Bespreking: Astrologie kleurboek – Ana. JarenGelezen

9789045326573

Het Astrologiekleurboek van Ana Jarén neemt je mee op een reis door wereld van horoscoop symbolen. In het boek vindt je 46 kleurplaten die in het teken staan van deze symbolen.
Naast de kleurplaat staat informatie over wat je op de kleurplaat ziet. Zoals bijvoorbeeld een pagina met een illustratie met alle Griekse sterrenbeelden, waarbij er op de pagina ernaast wat verteld wordt over de Griekse dierenriem. Dit is een illustratie met veel kleine plaatjes vol details.
Maar het boek heeft ook illustraties waarbij de afbeeldingen veel groter zijn zoals onder andere bij de sterrenbeelden Leeuw en Stier.

Ook illustraties van de Chinese dierenriem, de elementen, de Keltische horoscoop, de Egyptische horoscoop, de Mayahoroscoop, totemdieren, de Vedische dierenriem, de zon, de maan, de planeten kun je vinden in dit kleurboek.

Het zijn zeer gevarieerde, en leuke kleurplaten in een boeiend thema. De pagina’s zijn dubbelzijdig bedrukt maar doordat er aan één van de kanten altijd tekst staat is het niet zo erg wanneer er iets doordrukt. Dit komt dan niet op een kleurplaat terecht maar op de pagina met tekst.
Dat komt goed uit want het papier is aan de dunne kant en drukt behalve met kleurpotloden snel door. Stiften, gelpennen en fineliners drukken al snel een beetje door. Werken met natte materialen kan wel maar moet voorzichtig. Ik heb een kleurplaat met de zon en de planeten erop met waterverf en aquarelpotloden ingekleurd en moest tussendoor steeds met een föhn het papier drogen. Toen ik per ongeluk een druppel water liet vallen op een plek die nog nat wat ging het papier bijna kapot.

Voor deze bespreking heb ik vier pagina’s uit het boek gemaakt. Het was lastig kiezen want er staan veel mooie kleurplaten in. Hiervoor heb ik gewerkt met kleurpotloden, Panpastel, pastelpotloden, gelpennen, stiften, fineliners, verfstiften en waterverf.

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220421_0014

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220421_0015

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220421_0017

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220421_0016

Achterflap

Kleur je een weg door de kosmos met deze prachtige, gedetailleerde kleurplaten van Ana Jarén. Op elke pagina vind je horoscoopsymbolen vanuit de hele wereld, van de Westerse astrologie tot de Chinese, Egyptische, Vedische en Keltische horoscoopsymbolen.
Dit Astrologiekleurboek bevat 46 prachtige platen om te verfraaien en een begeleidende tekst die uitleg geeft over het symbool dat je ziet.

Boekgegevens

9789045326573

Titel :Astrologie kleurboek
Auteur :Ana Jarén
Uitgever :
Verschenen :Februari 2018
ISBN :9789045326573
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.