9789461092069

Recensie – Blogtour: Blind Date – Marelle BoersmaRecensie, 3 sterren

Voor uitgeverij De Crime Compagnie doe ik mee met de Blogtour van Blind Date van Marelle Boersma. Het is de elfde thriller van Marelle Boersma.

Moon is een jonge alleenstaande vrouw die net als vele andere vrouwen graag de ware zou willen ontmoeten. Maar tot nu toe is dat er nog niet van gekomen ondanks dat Moon regelmatig dates heeft. Om dit van zich af te schrijven en om een anonieme uitlaatklep te vinden voor haar frustraties is ze, puur voor haarzelf, een blog begonnen. Op “Het datingscafé” beschrijft ze met de nodige humor en overdrijvingen wat ze mee maakt tijdens het daten. Tot haar grote verbazing is haar blog een groot succes en wordt het iets waar ze serieus veel tijd aan kwijt is.
Wanneer ze een aanbod krijgt om geld te gaan verdienen aan haar blog ziet ze dat als een geweldige kans. Zou ze haar baan op kunnen zeggen en weg kunnen gaan bij de bitch die haar baas is?

Maar er zijn complicaties die het aannemen van dit aanbod toch minder aantrekkelijk maken. En haar blog trekt ongewenste aandacht die zelfs gevaarlijk voor haar kan zijn. Eén van haar volgers is wel heel fanatiek en haar leven lijkt bedreigd te worden. Wanneer ook nog een oude jeugdliefde op komt dagen, op haar werk van alles mis gaat en er oude spoken uit de kast komen is het maar de vraag of professioneel gaan bloggen wel z’n goed idee is.

Het verhaal wordt vanuit het perspectief van drie verschillende vrouwen, die in nauw contact met elkaar staan, beschreven.
Moon is de hoofdpersoon in het boek. Ze heeft werk waar ze het niet naar haar zin heeft en veel stress heeft van haar egocentrische veeleisende baas Tanja. Ze date voor haar blog en het is grappig om te lezen hoe ze van een mislukte date een amusant verhaal schrijft waar haar lezers van smullen. In de proloog van het boek kun je al lezen dat er iets ergs in haar verleden gebeurde en dat ze bang is dat ze gevolgd wordt. Ze komt over als een knappe, intelligente en kundige vrouw die zich echter heel bescheiden en teruggetrokken op stelt. In de loop van het boek wordt aan de hand van terugblikken naar haar verleden en gebeurtenissen in het heden duidelijk dat ze veel emotionele bagage heeft om mee te dragen.
Er gebeurt veel in het leven van Moon en het houdt ook nog eens allemaal verband met elkaar. Het is dan ook heel begrijpelijk dat je als lezer ziet dat ze aan alles en iedereen gaat twijfelen.
Amy is de jeugdvriendin van Moon en heeft het beste met Moon voor. Als geen ander weet Amy wat Moon te verduren heeft gehad en welke demonen haar kwellen. Ze wil dan ook alles voor Moon doen om te helpen. Maar ook de zelfverzekerde lieve Amy is niet helemaal de persoon die je aan het begin van het boek voor je ziet. Kan Moon haar vertrouwen?
Tanja heeft een succesvol bedrijf. Ze is scout talent en helpt bedrijfjes (tegen forse premies) met het opstarten. Op het werk is ze hard, zakelijk en totaal ongevoelig voor de gevoelens van haar personeel. Thuis heeft ze een gecompliceerde verhouding met haar echtgenoot en droomt ze van een sexy lover.
Tanja heeft plannen met het blog “Het datingscafe” maar weet niet dat haar werkneemster Moon daar achter zit. En dat gaat in het boek voor veel onrust spanning en complicaties zorgen.

Blind date is vlot en makkelijk leesbaar geschreven. De hoofdstukken vanuit het perspectief van Tanja vond ik (vooral in het eerste stuk van het boek) niet prettig lezen. Het was alsof je als lezer opeens in een erotische roman beland was zonder te weten waarom of wat het met de rest van het verhaal te maken had. Uiteindelijk wordt dat wel duidelijk maar de manier van schrijven en de vele sex voegen voor mij weinig toe.

Door de drie perspectieven en de drie vrouwen die je als lezer moet leren kennen duurde het toch wel even voor ik goed in het verhaal zat en de personages voor me gingen leven. Marelle Boersma geeft beetje bij beetje hints en aanwijzingen die later op hun plaats vallen. Ook weet ze bij veel personages hun daden en motieven in twijfel te trekken. Als lezers laat ze je in het ongewisse en heeft teasers om je nieuwsgierig te maken. Op zich werkt dit prima maar ook dit zorgt ervoor dat het even duurt voor de spanning voelbaar is en het verhaal meer aanspreekt.

Moon wordt goed uitgewerkt en blijkt een gelaagd persoon te zijn die weet te raken en waar je mee mee kunt leven. Door alles wat over haar verteld wordt en in kleine hints die gegeven worden geeft ze het idee dat je als lezer niet weet wat je van haar kunt verwachten. Ook Amy komt goed uit de verf en weet te overtuigen met haar dubbele gevoelens waar ze zelf ook mee worstelt. De andere personages hadden wat mij betreft wat meer uitgesproken naar voren mogen komen.

De bedreigingen aan het adres van Moon geven, naast vragen hoe dit nu zit, ook wat spanning aan het verhaal. Minder dan ik gehoopt had maar genoeg om geïnteresseerd door te lezen. Er wordt goed toegewerkt naar een groots gebeuren aan het einde van het boek. Verwachtingen aan actie, spanning, drama en onthullingen worden opgeroepen. Die ook zeker er aan komen, maar het laat wat lang op zich wachten zodat de spanningsboog wat inzakt en vooral nieuwsgierigheid je laat doorlezen. Wat leidt naar een einde dat zeker de moeite waard is.

Boekgegevens

9789461092069

Titel :Blind Date
Auteur :Marelle Boersma
Uitgever :De Crime Compagnie
Verschenen :Februari 2017
ISBN :9789461092069

[av_sc_button label=’Bestellen bij BOL.com’ isbn=’9789461092069′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.