Gelezen: Bedoelt u misschien … – Justin HookGelezen

9789045324166

Van de maker van het populaire spel Google Feud is er nu het boek Bedoelt u misschien….
Hierin heeft hij het begin neergezet van 200 populaire (en vaak opmerkelijke, zo niet bizarre ) zoekopdrachten in Google. Met daaronder automatische aanvullingen die door autocomplete gegeven werden.
Het zijn alleen echte zoekopdrachten met echte automatische aanvulling hoe vreemd ze soms ook mogen over komen. Iets dat waarschijnlijk voor iedereen wel herkenbaar is. Het overkomt mij ook regelmatig dat ik het begin van een zoekopdracht invul en dan met verbazing naar de automatische aanvulling kijk. Waarbij ik me realiseer dat er dus inderdaad veel mensen geweest zijn die de vraag gesteld heb die ik vreemd vond, of waar ik om moest lachen of zo nu en dan zelfs geschokt door werd.

In dit boek heeft Justin Hook 200 opdrachten met aanvullingen verzameld, die vooral leuk zijn om te bekijken omdat je weet dat het echt is.
Zo zijn er hele gewone beginnende zoekopdrachten zoals Wat gebeurt er als. De aanvullingen zijn o.a Je je verslikt of je stopt met de pil. Tot zoveel niets bijzonders maar er waren ook o.a. deze aanvullingen je een knoflookteentje in je oor stopt / een batterij in je mond stopt.

Ik zal nog een aantal zoektermen geven wat van de aanvullingen

  • Heeft de regering controle over…. aardbevingen / ontlasting / je dromen
  • Kun je dood gaan van te veel…… wiet / chicken nuggets / verdriet
  • Ben ik de enige die een hekel heeft aan…. douchen / zwanger zijn / mijn stiefkind
  • Weten honden…. ze honden zijn / hoe ze een wiskunde som moeten oplossen
  • Zou Jezus… gedoopt zijn / een Rolex dragen
  • Pinguïns zijn gay / eetbaar / schattig / dinosaurussen
  • Hoe vertel ik mijn ouders dat…. ik bi ben / ik wil stoppen met mijn studie / ik rook.

Veel beginnende zoektermen en nog veel meer automatische aanvullingen. Deels wat je wel kunt verwachten maar vaak ook gaat het in richtingen die je niet zag aankomen. Naast aanvullingen waarvan je moet lachen, die je bijna niet kan geloven of die ronduit maf zijn zijn er ook verdrietige vragen. Die aangeven hoeveel mensen er met moeilijke issues zitten en via Google wat meer informatie, steun of bevestiging zoeken.

Voor mij horen die er ook mij maar vind ik eerlijk gezegd de aanvullingen waardoor ik moet lachen of waarbij ik mijn wenkbrauwen optrek in verbazing of afschuw het leukst om te lezen.

In het boek staan hier en daar wat bijpassende illustraties wat ik een fijne aanvulling op het boek vindt. Het is echt een boek dat je graag cadeau krijgt of dat leuk is om te geven aan iemand. Ideaal om steeds even een kort momentje op te pakken en een aantal zoektermen te lezen voor een paar vermakelijke minuten.

Naast de inleiding van de auteur staan er verder alleen de zoekopdrachten in het boek met de diverse aanvullingen. Wat, zoals ik net al schreef, een vermakelijk boek op levert. Maar wat mij betreft zou het boek beter / leuker zijn geweest wanneer er van de auteur en eventueel andere mensen commentaren, opmerkingen bij hadden gestaan over waar mensen blijkbaar allemaal naar gezocht hebben. Dit zou het boek net nog wat extra’s gegeven hebben (naast de illustraties) en zo wat minder eentonig genaakt hebben.

Inleiding van Justin Hook
Autocomplete suggereerde jarenlang niet veel meer dan een recent bezochte URL of een lang woord uit het woordenboek. Sinds halverwege de jaren 2000 baseren zoekmachines zich niet alleen meer op eerdere zoekopdrachten, maar ook op die van miljoenen andere gebruikers wereldwijd. De resultaten varieerden van uiterst nuttig tot volslagen idioot.

Ik verzamelde mijn favoriete automatische aanvullingen en in 2013 voerde ik ze in in de onlinegame Google Feud. Dit spel is sindsdien meer dan 100 miljoen keer gespeeld, bespot in The Tonight Show (met Jimmy Falon ) en uitgeroepen tot ‘Jouw Nieuwste Verslaving‘ door TIME.

Dit boek bevat enkele van mijn favoriete zoekopdrachten, naast vele complete nieuwe. Sommige zijn grappig, andere triest, de meeste zijn raar en ze zijn allemaal echt.
Wellicht herken je op de volgende pagina’s termen uit je eigen beschamende zoekgeschiedenis. En zo niet: wat houdt je tegen om erop te zoeken? Als je bang bent dat je op een of andere lijst terechtkomt, weet dan dat ik er ook op sta.

Achterflap

DE BESTE VERZAMELING VAN HILARISCHE, FACINERENDE EN REDELIJK VERONTRUSTENDE AUTOMATISCHE AANVULLINGEN VAN Google.

Van de maker van het populaire spel Google Feud is er nu Bedoelt u misschien…, een ongefilterde kijk op de zoekopdrachten van mensen die denken dat er niemand meekijkt.
Dit is een rijkelijk geïllustreerde verzameling met meer dan 200 populaire maar enigszins bizarre vragen die bij mensen spelen.
Bedoelt u misschien… laat ons zien dat we meer op elkaar lijken dan we denken, ook in de krochten van onze zoekgeschiedenis.

Boekgegevens

9789045324166

Titel :Bedoelt u misschien…?
Auteur :Justin Hook
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :Juli 2019
ISBN :9789045324166
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.