9789492165084

Gelezen: Onze kinderen zijn te koop! 21 luikjes – van Anne en NielsGelezen

Onze kinderen zijn te koop! 21 Luikjes is een heel origineel boek met gedichten van Niels Terhalle en prenten van Anne Tjallingii.
Het is niet alleen een boek maar tegelijkertijd een verzameling poëzie kaarten. De kaarten kunnen zonder problemen per stuk uit het boek gehaald worden, het boek is namelijk zo ontworpen dat het niet uit elkaar valt als er een paar kaarten uitgescheurd worden.

JMF-20161122-0002De luikjes bestaan uit drie delen: illustratie, gedicht en nog een illustratie. En kunnen makkelijk tot een staand drieluikje gevouwen worden. De vouwlijnen zitten er al in. Eenmaal gevouwen ziet het er gezellig uit, erg leuk om neer te zetten of naar iemand op te sturen. De gevouwen luikjes passen prima in een standaard envelop. Voor de foto heb ik een gewone witte envelop genomen maar je kunt het altijd extra feestelijk maken door een gekleurde envelop te nemen.

JMF-20161122-0003Op de achterkant is ruimte om iets te schrijven, gewoon je naam of een persoonlijke boodschap. Maar het nodigt ook uit om er wat meer mee te doen. Zo kan er ook een foto op geplakt worden of een kind kan er wat op tekenen of knutselen.

JMF-20161122-0008De titel heeft betrekking op één van de gedichten waarin op grappige wijze kinderen te koop worden aangeboden.
De prenten zijn lief om te zien, een tikje apart en vertellen een verhaal. Hier ben ik erg enthousiast over. Net als het idee van de combinatie van boek en mooie kaarten.
Maar de gedichten spreken me minder aan, hoewel er verschillende onderwerpen besproken worden die me toch interesseren. Op een aantal na weten ze me net niet zo te raken of te vermaken.
De onderwerpen zijn divers en er zijn gedichtjes voor volwassenen en voor kinderen. Of voor beide want het gedichtje over een mopperstopknop bij een kind is leuk voor zowel jong als oud. Dit is dan ook een van mijn favoriete gedichten. Net als een gedicht over een oma of dit gedicht over liefde.

JMF-20161122-0010En als je dan weg bent
Dan stop ik met zingen
Omdat jij voor die dingen zorgt
Die mij tot een lied maken
Ik mis je couplet
Ik mis je refrein
Ik mis je alles
Waarom ik bij je wil zijn
Ik mis je in de morgen,
Wanneer de zon weer binnenkomt
Ik mis je in de regen met dat chocolaatje rond je mond

En als je dan weg bent
Dan stop ik met dichten
Omdat ik me alleen tot jou kan richten
Als ik het over de liefde heb

Achterflap

Hij schrijft. Zij tekent. En zo kwamen ze elkaar tegen.
Samen maken zij luikjes: kleine kwinkslagen op het leven,
dat ons in humor, traditie en alledaagsheid steeds verrast.
Luikjes creëeren steeds een nieuw venstertje op de wereld

Een luikje dat open kan, en dichter

Van Anne en Niels

Boekgegevens

9789492165084

Titel :Onze kinderen zijn te koop! 21 luikjes
Auteur :Van Anne en Niels
Uitgever :Uitgeverij de Muze
Verschenen :september 2016
ISBN :9789492165084

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.