9789045320564

Bespreking: Kleurtechnieken workshop – Julia WoningCreatief

Toen ik net begon met kleuren voor volwassenen had ik al snel de smaak te pakken. In de diverse kleurgroepen zag ik allerlei merken en termen voorbij komen waar ik graag meer over wilde weten. Er was genoeg te vinden op internet maar niet iets waar de beginselen duidelijk bij elkaar stonden.
Ik zou toen heel blij geweest zijn met Kleurtechnieken workshop van Julia Woning. Een praktisch, duidelijk en toegankelijk boek waar je met plezier in leest en tegelijkertijd allerlei tips en informatie krijgt. Ook is er volop gelegenheid om in het boek te oefenen met de besproken technieken.

JMF-20170418-0001Ook nu ik al iets verder ben met kleuren voor volwassenen vind ik het nog steeds een boek dat de moeite waard is. Bekende informatie is handig om te herhalen en nieuwe informatie is van harte welkom en alles staat bij elkaar in een optisch aantrekkelijk boek.

Het boek begint met een persoonlijk voorwoord van Julia Woning waarin ze de kleurders begroet en zich voorstelt. Ze vertelt kort iets over het boek waarbij ze duidelijk maakt dat je direct in het boek gelegenheid krijgt om te oefenen met wat je net gelezen hebt.
Ook in de rest van het boek blijft ze de lezer persoonlijk toespreken alsof je daadwerkelijk een workschop bij haar aan het volgen bent.

JMF-20170418-0002Het boek is laagdrempelig en uitnodigend door de vrolijke lay-out en de vele verschillende onderwerpen die besproken worden. Zo kun je lekker door het boek heen gaan en het langzaam helemaal lezen of de hoofdstukken lezen waar je interesse als eerste naar toe gaat.
Er is aandacht voor materialen, technieken, tips en oefeningen.
De onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Kleurenleer
 • Grafietpotlood
 • Kleurpotloden
 • Aquarelpotloden
 • Pastelkrijt
 • Viltstiften
 • Markers
 • Verfstiften
 • Gelpennen
 • FinelinersJMF-20170418-0003
 • Tangle & Doodles
 • Gum, puntenslijper, fixatie
 • Huidskleuren
 • Beginnen aan een kleurplaat
 • Kies je kleuren
 • Kies je materiaal
 • Binnen de lijntjes vs. Buiten de lijntjes
 • Schaduwwerking
 • Klaar met kleuren

Ontzettend veel en precies de onderwerpen waar je als (beginnende) kleurder over wil lezen en mee aan de slag wil gaan.

Achterflap

In deze Kleurentechniekworkshop is kunstenares Julia Woning je ultieme gids bij het kleuren – zij begeleidt je van begin tot eind bij elke stap van het proces. Het begint allemaal met het juiste gereedschap en een beetje voorkennis: je kleurmateriaal en de kleurenleer. Je leert in haar workshop alles over de meest gebruikte materialen, wat hun eigenschappen zijn en hoe je ze het best tot hun recht kunt laten komen. Van kleurpotloden, aquarelpotloden, pastelpotloden, pastelkrijt, viltstiften, verfstiften, markers en gel en glitterpennen tot de doezelaar, wit als kleur, en gum als kleurmateriaal. Julia Woning laat je zien hoe je met bepaalde Kleurtechnieken en het juiste kleurenpalet de mooiste kleurplaten maakt. Bovendien leer je je eigen stijl ontwikkelen door het toevoegen van patronen, schaduwen en lagen. Ook laat ze verschillende mix-media zien, het effect van blenden en het gebruik van terpentine en babyolie.

Boekgegevens

9789045320564

Titel :Kleurtechnieken workshop
Auteur :Julia Woning
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :Oktober 2016
ISBN :9789045320564

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Ook heeft Julia nog diverse andere kleurboeken en kleurkaarten uitgebracht. Haar boek “Kleurtechnieken workshop“ vond ik heel leerzaam en handig en na het doornemen leek het me heel leuk om eens in het echt […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.