Nieuw Art Journal bij BBNCGelezen, Creatief

9789045324227

Naast het A4 en A5 Art Journal heeft BBNC uitgevers nu ook een vierkante uitvoering. Eerder besprak ik al uitgebreid het A4 Artjournal dus deze keer zet ik alleen kort wat punten op een rijtje. En wil ik vooral een aantal pagina’s laten zien die ik hierin gemaakt heb.
Voor wie meer wil lezen over mijn bevindingen of de foto’s wil zien van de pagina’s die ik eerder gemaakt heb staat verderop in dit blog een link naar die blogpost.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20190217-0013In het kort iets over: Het Vierkante Art Journal

Binnenin zit een klein envelopje waar je knipsels in kunt bewaren
Er zitten 64 pagina’s in het boek, afmetingen: 22,1 x 21 x 2,2 cm
Het is stevig karton waarop je met allerlei materialen prima kunt werken. Bij het werken in het A4 journal heb ik de pagina’s behoorlijk wat te verduren gegeven met diverse zeer natte materialen En hoewel het papier soms iets opbolde herstelde zich dat ook weer.
Het Art Journal heeft een handig elastiek die de pagina’s bij elkaar houdt en ook ervoor zorgt dat er wat druk op de pagina’s komt zodat het papier goed bij kan trekken nadat je het bewerkt hebt.
De omslag is van stevig onbewerkt karton dat wel een stootje kan en je pagina’s goed beschermd. Er zit een losse wikkel omheen die het Art Journal wat kleur geeft. Het leuke is dat je hierdoor de voorkant van je Art Journal helemaal naar eigen wens kunt versieren en het zo kunt personaliseren.

Dit heb ik met mijn Art Journal gedaan en dit is het resultaat.

Hiervoor heb ik eerst witte Gesso aangebracht met een sponsje. Vervolgens een stuk kant, stukjes gipsgaas en kleine plakparels opgeplakt. Daarna weer wat witte Gesso en ook wat zwarte Gesso aangebracht.
Met 5 kleuren inkagold heb ik mijn Art Journal kleur gegeven.
Daarna heb ik het stuk met bloemen en tekst uit de wikkel geknipt en bloemen gestempeld op de wikkel en die op het Art Journal geplakt. Met het eindresultaat ben ik erg tevreden.

Ik ga hier 7 pagina’s laten zien die ik gemaakt heb. Op mijn Facebookpagina Connie’s Knutselhoek kun je ook wat werk in uitvoering foto’s zien.

 

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20190301-0053Deze olifant heb ik met stiften ingekleurd en daarna uitgeknipt.
De achtergrond heb ik gemaakt door met zwarte ecoline brush stift op een paar plekken te krassen op een stuk bakpapier. Daarna met een spuitflesje met water op het bakpapier gespoten. Zo ontstaan er kleine inkt vlekken. Het Art Journal heb ik op het bakpapier gedrukt. Met een heatingtool de pagina gedroogd en met kleurpotloden (zwart, blauw en paars) lijnen gevolgd die gevormd waren door de natte ecoline.
De roze en blauwe vormen, en de tekst had ik al klaar liggen dus die hoefde ik alleen nog op te plakken.

Geen van de pagina’s is in 1 keer gemaakt. Ik ben meestal met van alles tegelijk bezig en ervaar dat als heerlijk ontspannen bezig zijn. Een van de vele dingen die ik leuk vind aan het maken van Art Journal pagina’s is dat alles kan en niets moet en ik steeds precies kan doen waar ik op dat moment zin in heb of tijd voor heb. De ene keer ben ik bezig met het verven / stempelen / inkten of…. van papier. Een andere keer gebruik ik deze papieren om er vormen uit te knippen, of er met een pons figuren uit te stansen of om er stempels op te zetten en die later uit te knippen. En zo bouw ik een leuke verzameling op met allerlei kleuren achtergrond papier en kant en klare afbeeldingen.
Een andere keer ben ik met een kleurplaat bezig of maak ik een begin met een achtergrond in mijn Artjournal.
Vaak maak ik een Art Journal pagina af met spullen die ik al heb liggen, dan ga ik heerlijk puzzelen en passen met de losse onderdelen. Daarna indien nodig de achtergrond nog wat bijwerken, onderdelen opplakken en vaak nog wat bijwerken.
Andere keren heb ik een leuke kleurplaat of stempel als basis en maak ik daar de achtergrond bij. Regelmatig gebeurt het ook dat ik hierbij een idee in mijn hoofd heb maar er tijdens het knutselen toch iets heel anders te voorschijn komt. En dat vind ik eigenlijk wel erg leuk. Net als het feit dat het maken van foutjes vaak juist leidt tot creatieve ombuigingen van mijn plannen die er nog leuk uit zien ook.
Natuurlijk lukt niet alles even goed maar ook dat hoort wat mij betreft in mijn Art Journal en bij het creatief bezig zijn. Het wordt zo wel helemaal mijn boek waar ik ontspanning in vind en met plezier in werk. Absoluut een hobby die ik iedereen aan kan raden, ik vind het heerlijk om te doen.

