Een ontzettend leuke kleurworkshop bij Julia WoningNieuws

julia Woning

Jeroen en ik hebben een ontzettend leuke kleurworkshop gedaan bij Julia Woning. Niet alleen heb ik er veel van opgestoken het was ook ontspannen en gezellig. Echt iets dat voor herhaling vatbaar is.

Julia Woning is beeldend kunstenaar, illustrator en portrettist. Bij veel mensen zal ze bekend zijn vanwege de Dikke Dames die ze schildert. De vrolijke vrouwenfiguren die ze in allerlei dagelijkse dingen laat zien.
Vanaf 2015 zijn de dikke dames ook als kleurboek verkrijgbaar. Ook heeft Julia nog diverse andere kleurboeken en kleurkaarten uitgebracht.
Haar boek “Kleurtechnieken workshop“ vond ik heel leerzaam en handig en na het doornemen leek het me heel leuk om eens in het echt een workshop bij Julia te gaan volgen.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170909-0002Op haar Facebookpagina zag ik enkele weken geleden een workshop voorbij komen die ik heel graag wilde gaan doen. Ik kleur graag en wanneer de achtergrond van een kleurplaat erg leeg is vind ik het best lastig om dat mooi op te vullen.
In de workshop die ik zag ging het nu net precies hoe je aan de slag kunt gaan met het opleuken van de achtergronden van een kleurplaat. Zoals met stempels, PanPastels, sjablonen, Inktense graphik line painters.

Gelukkig houdt Jeroen ook van creatief bezig zijn dus gingen we gezellig samen op pad voor een dagje Kleurtechnieken oefenen. Het was zeker een dag want de workshop was van 10 tot half 4.
We werden ontvangen met thee of koffie met gebak en konden aan de tafels gaan zitten waar al allerlei materialen klaar lagen. Sommige bekend, andere weer helemaal nieuw voor ons.
De ochtend werd besteed aan uitleg en oefenen met allerlei materialen en technieken. Een compliment voor Julia hoe zij dit duidelijk en lekker ontspannen deed. De sfeer was dan ook goed en zowel beginners als gevorderde kleurders gingen aan de slag. Met zoveel mensen met dezelfde hobby kwamen de gesprekken ook moeiteloos op gang.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170909-0001Aan materialen was er ruimschoots voldoende aanwezig en we konden op ons gemak de technieken die besproken werden en de aanwezige materialen uitproberen. Mijn verjaardagslijst voor volgend jaar (ik ben net jarig geweest) staat dan ook weer vol met materialen die ik graag wil hebben. Gelukkig is er ook veel per stuk te koop zodat het ook beetje bij beetje verzameld kan worden.
Ik heb echt het idee dat ik thuis nu met van alles aan de slag kan om er verder mee te oefenen. Zo vond ik bijvoorbeeld het werken met sjablonen nog wat lastig maar wel erg leuk. Van het kaarten maken heb ik nog allerlei sjablonen liggen die ik hiervoor kan gebruiken. Maar ook een patroon uit een stuk papier knippen kan prima dienst doen om b.v. wolken te maken. En zo waren er meer hele eenvoudige materialen waar prachtige effecten mee te voorschijn kwamen.

Na een heerlijke lunch gingen we aan de slag met een kleurplaat om een achtergrond te maken. Er waren verschillende kleurplaten om uit te kiezen en alle materialen waar we mee geoefend hadden mochten gebruikt worden. Ook kwamen er allerlei merken en soorten kleurpotloden op tafel om te gebruiken. Ik was al langer erg benieuwd met naar de “Derwent Inktense“ potloden dus daarmee ben ik (na wat uitleg) mee aan de slag gegaan. Ontzettend leuk om dat te kunnen doen en ik ben er behoorlijk weg van.
Maar mijn hart heb ik na deze workshop verloren aan de “PanPastels“, ongelofelijk wat een mooi effect dit geeft zelfs wanneer je het voor het eerst gebruikt. De achtergrond van mijn kleurplaat heb ik dan ook met panpastels gedaan.
Jeroen ging voor zijn achtergrond aan de slag met sjablonen en een andere techniek die we ’s morgens geoefend hadden (derwent inktense blocks). Ook een techniek met mooie resultaten en heel veel mogelijkheden.

Voorzien van iets te drinken was iedereen lekker bezig en kon je Julia indien nodig om hulp of advies vragen. De resultaten waren zo leuk om te zien, heel verschillend maar allemaal mooi.

Jeroen en ik vonden het een super workshop en ik ga thuis met het kleuren nu mijn fantasie loslaten op de achtergronden van mijn kleurplaten en kleurkaarten.
De resultaten zullen jullie hier en op de Facebookpagina van Connie’s Boekenblog wel voorbij zien komen.

Groetjes van Connie

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170909-0004

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170909-0003

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170909-0005

8 antwoorden
 1. Sandy
  Sandy zegt:

  Die workshops van Julia lijken me echt geweldig! Ik wil er ook al ruim een jaar heen, maar door mijn flexwerk lukt dat momenteel niet (te weinig uren = bijna geen inkomen), hopelijk lukt het me aankomend jaar om te gaan! <3

  Beantwoorden
 2. Cora van der Draaij
  Cora van der Draaij zegt:

  Wat heb je dit leuk geschreven zeg. En ik sluit me dan ook helemaal aan bij jou verhaal. Het was zeker leerzaam en het eerste wat ik aan ga schaffen is de blender voor de panpastel. En het stempel doosje versamark, dan kan ik voorlopig weer oefenen. Bedankt voor de gezelligheid.

  Beantwoorden
 3. Cindy
  Cindy zegt:

  Super leuk verslag, net of ik er zelf bij geweest ben haha! Ik heb bij Julia de Kleurtechnieken workshop gevolgd en daar was het ook zo gezellig. Dus de sfeer die je beschrijft herken ik voor de volle 100%! Misschien deze toch ook eens een keertje doen 🙂

  Beantwoorden
 4. Sammie
  Sammie zegt:

  Super leuk verslag! Ook ik heb bij Julia een verschrikkelijk leerzame workshop gevolgd en ga er zeker nog eentje meer doen! Deze staat op het lijstje nu.

  Dank je wel voor het delen met ons 🍀🎨

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] kaarten variëren niet alleen in motief maar ook in de grootte van de te kleuren vlakken. In de workshop die ik pas bij Julia Woning gevolgd heb, vertelde ze dat grote vlakken niet staat voor makkelijk […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.