Bespreking: mijn bullet journal Scrapbook cut-outsCreatief

9789045323664

Mijn bullet journal Scrapbook cut-outs is een boek waar ik erg enthousiast over ben nadat ik ermee aan de slag ben gegaan voor deze bespreking. Het boek staat vol met meer dan 5000 afbeeldingen om uit te knippen en in je bujo te plakken. Natuurlijk kun je deze afbeeldingen combineren met allerlei andere leuke materialen en technieken maar ik heb voor deze bespreking voornamelijk gebruikt wat er in het boek aanwezig is. Hiervoor heb ik een aantal bullet journal pagina’s gemaakt om wat van de mogelijkheden te laten zien. En omdat er ontzettend veel in het boek staat heb ik ook op een aantal pagina’s een beginnetje gemaakt zonder het al helemaal af te maken. Om zo toch alvast een beeld te geven van wat er allemaal in dit boek te vinden is.

In het boek staan plaatjes om je bujo te versieren in allerlei stijlen en kleuren, van schattige afbeeldingen in pasteltinten tot vintage landkaarten en foto’s van dieren. Erg leuk als je net als ik er van houdt om met allerlei verschillende stijlen aan de slag te gaan en ook eens wat anders wil proberen. Wanneer je echt op zoek ben naar plaatjes in een bepaalde sfeer of kleur zal niet alles in dit boek je smaak zijn.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181014-0006

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181014-0010

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181014-0012

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181021-0005Maar dan nog zit er genoeg in om veel plezier aan dit boek te hebben en er veel mee te kunnen doen door de vele praktische planner elementen die in het boek staan. Zoals dag en maandaanduidingen, kleine maandkalenders, banners, labels, icoontjes, to do lijstjes, en buttons. Ook dit is er in een grote variëteit in kleuren te vinden. En wat ik erg leuk vind is dat er thema pagina’s zijn waarbij kalenders, to do lijstjes, dagen en maanden in dezelfde stijl gemaakt zijn (zwart/wit, bloemen, fruit) met steeds een pagina knutselpapier ernaast in het zelfde motief. Hierop kun je dan naar hartelust je eigen creativiteit loslaten en het nog persoonlijker maken. Ik heb 2 van deze vellen door mijn snijmachine gehaald en zo bloemen en een tak gemaakt om in mijn bujo te plakken.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181021-0004

Wat kun je vinden in dit boek:

 • Cijfers en letters
 • Afbeeldingen van o.a vogels, landkaarten, bloemen, cupcakes, zonnige palmstranden, maar ook van praktische voorwerpen zoals een kop koffie of feestelijke ballonnen
 • Teksten en Quotes in Engels en Nederlands, zowel lief en grappig als opbeurend maar ook over reizen of gewoon een hallo
 • Tags voor wanneer je een inhoudsopgave wil maken
 • Afbeeldingen van piepklein naar groot en in allerlei kleuren en stijlen
 • Afbeeldingen met passende tekst erbij
 • Pagina’s met afbeeldingen en papierstroken in het zelfde motief
 • Vellen papier om zelf mee aan de slag te gaan in allerlei motieven en passend bij een aantal kalenders en to do lijstjes
 • Achtergronden met bijpassende kleine plaatjes
 • Checklist
 • Stroken, rondjes, vormen om je bujo te versieren.
 • En natuurlijk de eerder genoemde kalenders, to-do lijstjes, labels, dagen en maanden, buttons,

 

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181021-0003Ik heb in twee verschillende bullet journals gewerkt en kwam er al snel achter dat een journal met stevig papier echt aan te raden is. Anders gaat het papier omkrullen of vervormen door het gebruik van de stevige plaatjes en de lijm en dat ziet er minder mooi uit.
Wanneer je veel pagina’s maakt met de plaatjes uit het boek gaat je journal behoorlijk uitpuilen en bol staan. Een oplossing daarvoor kan zijn dat je in het midden van je journal wat pagina’s er uithaalt zodat wat meer ruimte ontstaat.

 

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181014-0006

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181014-0007

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181014-0008

Een klein nadeel van dit boek vind ik dat de pagina’s lastig uit het boek te halen zijn. Nu is dat geen punt bij de pagina’s waar ruimte genoeg is om langs de afbeeldingen heen te knippen. Maar er zijn ook pagina’s met afbeeldingen van bijvoorbeeld bloemen en papegaaien die helemaal doorlopen tot aan de rand van de pagina. Wanneer je die er uit probeert te scheuren beschadig je zo een deel van de afbeeldingen en dat is toch zonde. Ik heb alle pagina’s voorzichtig losgemaakt uit het boek, wat best een intensief werk was. Maar zo werden wel alle plaatjes netjes behouden.

Daarna ben ik een deel van de afbeeldingen al uit gaan knippen, van alle stijlen en soorten iets. Niet alleen omdat ik dit een ontspannen werkje vindt voor de momenten dat ik me niet zo creatief voel. Maar ook omdat ik meestal ideeën en inspiratie krijg door bezig te zijn met het materiaal waarmee ik aan de slag wil gaan. Bovendien vind ik het erg prettig om wanneer ik zin heb om iets te gaan doen gelijk aan de slag te kunnen gaan. En wanneer er dan al geknipte plaatjes klaar staan is dat heel ontspannen knutselen.

Het boek is wat mij betreft absoluut een aanrader.

Tijdens het werken aan de bullet journal pagina’s heb ik wat ”werk in uitvoering foto’s“ gemaakt. Deze foto’s en de foto’s van de pagina’s waar ik aan begonnen ben kun je op de Facebookpagina Connies knutselhoek vinden.

Achterflap

Mijn Bullet Journal Scrapbook Cut-outs staat vol met meer dan 5.000 handige, mooie, leuke afbeeldingen om uit te knippen en in je bujo te plakken. Je kunt je bujo hiermee versieren, makkelijker navigeren, planningen maken en eenvoudig lay-outs opbouwen. Je vindt in de scrapbook cut-outs plannerelementen, dag- en maandaanduidingen, maandkalendertjes, banners, labels, icoontjes, buttons, en gewoon leuke plaatjes. Ideaal voor iedereen die een creatief kunstwerkje van zijn bujo wil maken!

Boekgegevens

9789045323664

Titel :Mijn bullet journal Scrapbook cut-outs
Auteur :BBNC uitgevers
Uitgever :BBNC uitgevers
Verschenen :Oktober 2018
ISBN :978904532664
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.