 

Bloemenpagina 1
De achtergrond van deze pagina heb ik met Panpastel gemaakt waarbij ik hier en daar sterren gestempeld heb met Versamark (kleurloze stempelinkt) voordat er Panpastel overheen ging. Zo komt er een afbeelding in de zelfde tint als de Panpastel maar net een tikje donkerder.
Daarna de 4 grote bloemen gestempeld met de bedoeling om ze later in te kleuren en ook vlinders en kleine bloem3n gestempeld. 1 van gestempelde grote bloemen was niet goed gelukt en zag er erg slordig uit. Dus heb ik mijn plan aangepast, 2 bloemen heb ik op de pagina ingekleurd. Twee ander bloemen, die ik al klaar had liggen in een bakje met getempelde afbeeldingen, heb ik op de pagina geplakt. Zodat het niet meer te zien was dat de stempelafdruk mislukt was. Als laatste d3 vlinders en kleine bloemen in gekleurd.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20190303-0001

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20190223-0008

Bloemenpagina 2
Ook een van de fijne dingen van creatief bezig zijn is dat je met de zelfde materialen talloze keren aan de slag kunt gaan en er toch steeds weer iets anders ontstaat. Hier heb ik dezelfde grote bloemen stempels gebruikt maar met andere kleuren en een andere achtergrond.
De achtergrond is gemaakt met een sjabloon, diverse stempels en met 3 kleuren Distress oxide spray.

 

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20190303-0002" class=

Zeepaardjes
Bij deze twee pagina’s heb ik deels dezelfde stempels gebruikt en ook hier zijn het twee heel verschillende Art Journal pagina’s geworden.
Op de foto kun je het niet zien maar door het gebruik van pixiepoeder heeft de blauwe pagina een mooie fijne glitterlaag die de pagina laat schitteren. De stempels zijn deels direkt op de pagina gezet en opgeplakt. Deze waren eerst gestempeld op bewerkt papier en daarna uitgeknipt.
De achtergrond van de andere pagina is gemaakt met alcoholmarkers en stempels. Hier zijn vele stempels uitgeknipt en opgeplakt. De zeepaardjes zijn nagewerkt met een posca stift.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20190301-0055

Vogels
De stempels van Julia Woning vindt ik erg mooi en werk ik erg graag mee. Hiervan heb ik meestal wel een voorradje kant en klaar liggen om mee aan de slag te kunnen gaan.
De achtergrond van deze pagina had ik eerder al bewerkt met blauwe, groene en gele Acrylverf. Toen ik later verder ging aan de pagina heb ik met posca stiften lijnen en accenten aangebracht. Daarna heb ik mijn bakje met vogels, blaadjes en bloemen erbij gepakt en ben ik gaan schuiven en puzzelen tot ik tevreden was met het resultaat. De kleine zwarte vogels heb ik erbij gedaan om wat meer contrast te creëren. En als laatste alles opplakken.

 

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20190301-0052

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20190301-0051

Dikke dame
Bij deze pagina heb ik de zijkanten ingekleurd met alle kleuren pastelpotloden die in de doos zaten. Steeds kleine vakjes in dezelfde volgorde zodat er een patroon ontstond. In het midden met grijze en zwarte pastelpotloden ook een patroon aangebracht maar nu in 1 tint zodat er een afbeelding op geplakt kan worden en die goed uit komt.
De afbeelding komt uit het boek Dikke dames zomer tijd van Julia woning en die heb ik ingekleurd met alcoholmarkers. Samen met een leuke tekst op de pagina geplakt met wat kleine vlinders om het af te maken.

Eerder besprak ik uitgebreid het A4 Art journal. Dit kun je hier lezen.

Informatie van de uitgever

Mijn Art Journal vierkant
Art Journalen is een razend populaire hobby. Je maakt een visueel dagboek waarin je experimenteert met materialen en je ervaringen en herinneringen vertaalt in creatieve kunstpagina’s. Schrijf je herinneringen op, maak schetsen en tekeningen, plak foto’s in en maak collages en versier alles met stickers, knipsels en verf. Zo ontstaat er een uniek dagboek met betekenisvolle inhoud volledig in jouw persoonlijke stijl.
De Mijn Art Journals hebben dik kartonpapier waarop je met veel verschillende materialen uit de voeten kunt. In Mijn Art Journal vind je bovendien een handige envelop om je knipsels in te bewaren en je met het verticale elastiek houd je het boek makkelijk gesloten.

Boekgegevens

9789045324227

Titel :Mijn Artjournal – vierkant
Auteur :BBNC
Uitgever :BBNC
Verschenen :Februari 2019
ISBN :9789045324227
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.