Bespreking: Versier je wereld – Leer tekenen met Masja – Masja van den BergGelezen, Creatief

9789020608670

Masja van den Berg heeft een ontzettend mooi nieuw boek Versier je wereld. Deze keer geen kleurboek maar een boek waarmee je zelf kunt leren om decoratief te tekenen. Het boek begint met een persoonlijk woord van Masja waarin ze o.a. iets verteld over hoe ze is begonnen met tekenen en waar ze haar inspiratie vandaan haalt. En over wat je in dit boek kunt verwachten.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180924-0001Hierover zegt ze:
In dit boek ga ik jou decoratief leren tekenen. Je zult zien hoe je foto’s, spiegels, ramen, jezelf en de rest van de wereld nog mooier kunt maken met een mooie tekening. Ik zal je allerlei versiertechnieken (in het tekenen uiteraard) leren zodat jij jouw wereld nog mooier kunt maken.
In dit boek leer je bloemen, een Lotus, zentangels en mandala’s tekenen. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Ook kleinere versieringen die je tekening echt helemaal afmaken, komen aan bod : zoals kralen, kwastjes, bladeren en nog veel meer.
Aan het einde van ieder hoofdstuk krijg jij de kans om zelf aan de slag te gaan en de hele pagina vol te tekenen. Maar je mag natuurlijk door het hele boek heen tekenen en kleuren. Volg je impulsen en laat vooral je inspiratie de vrije loop – dan gebeuren er de mooiste dingen.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180924-0002

Daarna komen er de volgende hoofdstukken: Bloemen / Mandala / Vlinders / Henna / Zentangle/ Ster / Lotus / Paisley / Kwastjes.
Ieder hoofdstuk begint met een persoonlijk stukje van Masja waarin ze herinneringen over het onderwerp deelt, trucs geeft, en informatie geeft. Steeds met sfeervolle foto’s (en versieringen) waarop ook Masja zelf regelmatig te zien is. Het is inspirerend om te lezen en fijn om zo een kijkje achter de schermen bij de talentvolle Masja te kunnen kijken.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180924-0003

En dan kan per hoofdstuk het leren decoratief tekenen beginnen. Het ziet er heel duidelijk, toegankelijk en aantrekkelijk uit zodat ik echt zin kreeg om hiermee aan de slag te gaan. Bij alle hoofdstukken zijn naast de oefeningen tips te vinden en mooie afbeeldingen.

In kleine duidelijke stappen wordt getoond en beschreven wat je moet doen. Heel fijn hierbij zijn de dunne rode lijnen die de richting en beweging aangeven waarin je moet tekenen.
Per hoofdstuk zijn er meerdere motieven die je kunt leren tekenen en genoeg mogelijkheden om te oefenen. De oefeningen met de stippellijnen zijn erg goed om het gevoel van de beweging die je met je hand moet maken eigen te maken. Wanneer je net als ik wat meer oefening nodig hebt voordat het goed lukt dan is het handig om kopieën te maken om nog meer te kunnen oefenen.

Hoewel ik de techniek van de tekeningen al vrij snel te pakken had door de stap voor stap uitleg viel het toch wat tegen om er mooie decoratie tekeningen van te maken. Ik heb echt moeite om maat te houden en om alle onderdelen in de juiste verhoudingen te zetten. Nu is vaak 1 van de kanten nog net wat groter, schever of kleiner dan de andere kant. Een kwestie van oefenen en dat heb ik al een aantal keren met plezier gedaan. De Zentangle boogjes lukte wel gelijk en daar ga ik al mee aan de slag.
Het kan echter ook in 1 keer helemaal lukken, ik heb Jeroen gevraagd om een poging te wagen en dat leverde – na even op een blaadje wat oefenen – meteen wat mooie tekeningen op.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180922-0004

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180922-0006

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180922-0009

De mogelijkheden met dit boek zijn talloos “The Sky is the limit“ want er kan zoveel. Ik ben met de tekeningen van Jeroen aan de slag gegaan en heb ze uitgeknipt en met diverse materialen ingekleurd.
Hiermee heb ik een kaart en een label gemaakt. En een agenda en een bullet journal versierd. Ook heb ik de Zentangle boogjes gebruikt in mijn bullet journal.

In dit blog een aantal foto’s en meer op Connie’s Knutselhoek.

Een fijne manier om met het boek te beginnen, voor mensen die al veel geoefend hebben of die het net als Jeroen zo oppakken liggen er nog meer mogelijkheden. Alles kan je zo opfleuren en versieren met zwarte fineliners maar ook met kleuren. Op textiel met textielstiften, op dozen, tekeningen, kaarten……

Een heel mooi en handig boek dat ook nog eens heel sfeervol en duidelijk uitgewerkt is.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180924-0017

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180924-0018

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180924-0005

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180924-0010

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180924-0007

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180924-0008

Achterflap

MASJA laat zich in haar werk inspireren door alle kleuren en vormen om zich heen.
De planten, dieren, de zee en alle bijzondere patronen die ze op haar reizen tegenkomt, laten haar tekeningen steeds weer groeien. In dit boek leert ze jou stap voor stap hoe haar decoratieve tekeningen ontstaan. Foto’s, spiegels, ramen: je hele wereld kun je versieren.

Boekgegevens

9789020608670

Titel :Versier je wereld / leer tekenen met Masja
Auteur :Masja van den Berg
Uitgever :Pepper Books
Verschenen :Juli 2018
ISBN :9789020608670
3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.