Bespreking: Het grote Bieb-bende doeboek!Gelezen

9789492604057

De zomervakantie komt er alweer bijna aan, de tijd waarin kinderen blij zijn dat ze niet naar school moeten maar zich soms ook stierlijk kunnen vervelen. Ik kocht voor de zomervakantie voor mijn kinderen altijd doe-boeken en daar hebben ze zich steeds weer prima mee vermaakt. Soms gezamenlijk, vaak alleen en ook regelmatig gezellig met mijn man of mij.
Voor wie een doeboek zoekt kan ik Het grote Bieb-bende doeboek van harte aanbevelen. Ik heb het ook aan mijn (inmiddels jong volwassen) zonen laten zien en die vonden het ontzettend leuk en de moeite waard.

ConniesBoekenblog-JMF-20190701-0001Het boek is voor kinderen vanaf 9 jaar en is gebaseerd op de boeken van De Bieb-bende van Michael Reefs. Een serie die het erg goed doet bij jonge lezers en erg veel fans heeft.
Voor de lezers van de Bieb-bende is dit een boek eigenlijk een musthave. Het bevat veel extra informatie over personages, illustraties die bij de verhalen horen, opdrachten die bij de avonturen van de Bieb-bende horen en gaat helemaal over de zes kinderen die de hoofdrollen spelen in de boeken.

Voor kinderen die de serie niet kennen is het boek ook zeker de moeite als puzzel, doe- en activiteitenboek. In het begin van het doeboek worden de 6 personages (met bijbehorende illustratie hoe ze er uit zien) voorgesteld. Er wordt verteld wie ze zijn, wat hun hobby’s zijn en iets over hun karakters. Zodat de achtergrond wat meer gaat leven bij het puzzelen in het doe boek. Ook kunnen ze op de site van de Bieb-bendekijken om nog meer over de serie te weten te komen.

Wat kun je in het boek verwachten

  • Veel extra’s zoals een plek waar je de handtekening van de auteur kunt scoren. Of een een bonus woordzoeker aan het einde waarbij er met de overgebleven letters een boodschap van de auteur staat. Moppen, Codes die je in kunt scannen om meer over een onderwerp te weten te komen, recepten (van Jasmijn) lezen wat er bij jou sterrenbeeld staat te gebeuren.
  • Allerlei puzzels, woordzoekers, rebussen, doolhoven, codekrakers, doolhoven en….
  • ConniesBoekenblog-JMF-20190701-0002Interviews met personages uit de boeken o.a. met de (vreselijk onaardige) Angelique van voort. Zo geschreven dat het ook begrijpbaar is als je de boeken niet kent maar vooral extra interessant voor de lezers van de serie. Een interview met de auteur van de serie.
  • Kleine feitjes over de serie, en e tra achtergrond informatie, verhalen. Zo kun je van alle 6 de kinderen zien wat ze op hun telefoon hebben staan, lees je over geheime kamers of tijdreizen.
  • Spelletjes: er is een onder andere een spel dat je in het boek kunt doen “Bevrijd de Hemelrijder“ (een variatie op ganzenbord)
  • Zelf een verhaal af maken waarvan het begin in het doeboek staat. Er staat een email adres van de auteur bij zodat je je eigen gemaakte verhaal naar Michael Reefs kunt sturen.
  • Knutselen, er staat o.a. een prachtige deurhanger in die uitgeknipt kan worden, een memorie spel en materiaal voor een Bieb-bende) kijkdoos in
  • Quizzen, deze zijn vooral voor de lezers van de Bieb-bende erg leuk. Hier kun je onder andere raden van welk personage een uitspraak is en vragen beantwoorden over de boeken.
  • Antwoorden achterin. Behalve bij een zeer speciale puzzeltocht die past bij de puzzels in “De toren van Enigma”. Net als de hoofdpersonen in de boeken zul je zelf moeten puzzelen zonder extra hulplijn. Een mooie uitdaging!

Al met al echt een prachtig boek dat garant staat voor uren lees en puzzel plezier.

ConniesBoekenblog-JMF-20190701-0004

De Bieb-bende
De Bieb-bende is een twaalfdelige avonturenserie over zes kinderen die de mysteries van Zuidbaai proberen te ontrafelen. In dit dorp zijn lang geleden twaalf ruiters gedood door de Man met de Bijl. De geesten van deze Hemelrijders dwalen nog steeds rond in de hallen onder de heuvel waar de bibliotheek op gebouwd is.
Het is aan de Bieb-bendeom elke maand één van de Hemelrijders te redden. Met gevaar voor eigen leven hebben ze talloze avonturen beleeft en is hun vriendschap steeds echter geworden. Iedere maand nemen ze het op tegen de Man met de Bijl en iedere keer komen er meer eeuwen oude geheimen naar voren.

In 2013 verscheen het eerste deel van deze serie De legende van de Hemelrijders. Het boek viel direct op door de geheel nieuwe manier waarop lezers dit verhaal kunnen beleven. Naast het boek gaat het verhaal online verder. Daar kan er onder andere mee gepraat worden over de verhaallijn, staat er extra informatie, kun je een test doen om te kijken op welke van de personages je het meest lijkt en nog veel meer.
In de boeken is bewust gekozen voor een ruime lay-out zodat het lezen voor alle kinderen toegankelijk is.

Ondertussen is in mei 2019 alweer het achtste deel verschenen en is de serie een groot succes en worden de boeken door vele jonge lezers verslonden. Ook door kinderen die eigenlijk niet zoveel van lezen houden.

Mijn recensies van de boeken en een interview dat ik met de auteur had kun je op mijn blog vinden.

Achterflap

Ken je de boeken van de Bieb-bende al? Nee? Dan kun je maar beter snel beginnen bij deel 1. Maar ook als je de boeken niet kent is dit grote doeboek ideaal voor jou! Ga aan de slag met uitdagende puzzels, los raadsels op, lees exclusieve interviews en doe spelletjes. Dit doeboek is goed voor urenlang vermaak, op vakantie of lekker thuis. Maar pas op: verlies je niet in de spannende verhalen, want voor je het weet is het avond en kan het zomaar gebeuren dat de Man met de Bijl opduikt.

Boekgegevens

9789492604057

Titel :Het grote Bieb-bende doeboek!
Auteur :Michael Reefs
Uitgever :Stormsteen
Verschenen :Juni 2019
ISBN :9789492604057
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.