Bespreking: Colour your life – Masja van den BergGelezen, Creatief

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171203-0011

Colour your life van Masja van den Berg is een kleurboek, dagboek en bullet journal in één.

De prachtige (hard) cover is al een reden op zich om dit boek op je wensenlijst te zetten. Iedere keer weer als ik deze cover zie kan ik er weer van genieten, het is echt een plaatje om te zien. De afbeelding staat ook in Colour your life zodat je er zelf mee aan de slag kan

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171203-0002Niet alleen vanwege de cover ben ik erg enthousiast over Colour your life. Het is een boek waarbij je naast het inkleuren van de mooie kleurplaten van alles kunt doen om het een totaal persoonlijke touch te geven.

Wat kun je vinden in het boek:

  • Een start pagina om in te kleuren met “Dit dagboek is van ……”
  • Lege pagina’s of bijna lege pagina’s met een kleine tekening erop
  • Pagina’s met bullets
  • Pagina’s met persoonlijke vragen als: Hoe oud zou ik zijn als ik elke leeftijd mag kiezen? Met wie zou ik wel een dag willen ruilen? Waar ben ik het meest dankbaar voor?
  • En natuurlijk prachtige kleurplaten

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171203-0003Het leuke aan dit boek is dat het een aantal mogelijkheden geeft maar vooral veel open laat voor wat je zelf ermee wil doen.
Je kunt beginnen met het inkleuren van de kleine tekening op de pagina’s en de grotere kleurplaten. En daarna in het boek de vragen gaan beantwoorden of met de open pagina’s iets gaan doen of … , het is aan jou!
Het papier is stevig en fijn om op te werken. Ik heb een kleine tekening al ingekleurd met alcohol markers (drukken door maar effect aan de andere kant van het papier vind ik ook erg leuk) en een kleurplaat. Ook heb ik de pagina “Dit dagboek is van …” ingekleurd. Verder vind ik het leuk om steeds iets anders te doen en niet alle kleurwerk meteen als eerste. Zo kan ik de tekeningen ook steeds inkleuren passend bij hoe ik me voel en waar ik in het boek mee bezig ben.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171203-0004Het boek geeft me een vrolijk en blij gevoel. Ik ga het dan ook vullen met dingen die met mijn hobby’s te maken hebben of andere dingen waar ik blij van wordt.
De eerste pagina’s heb ik open gehouden zodat ik eventueel later nog een index kan maken als ik dat handig / leuk vind om te doen. Of misschien wil ik wel wat schrijven wanneer het boek vol is.

De combinatie van lekker ontspannen bezig zijn, nieuwe dingen proberen en een boek vol positieve herinneringen opbouwen vind ik echt heel leuk. Meer nog dan ik van te voren verwacht had. Dat niet alles perfect lukt en ik weer eens zag dat ik toch wel een erg priegelig handschrift heb vind ik prima passen bij een boek dat – zoals het voorblad zegt – van mij is.

Bovendien geeft het me zin en inspiratie om toch eens wat aan handletteren te gaan doen, meer kleurenkaarten te maken, verder te gaan met bullet journals, aan een artjournal beginnen, bij te houden naar welke films ik ben geweest, mijn favoriete recepten bij elkaar te zetten, oefenwerk met nieuwe materialen bij te gaan houden, of ….

Of ik het allemaal ga doen weet ik niet maar ik hou van het creatieve gevoel en de rust die dit boek me geeft!!!

Naast de kleurplaten ben ik met nog een aantal pagina’s aan de slag gegaan en dit zijn de resultaten.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171203-0010

Een kleurenkaart van mijn Faber Castel potloden. Mijn eerste kleurenkaart en eerste kennismaking met het bulletjournal papier. Erg leuk om te doen en de bullets gaven verassend veel houvast en structuur, zodat het trekken van rechte lijnen (niet mijn sterkste punt) best makkelijk ging

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171203-0007

Op blanco papier, de fantasy boeken die ik in 2017 gelezen heb. Nu wil ik de andere genres er ook nog in gaan zetten. Maar dan wat dichter op elkaar anders is het boek wel erg snel vol

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171203-0008

Aftellen tot kerst en de kleurplaat ernaast in kerstsfeer gebracht. Oude lettermallen die ik nog had liggen en al heel lang niet had gebruikt kwamen nu goed van pas.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171203-0009

Alvast voor volgend jaar, mijn gelezen boeken waarbij ik genre, leeftijd en sterren erbij kan zetten. Letters staan niet helemaal recht maar goed genoeg voor mij.

Achterflap

Wat zie ik als ik mijn ogen dichtdoe?
Wie wil ik vandaag laten lachen?
Welke droom heb ik vandaag?

Colour your life is een bullet journal dat mooie kleurplaten afwisselt met inspirerende vragen. Zo ontstaat een dierbaar en persoonlijk boek om altijd te bewaren.

Masja van den Berg studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en aan het Sandberg Instituut Amsterdam.
Ze is in binnen- en buitenland bekend om haar bestsellende kleur- en illustratieboeken en heeft een grote schare fans.

Boekgegevens

9789020608588

Titel :Colour your Life
Auteur :Masja van den Berg
Uitgever :Pepper Books
Verschenen :Oktober 2017
ISBN :9789020608588
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.