9789045211381

Bespreking: Kleur jezelf kalm – Fantastische fauna – Millie MarottaCreatief, Gelezen

Eerder besprak ik op mijn blog al de kleurkaarten van Millie Marotta. Nu ben ik aan de slag gegaan met het boek Kleur jezelf kalm Fantastische fauna.
Met veel plezier heb ik drie kleurplaten uitgezocht en ingekleurd voor deze bespreking. Het was lastig kiezen want er staan veel mooie kleurplaten in het boek. Ik ga dan ook zeker nog aan de slag met dit kleurboek.

Gekleurd met de kleurpotloden van Bruynzeel (keverblik)

Gekleurd met de kleurpotloden van Bruynzeel (keverblik)

Gekleurd met neon markers en Faber Castell kleurpotloden

Gekleurd met neon markers en Faber Castell kleurpotloden

Gekleurd met gelpennen, diverse soorten stiften en Faber Castell kleurpotloden

Gekleurd met gelpennen, diverse soorten stiften en Faber Castell kleurpotloden

Fantasierijk en mooi kleurboek

Het kleurboek begint met een persoonlijke inleiding van Millie Marotta waarin het een en ander verteld over de totstandkoming van dit boek. En over haar twee grote passies, de natuur en tekenen. Daarnaast vertelt ze iets over het enthousiasme dat ze mee maakt voor het kleuren voor volwassenen. En als laatste benadrukt ze dat hoe je ook werkt en welke materialen je ook gebruikt het vooral gaat om het genieten tijdens het kleuren.
Ik vind dit erg inspirerend en leuk om te lezen en zeker een toevoeging aan het boek.
Ook leuk en handig is dat aan het einde van het boek alle dieren uit het boek vermeld staan zodat je ze op kunt zoeken wanneer je natuurgetrouw wil kleuren.

De kleurplaten zijn fantasierijk en gevarieerd en zijn een verdere uitbreiding van de afbeeldingen die ook al in de kaartenboekjes te vinden waren.

Dieren en bloemen komen op allerlei leuke manieren aan bod. Het is dan ook heerlijk om te bladeren en op je gemak een mooie kleurplaat uit te zoeken die je wil gaan doen.

 • Er zijn tekeningen die over twee pagina’s doorlopen
 • Soms staat er 1 dier op een pagina, andere keren meerdere
 • Ook bij de achtergronden is er variatie, er zijn kleurplaten met een volle en uitgebreide achtergrond en platen met veel open ruimte. Hier kun je zelf nog wat bij tekenen of de achtergrond naar wens vormgeven
 • Zowel heel fijn kleurwerk als afbeeldingen met grotere kleurvlakken komen aan bod in het boek
 • Zowel voor natuurgetrouw kleuren als voor je fantasie loslaten biedt dit boek veel mogelijkheden

Wat ik ook erg leuk vind is dat er een aantal keren twee bijna dezelfde kleurplaten naast elkaar staan. Eén van de platen is heel fijn en gedetailleerd getekend, de ander is hetzelfde maar hier zijn een aantal lijnen / tekeningen weggelaten. Dit daagt uit om zelf aan de slag te gaan met verfijnen van de plaat, of juist om ze beide in te kleuren met de zelfde kleuren en het verschil te zien.

Het papier is crème kleurig en vrij dik. Kleurpotloden, gelpennen en stiften werkte hier prima op.

De pagina’s zijn dubbelzijdig bedrukt en niet uitneembaar.

Voor het werken met stiften moet je het er wel voor over hebben dat de andere kant van de pagina eigenlijk niet meer bruikbaar is. Het is niet zo dat de stiften doordrukken, maar het schijnt wel door en is te zien aan de andere kant van de pagina.

Aan het einde van het boek staan 2 pagina’s om zelf je eigen fantastische fauna te creëren. Zelf vond ik het vooral handig om kleurpotloden en stiften hier uit te proberen.

Achterflap

Al sinds haar kinderjaren is bestsellerauteur Millie Marotta gefascineerd door wilde dieren; ze hebben geweldige survival skills en hun intrigerende gedrag en hofmakerijrituelen zorgen voor een bijzonder schouwspel.

Van de schattige macaroni pinguïns met hun gele borst en lange pluimen, de opzichtige paradijsvogel en majestueuze vliegende vis tot de langlevende walrus en de statige eland.
Fantastische fauna bevat kleurplaten van dieren over de hele wereld van allerlei pluimage. Ze wonen in zee of op woeste bergtoppen en leven in de arctische kou of in de tropische hitte van de woestijn.

Boekgegevens

9789045211381

Titel :Kleur jezelf kalm – Fantastische fauna
Auteur :Millie Marotta
Uitgever :Karakter
Verschenen :November 2016
ISBN :9789045211381

[av_sc_button label=’Bestellen bij BOL.com’ isbn=’9789045211381′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

2 antwoorden
 1. Anneke van Dijken
  Anneke van Dijken zegt:

  Wat een mooie kleurplaten staan er in het nieuwe kleurboek. Heb een kleurboeken-stop omdat ik er al zoveel heb die ik eerst vol wil kleuren, maar voor Millie maak ik graag een uitzondering, heb hem net besteld. Moet de serie wel compleet hebben natuurlijk. 😉

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.