Bespreking: Masja’s Mandala’s SpringGelezen, Creatief

9789082958416

Masja’s Mandala’s Spring van Masja van den Berg is een prachtig kleurboek vol mandala’s met bloemen en dieren. Ik heb dan ook met veel plezier een aantal kleurplaten uit dit boek gemaakt.
Het boek bevat 20 kleurplaten op stevig (250 gram) wit papier met een scheerlijn. De pagina’s zijn enkelzijdig bedrukt.

Dat het boek een scheurlijn heeft waardoor je de pagina’s er gemakkelijk en netjes uit kunt halen en dat de pagina’s enkelzijdig bedrukt zijn vind ik geweldig. Van mij mogen alle kleurboeken zo zijn om meerdere redenen.

ConniesBoekenblog-JMF-20190620-0021

Het heeft een chique uitstraling en je hoeft je niet druk te maken over doordrukken. En het is ideaal wanneer je iets met de kleurplaat wil doen. Zo kun je keurig een pagina uit het boek halen zonder lelijke scheur of knipranden. Het kleurboek blijft mooi en je hebt een pagina die je bijvoorbeeld in kan lijsten, aan iemand cadeau kan geven of iets mee kan versieren. De mogelijkheden zijn talloos en de kleurplaten zijn zowel om in te kleuren als om verder nog iets mee te doen ontzettend leuk.

Door het stevige papier kun je allerlei materialen gebruiken zonder dat het papier er van gaat bobbelen. Ook het lijmen van dit papier ergens op gaat prima, zelfs wanneer de stukken die je wil opplakken erg dun zijn (zoals bij de vlinder mandala die ik voor mijn Artjournal gebruikt heb).

De kleurplaten zijn gevarieerd en nodigen zeer uit om er mee aan de slag te gaan. Voor deze bespreking heb ik 6 kleurplaten gemaakt. Drie daarvan heb ik gebruikt om mee te knutselen, twee voor mijn Artjournal en 1 om een saaie map mee op te vrolijken. Op de Facebookpagina van Connie’s knutselhoek staan een aantal werk in uitvoering foto’s.

ConniesBoekenblog-JMF-20190620-0014

Als eerste heb ik bij deze kleurplaat het binnenwerk en de kleine vlinders uitgeknipt.
Daarna heb ik de vlinders en de kleurplaat ingekleurd met Derwent inktense kleurpotloden en een waterbrush. Ook als ik veel water gebruikte was dit voor het het stevige papier geen enkel probleem.
Daarna heb ik de rest van de kleurplaat uitgeknipt.
Een saaie bruine map waarin ik o.a. uitgeknipte plaatjes in bewaar heb ik een stuk vrolijker gemaakt door deze kleurrijke mandala erop te plakken. Voor het contrast heb ik de map eerst zwart geverfd en met een sjabloon bewerkt.

ConniesBoekenblog-JMF-20190609-0411

ConniesBoekenblog-JMF-20190620-0017

Voor deze mandala heb ik 8 kleuren Faber Castell stiften gebruikt. Als laatste heb ik de achtergrond wat kleur gegeven met stippen in dezelfde kleuren.

ConniesBoekenblog-JMF-20190620-0012

Ook hier heb ik eerst het binnenwerk uitgeknipt. Daarna de losse vlinders en de rest van de kleurplaat met posca verfstiften ingekleurd. Vervolgens de rest uitgeknipt.
De achtergrond in het Artjournal is gedaan met een paar kleuren Inka gold (een verf op wasbasis die een prachtige metalic look geeft).
Het opplakken ging door het stevige papier gelukkig goed want een dunne cirkel met lijm insmeren en goed op het papier krijgen kan nog wel eens een uitdaging zijn.

ConniesBoekenblog-JMF-20190620-0018

De voorkant van het boek van Masja heb ik als leidraad gebruikt voor het kleuren van deze vogels. Ik heb wat meer kleur gebruikt maar verder heb ik de mooie cover als voorbeeld gebruikt. Dit vond ik erg leuk om te doen wat mij betreft mag er in een volgend boek hier en daar ook een kleurplaat met voorbeeld erbij. Dat is ook heel goed voor het oefenen in het aanbrengen van schaduw en diepte.
Voor deze kleurplaat heb ik de achtergrond met Panpastel gedaan en de rest met Faber Castell kleurpotloden

ConniesBoekenblog-JMF-20190620-0011

Ook deze Mandela heb ik met posca verfstiften gedaan. Daarna uitgeknipt en in mijn vierkante Artjournal geplakt.
De achtergrond van het Artjournal is gedaan met waterverf.

En de laatste is in vrolijke lente kleuren passend bij de titel van het boek.
De achtergrond is gedaan met twee kleuren dylusions verf
Voor de kleurplaat zijn stiften, markers, gelpennen en kleurpotloden gemaakt.

Eerder besprak ik van Masja van den Berg
Versier je wereld leer tekenen met Masja
Colour your life
From Holland with love

ConniesBoekenblog-JMF-20190620-0020

Achterflap

Masja laat zich in haar werk inspireren door alle kleuren en vormen om zich heen.
De planten, dieren de zee en alle bijzondere patronen die ze op haar reizen tegenkomt, laten haar tekeningen steeds weer groeien.
In dit boek vind je prachtige mandala’s van bloemen en dieren.
Met liefde voor jou getekend.

Meer informatie over Masja vind je op www.masjavandeberg.nl of in het interview dat ik met haar had op mijn blog.

Boekgegevens

9789082958416

Titel :Masja’s Mandala’s SPRING
Auteur :Masja van den Berg
Uitgever :
Verschenen :
ISBN :9789082958416
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.