Recensie: Florence – Kiki van Dijk4 sterren, Recensie

9789401617253

Kiki van Dijk heeft haar lezers al naar vele bestemmingen geleid in haar boeken. Deze keer neemt ze je mee naar een prachtige stad met een rijke geschiedenis: Florence.
Hoofdpersoon Clea heeft ooit in Florence gewoond maar denkt daar door een persoonlijke tragedie liever niet aan terug.
Wanneer een oude klasgenoot, Tanya, haar vraagt om voor een zeer geheime opdracht naar Florence te komen wijst ze dit beslist af. Toch blijft ze er aan denken, zeker omdat Tanya suggereert dat het gaat om een tot nu toe onbekend meesterwerk. Daarnaast zijn er redenen in haar persoonlijke leven waardoor ze haar dagelijkse bestaan graag wil ontvluchten.

Het is dan ook heel geloofwaardig dat ze toch besluit om naar Florence te gaan, de stad waaraan ze zowel mooie als pijnlijke herinneringen heeft. In de loop van het verhaal kom je hier meer over te weten, en besef je als lezer dat Clea een duister geheim met zich meedraagt.
Veel tijd om terug te denken aan het verleden heeft ze niet want binnen een dag krijgt ze met twee moorden te maken. Clea beseft al snel dat er verband is met Tanya en dat de kunstwereld in Florence levensgevaarlijk is.
Aan Tanya kan ze niets vragen want die is spoorloos verdwenen. Wanneer Clea zelf op onderzoek uit gaat ontmoet ze een aantal opmerkelijke personages. Maar wie kan ze vertrouwen?

Het verhaal wordt vanuit meerdere personages verteld. De eerste is Clea die je volgt op haar speurtocht naar Tanya en de geheimen van het onbekende meesterwerk.
Clea is een personage dat aanspreekt en heel echt overkomt, op subtiele wijze wordt haar persoonlijke leven en haar strubbelingen daarin verwerkt in haar speurtocht.
Als lezer blijft je gedurende het hele boek met plezier over haar lezen en blijf je nieuwsgierig naar de nieuwe ontwikkelingen in het verhaal.
Spanning, nieuwsgierigheid en belangstelling voor Clea zorgen ervoor dat je als lezer graag door wil lezen. De vlotte, prettige en levendige schrijfstijl van Kiki van Dijk dragen hierbij mee aan het leesplezier.

Stap voor stap wordt je meegenomen in de zoektocht naar wat er speelt in Florence en waarom er moorden gepleegd worden op mensen die zich daar mee bemoeien. Ook Clea komt in zeer gevaarlijke situaties terecht. Er worden niet echt hints gegeven, je krijgt in kleine stappen meer te horen. Het zijn goed opgebouwde stappen die langzaam naar het plot leiden, waarbij de auteur de lezer regelmatig op het verkeerde been probeert te zetten. Een aantal wendingen vermoede ik al maar dat deed niets af aan het leesplezier.

In een ander lettertype wordt het ook verhaal ook verteld door de geheimzinnige Timo die lid is van een mysterieuze groepering. Zijn verhaal raakt verweven met dat van Clea en wanneer hun paden elkaar kruizen zie je gebeurtenissen vanuit twee kanten. Als lezer weet je net iets meer dan Clea, wat extra spanning geeft. Maar er blijven nog vele vragen onbeantwoord zodat je nieuwsgierig je door laat lezen. Wie is deze man? Waar houdt hij zich mee bezig? Is hij te vertrouwen? En wat heeft hij te maken met de gevaren waar Clea mee te maken krijgt?

Aan het einde van het boek worden alle geheimen onthuld en weeft de auteur alle draden tot een passend slot.

Boekgegevens

9789401617253

Titel :Florence
Auteur :Kiki van Dijk
Uitgever :Xander Uitgevers B.V.
Verschenen :Juni 2022
ISBN :9789401617253

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.