bullet journal als voor andere projecten.
Dit boek heeft daar wel wat van weg maar heeft minder grote afbeeldingen en knippen en lijm gebruiken is niet nodig omdat er stikkers in het boek staan. En dat werkt ontzettend fijn heb ik gemerkt toen ik met de stikkers in mijn bujo aan de slag ging.

ConniesBoekenblog-JMF-20190811-0001Bijna alle stickers laten heel gemakkelijk los. Alleen op een aantal pagina’s waar allemaal stikkers staan in hetzelfde patroon is dit wat lastig. Dit komt doordat je niet kan zien waar de stikkers zitten en dus het hele vel op moet lichten om stikkers te kunnen zien en gebruiken. Maar behalve dit heb ik verder alleen maar positieve ervaringen met het boek.

De inhoud is heel gevarieerd en bevat allerlei soorten stickers, zowel om je bujo te versieren als om lijstjes / kalenders / planners te maken.

  • Er zijn zowel zwart/wit stickers als stickers in allerlei kleuren combinaties en ook doorzichtige stickers.
  • Banners, Tags en sierranden in vele kleuren en vaak met bijpassende kleine stickers
  • Honden, katten, lama’s, planten, bloemen, koffiebekers, stukjes taart, vraagtekens, muzieknoten, huishoudelijke voorwerpen, bloemen, hartjes, donuts, zonnebrillen en meer kun je vinden in dit boek.
  • Dagen, maanden en jaren in meerdere maten, kleuren en uitvoeringen. Zowel los als in stroken (zowel verticaal als horizontaal)
  • Lege maandtabellen om alle datums van een maand in te zetten
  • Allerlei quotes en kreten in verschillende kleuren en motieven
  • To do lijstjes, notitie lijstjes, do love dream lijstjes
  • Dubbele pagina’s met van alles om te plannen in dezelfde kleuren combinaties
  • Lege vakken met sierranden om iets in te schrijven of je weekkalender mee te maken
  • Korte teksten als, to do / sport / maaltijd / notes / sorry / oké / awesome / power / goals en meer

ConniesBoekenblog-JMF-20190811-0003Keuze genoeg om met deze stickers meerdere pagina’s in je bujo helemaal naar eigen wens te maken. Met het maken van Bullet Journals kun je het zo eenvoudig of uitgebreid maken als je zelf wil.
Deze stickers zijn ideaal wanneer je niet zoveel tijd hebt maar wel een leuk en praktische pagina in je bullet journal wil maken. Of wanneer je het idee van een bullet journal heel leuk vindt maar geen zin hebt om er uren tijd in te steken. Op deze manier kun je heel gemakkelijk je eigen lijstjes, kalenders, weekplanners en dergelijke maken. Die kun je zo helemaal naar eigen wens maken en er zonder dat het teveel tijd kost toch je eigen creatieve draai aan geven.
Ook als je wel met kleurpotloden, stiften of andere creatieve middelen aan de slag wil is dit boek erg fijn. Je kunt immers deels zelf tekenen, kleuren of iets anders en dit combineren met de stickers uit het boek.

En de stickers die niet met het makken van kalenders / planners / lijstjes te maken hebben zijn ook heel leuk om bij andere projecten te gebruiken zoals bijvoorbeeld het maken van kaarten of tags. En een aantal van de teksten zouden het ook goed doen in een Artjournal.

Ik heb met de stickers uit het boek een aantal pagina’s in een bullet journal gemaakt. Zowel heel eenvoudig met (bijna) alleen de stickers uit het boek, als een combinatie van de stickers en andere materialen.

ConniesBoekenblog-JMF-20190811-0004

 

Deze week planner is helemaal gemaakt met de stickers uit het boek. Ik heb alleen een pen gebruikt om de datums in te vullen. Het resultaat ziet er wat mij betreft handig en gezellig uit.

 

 

ConniesBoekenblog-JMF-20190811-0009

 

Ook dit eenvoudige To Do weekend lijstje heb ik met alleen de stickers uit het boek gebruikt. Hier heb ik alleen nog een pen gebruikt.

ConniesBoekenblog-JMF-20190811-0016

Deze eerste pagina’s van een verjaardagskalender is iets bewerkelijker. De banner (waar ik verjaardagen op geschreven heb) en de maanden komen uit het stickerboek. De randen om de maanden heen heb ik gestempeld. De strookjes waar de namen op staan zijn uitgesneden met een snijmal en deels bewerkt met verf. De ballonnen en andere stickers komen uit het Mijn bullet Scrapbook cut-outs boek. De pagina heb ik nog wat versierd met gelpennen.

 

 

ConniesBoekenblog-JMF-20190811-0019

Hetzelfde effect kun je ook krijgen met de stickers uit het boek. Op de pagina met goede voornemens 2020 heb ik stroken uit het boek geplakt om op te schrijven. Verder heb ik er alleen nog wat plaatjes bij geplakt en een rand erom heen gekleurd.

Bij de Bucket list 2020 heb ik uit het sticker boek: het label, 2020 en de omrande lege vierkanten gebruikt. Daarnaast wat plaatjes geplakt en de achtergrond met stift een kleurtje gegeven.

Bij alle twee de pagina’s komen de extra plaatjes uit het Mijn bullet Scrapbook cut-outs boek.

ConniesBoekenblog-JMF-20190811-0014

Ook deze pagina’s zijn heel eenvoudig gemaakt met alleen de stickers uit het boek een pen en een stift. En weer is wat mij betreft het resultaat een persoonlijk en leuk tonend lijstje. In dit geval een goal lijstje om bij te houden of je iedere dag sport en een aftellijstje tot de vakantie.

ConniesBoekenblog-JMF-20190811-0013

Als laatste een lijstje alvast voor 2020. Naast creatief bezig zijn is lezen mijn grote passie dus ik heb al een begin gemaakt met mijn boekenlijstje. Het lege vak de kleine stickers en de maanden uit het stickerboek kwamen hierbij perfect van pas. Verder heb ik met diverse kleuren stempelinkt boeken gestempeld en met een mal ovalen gemaakt om de titels van de boeken in te zetten. En nog een stempel van Julia Woning gebruikt voor de dame.

Achterflap

STIKKER JE GEK MET 2000 nieuwe plakkers

Verschillende lettertypes, fijne vormpjes, banners, frames, dagen, weken, maanden, to-do- en goalkopjes, allerlei trackers, letters, cijfers, het weer en meer: met deze handige stikkers tover je in een handomdraai je lege pagina’s om in een praktische pagina, een overzichtelijke planner, een duidelijke tracker of een vrolijk inspirerend lijstje.
En maak je een keer een foutje ?
Dan plak je er gewoon een stikker overheen.

Boekgegevens

9789045324272

Titel :Mijn Bullet Journal Stickers Deel 2
Auteur :Diverse auteurs
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :Augustus 2019
ISBN :9789045324272
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.