Bespreking: Kleurboek From Holland with Love – Marsja van den BergCreatief

9789020608496

Voor de volwassen kleurliefhebbers is From Holland with love wat mij betreft een absolute aanrader. Het is werkelijk heerlijk om dit boek te bekijken en om ermee aan de slag te gaan.
Alle kleurplaten zijn door Marsja van den Berg met de hand getekend en zijn naast erg mooi ook vrolijk en erg gevarieerd.

JMF-20170716-0006 Het boek heeft een harde cover en bevat kleurplaten geïnspireerd op Nederland. De stevige pagina’s zijn enkelzijdig bedrukt en hebben een scheurrand. Beide vind ik echt een pre bij een goed kleurboek. Vooral het kunnen uitscheuren van de kleurplaten vindt ik ideaal. Ik vindt het prettig werken wanneer ik mijn kleurplaat alle kanten op kan draaien tijdens het kleuren. Ook als je een plaat weg wil geven of op wil hangen is dit erg handig.

Verslavend leuk om te doen

Over het papier kan ik niets dan goeds melden, kleurpotloden, gelpennen en stiften werken prima. De viltstiften die ik gebruikt heb drukken bijna niet door.

JMF-20170716-0005 De inhoud van het boek is gedetailleerd, gevarieerd en toegankelijk. Voor zowel beginnende als ervaren kleurders heeft het veel te bieden.

  • Er zijn o.a. kleurplaten van: molens, romantische bloemen, oud Hollandse poëzie plaatjes, de Hollandse fiets, een koe, stoere leeuwen en een prachtig zeilschip dat danst op de golven.
  • Erg leuk zijn ook de extra’s: de eerste kleurplaat is bedoeld om je naam op te schrijven. Er is een pagina met poëzie plaatjes, een pagina met twee ansichtkaarten en een social media pagina. Hierop staan vier kaartjes die je uit kunt knippen en gebruiken bij de foto’s die je van je kleurplaten plaatst op social media.
  • Niet alleen de onderwerpen zijn gevarieerd maar ook in hoe priegelig de platen zijn. Er zijn tekeningen die de hele pagina beslaan en met een open achtergrond waarbij je dus zelf heel creatief aan de slag zou kunnen gaan.

Voor deze bespreking heb ik drie kleurplaten gekleurd.

JMF-20170706-0007

JMF-20170708-0004

JMF-20170716-0004

Als eerste ben ik begonnen met het kleuren van de poëzie plaatjes. Hiervoor heb ik Stabilo fineliners gebruikt en Faber Castell polychromos kleurpotloden. Daarna heb ik de plaatjes uitgeknipt en heb ik er kaarten / kado labels van gemaakt. Dit vond ik erg leuk om te doen, van mij hadden er meer kleine plaatjes in mogen zitten om lekker mee te gaan knutselen.

JMF-20170716-0002

Voor de tweede koos ik voor de Hollands tulpen. Hiervoor gebruikte ik glittergelpennen van verschillende merken (alle low budget) en de stiften en fineliners en marker van Stabilo. De binnenkant van de tulpen heb ik crème gemaakt met een potlood van Faber Castell en dat steekt bescheiden af tegen de spierwitte achtergrond. (helaas is dit op de foto niet zo goed te zien).

JMF-20170716-0003

Als laatste koos ik voor het hart omdat er binnen in zoveel gebeurt en er puur Hollandse klompjes en molens op staan. Bovendien wilde ik ook bij 1 van de kleurplaten iets met de achtergronden doen.

Voor de basis kleur nam ik de oranje kleur van de cover. Voor deze kleurplaat gebruikte ik m’n oude verzameling (goedkope) kleurpotloden die ik al jaren heb staan. En die deden het prima op dit papier. Verder gelpennen en stiften van Stabilo.

Voor de achtergrond heb ik voor het eerst gewerkt met Rembrandt soft pastels (i.p.v mijn oude kruitvat pastels) en dat was een openbaring. Wat werken die geweldig.

Al met al een mooi en verslavend leuk kleurboek

Achterflap

From Holland with love is het zesde kleurboek voor volwassenen van de kleurplatentekenaar van Nederland, Masja van den Berg.
In dit kleurboek vind je de prachtigste platen, geïnspireerd op Nederland. Alles komt voorbij, van molens tot leeuwen en van melkmeisje tot poëzieplaatjes.
Geschikt voor zowel beginnende als ervaren kleurders.

Masja van den Berg maakt al haar tekeningen met de hand en laat zich graag inspireren door de natuur.

Boekgegevens

9789020608496

Titel :From Holland with love
Auteur :Masja Van Den Berg
Uitgever :Pepper Books
Verschenen :juni 2017
ISBN :9789020608496

[av_sc_button label=’Bestellen bij BOL.com’ isbn=’9789020608496′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

5 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Holland with love van Masja van den Berg weggeven. Ik vind het een prachtig boek, je kunt lezen in mijn recensie […]

  2. […] jullie in mijn bespreking van het kleurboek From Holland with love ben ik erg enthousiast over het boek van Masja van den […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.