Bespreking: Mijn Art JournalCreatief, Gelezen

9789045323572

Sinds ik tijdens een workshop kennismaakte met het maken van een Art Journal pagina ben ik daar helemaal aan verslingerd geraakt. Ik vind het heerlijk ontspannen om met allerlei materialen en technieken bezig te zijn en om dat later te combineren in mijn Art Journal. Ook vind ik het erg leuk om op deze manier mijn geknutsel samen te brengen en makkelijk nog eens terug te zien in plaats dat het op allerlei plekken in huis rondslingert.
Voor deze bespreking ben ik aan de slag gegaan met mijn Art Journal van BBNC Uitgevers.
Het Art Journal heeft het zwaar te verduren gehad met alle materialen die ik er rijkelijk op los gelaten heb maar heeft de test goed doorstaan. En de prijs/kwaliteit verhouding is erg goed.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181213-0012Mijn Art Journal is er nu in twee verschillende rechthoekige formaten. In het voorjaar van 2019 komt er ook een vierkante versie. Een mooie aanvulling, hopelijk komt er ook nog eens een uitvoering met meerdere kleuren / materialen erin.
Er zit een handig elastiek aan om de pagina’s goed bij elkaar te houden. Ook is er een vakje om knipsels in te doen maar daar past maar weinig in dus ik heb daar geen gebruik van gemaakt.
Om het Art Journal heen zit een losse omslag met wat product informatie erop. Het journal zelf is van stevig bruin karton en leent zich daardoor perfect om het zelf te gaan bewerken. Ik heb verschillende opbergmappen liggen die ik versierd heb met ingekleurde platen, verf en/of foto’s en ik vind het iedere keer als ik ze pak weer leuk om mijn geknutsel in gebruiksvoorwerpen terug te zien. Ook dit Art Journal ga ik een gepersonaliseerde voorkant geven maar daar daar ben ik nu niet toegekomen. Ik ben met de binnenkant aan de slag gegaan en heb een aantal Artjournal pagina’s gemaakt en een aantal achtergronden die ik later verder af kan werken. Ik heb vooral materialen gebruikt die veel van het papier vergen om het zo goed mogelijk uit te testen

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181213-0018Er ligt hier altijd van alles wat al klaar of deels klaar is omdat ik de ene keer aan het stempelen ben, een andere keer aan het knippen en zo steeds bezig ben met waar ik op dat moment zin of tijd voor heb. Bovendien krijg ik meestal meer inspiratie als er al iets ligt om mee te beginnen. Eerder heb ik al een bespreking geschreven over de sjablonen van Mijn Art Journal een aantal van deze gestempelde vellen heb ik nu gebruikt. Net als andere vellen papier die ik al eerder bewerkt had.

De materialen die ik voor de achtergronden gebruikt heb zijn:
Ecoline
Hierbij heb ik flink wat ecoline en water gebruikt. Het papier ging iets bollen maar herstelde zich prima door na het drogen het boek even dicht te laten. Het papier heeft wel even nodig om al dit vocht op te nemen dus om te voorkomen dat het bij de binnennaad doorlekt kun je beter in laagjes werken of tussendoor een heating tool gebruiken. Anderzijds is het ook juist het leuke van een Artjournal dat ook foutjes weer voor nieuwe uitdagingen zorgen. Bij mij was er één keer wat doorgelopen langs de naden op een pagina waarvan ik al achtergrond kleuren had aangebracht. En nu was er een tikje blauw bij gekomen, zodat ik maar met wat extra blauw aan de slag ben gegaan en daarna met een gelstempel kussen en poska pennen om de oorspronkelijke en nieuwe kleuren wat meer naar elkaar toe te brengen.

Acrylverf
Zowel met de kwast aangebracht als met spuitflesjes ging dit prima ondanks dat ik rijkelijk met de verf omging.

Alcoholmarkers
Die drukken door maar dat is geen verrassing want daar is bijna geen enkel papier tegen op gewassen.

Stempelinkt
Diverse merken stempelinkt heb ik gebruikt, wat goed werkte en zelden doordrukte. Alleen toen ik met foamstempels (die veel inkt absorbeerden) stevige tandwielen ging stempelen drukte dat iets door.

Verfpigment
Deze had ik net aangeschaft en nog nooit eerder gebruikt dus daar zat wel een leermomentje in toen ik die in mijn Art journal ging gebruiken. Minder water gebruiken en een groter gebied beschermen tegen spetters. Maar het resultaat mag er wezen en het Artjournal heeft de extra plens water prima overleeft.

Derwent inktense blocks
Hierbij heb ik het papier nat gemaakt en toen met een kwast de Derwent kleuren aangebracht. Hier ging het papier iets bollen maar trok na opdrogen heel goed bij.

Later heb ik bij de achtergronden hier en daar met sjablonen en verf, met posca stiften, stempels en verf nog wat extra accenten toegevoegd. De uitgeknipte en ingekleurde kleurplaten en stempelafdrukken heb ik met heavy medium gel aangebracht. Alleen bij de grote kleurplaat van het meisje is het papier iets gaan bollen.

Dit zijn de 4 pagina’s die ik gemaakt heb

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181216-0003

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181213-0042

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181213-0037

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181213-0027

En deze achtergronden staan klaar om mee verder te gaan

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181213-0028

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181213-0033

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181213-0035

En nog wat Work in Progress

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181211-0027

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181211-0030

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181213-0016

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181213-0019

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181214-0008

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181214-0011

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181213-0012

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181213-0018

Achterflap

Dit Mijn Art Journal heeft dik kartonpapier waarop je met veel verschillende materialen kunt werken. Achterin vind je een handige pocket om je knipsels in te bewaren en met het verticale elastiek houd je je journal makkelijk gesloten.
Creëer prachtige achtergronden, schrijf je herinneringen op, maak schetsen en tekeningen, plak foto’s in, maak collages en versier alles met stickers, knipsels en verf. Zo ontstaat er een uniek dagboek met betekenisvolle inhoud volledig in jouw persoonlijke stijl.

Boekgegevens

9789045323572

Titel :Mijn artjournal
Auteur :Didier Balicevic / Anne-Sophie Bauman
Uitgever :BBNC
Verschenen :Oktober 2018
ISBN :9789045323572

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.