9789022576427

Gelezen: Het glazen eiland – Nora RobertsGelezen

Het glazen eiland van Nora Roberts is het laatste deel van De Sterren Trilogie. Het boek is door de manier waarop het geschreven is prima los te lezen. Maar dan mis je als lezer toch wel iets van de herkenning van het verhaal en de personages en het leesplezier dat dit oproept. En dat maakt het lezen van de series van Nora Roberts nu juist zo de moeite waard. Ze weet de personages zo levendig neer te zetten en schrijft zo vlot dat je als lezer gewoon wil blijven lezen over de karakters in het boek. Dat de romantische afloop ongeveer op de eerste pagina al vast staat doet niets af aan het boek. Op een knappe manier weet ze voorspelbaarheid om te buigen naar positieve verwachting. Een verwachting waar ze bij deze serie ook zeker weer aan voldoet. De Sterren – Trilogie geeft een heerlijke mix van romantiek, magie en avonturen die vlot leest en je aandacht vast weet te houden.

Romantisch en avontuurlijk, maar vooral erg leuk laatste deel van De Sterren – Trilogie

In dit derde deel zijn de zes wachters al ver met hun Queeste waarbij ze drie sterren moeten vinden en een boze godin moeten verslaan. Van vreemdelingen die weinig van elkaar wilden weten zijn ze een hechte groep geworden die elkaar onvoorwaardelijk vertrouwen. Ook zijn er geen geheimen meer en zijn de verschillende magische krachten die ze hebben inmiddels bekend. Zoals ik al in de recensie van de eerdere delen schreef wordt de wereld van magische wezens en godinnen niet uitgewerkt. Maar wanneer je gewoon ter kennisgeving kunt aannemen dat o.a. weerwolven, zeemeerminnen en godinnen bestaan dan wacht je een ontspannen en meeslepend verhaal vol actie, romantiek en oprechte vriendschap.

Twee stellen zijn er al gevormd en nu is het de beurt aan de Archeoloog/weerwolf Riley en de onsterfelijke strijder Doyle om elkaar te vinden. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf want beiden zijn koppig en op hun eigen ruimte gesteld. Bovendien wordt Doyle gekweld door z’n verleden en wil hij geen relatie omdat hij iedereen overleeft. Dit is goed uitgewerkt en geeft zeker een stukje diepgang aan het verhaal. Daarnaast zijn de aanvaringen van Riley en Doyle vol humor en spettert de aantrekkingskracht tussen hen van de pagina’s af.

De zoektocht naar de laatste ster en het glazen eiland brengt in het boek veel onderzoek met zich mee waar vooral Riley en Doyle mee bezig zijn. In hun speurtocht in oude boeken komen vele verhalen en mythes naar voren over de godinnen en de sterren waardoor ook dat verhaal meer uitgebreid wordt en je als lezer meer hoort over de geschiedenis van de sterren en het verband dat er is met de personages.
De valse godin Nerezza zorgt, net als in de andere delen, voor een aantal heftige gevechten waarbij de personages het weliswaar overleven maar het zwaar te verduren krijgen. Ook heeft Nerezza deze keer wapens in handen die wel heel gemeen in spelen op de zwakheden en emoties van de personages. En hoewel ook hier de uiteindelijke afloop vast staat (er is geen twijfel dat de wachters uiteindelijk zullen winnen), is het toch spannend om te lezen en weet Nora Roberts je helemaal bij het verhaal te houden.

Het is het ultieme feelgood boek omdat het ontspannen leest, veel leesplezier geeft en het je meetrekt in het verhaal. Met name door de leuke, levendige en krachtige personages die de hoofdrollen spelen. Personages waar ik na drie boeken nog niet op ben uitgekeken en best nog eens over zou willen lezen.

Achterflap

Om de kroning van hun nieuwe koningin te vieren, schiepen de godinnen van de maan drie sterren: een van vuur, een van ijs en een van water. Maar toen verdwenen de sterren, waardoor een duistere macht de ruimte kreeg en het heelal in gevaar kwam. Nu slaan drie mannen en drie vrouwen de handen ineen om het onheil te keren…..

De jacht op de Ster van IJs brengt de zes Wachters naar Ierland en de onsterfelijke Doyle moet daar zijn dramatische verleden onder ogen zien. Drie eeuwen geleden sloot hij zijn hart, maar zijn strijdbare geest is nog wild en ongebroken.

Als archeoloog kent Riley de Ierse kust goed, maar de dreiging van hun vijand, die uit is op totale vernietiging, maakt haar onzeker. Terwijl ze in de Ierse geschiedenis zoekt naar aanknopingspunten die zullen leiden naar de laatste ster en het mysterieuze glazen eiland, moet Riley toegeven dat ze zich aangetrokken voelt tot Doyle. Het is zijn kracht die haar zal steunen en haar de moed zal geven om hen allemaal te redden.

Boekgegevens

9789022576427

Titel :Het glazen eiland – Deel 3 in de Sterren trilogie
Auteur :Nora Roberts
Uitgever :Boekerij
Verschenen :Januari 2017
ISBN :9789022576427

[av_sc_button label=’Bestellen bij BOL.com’ isbn=’9789022576427′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

2 antwoorden
  1. Elly
    Elly zegt:

    Connie, bedankt voor je uitleg. Nora schrijft inderdaad levendig en vlot en de mix van romantiek en spanning is ook de charme van haar boeken. Ook de karakters komen goed uit de verf en bij een trilogie vind ik het altijd leuk dat de personen uit het 1e deel terugkomen in de volgende delen, ondanks dat het een afgerond verhaal is.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.