Eerste indruk: Bakboek uit één bakblik – Edd KimberGelezen, Kookboek, Nieuws

9789021590325

De beste manier (en leukste) om recepten te testen is wat mij absoluut betreft door ze uit te proberen. Dat is wat ik met het Bakboek uit één bakblik van Edd Kimber dan ook ga doen. Vervolgens komt er hier op mijn blog natuurlijk een uitgebreid verslag van mijn bevindingen met foto’s van mijn bakresultaten. Maar daar gaat wel wat tijd in zitten voordat ik een aantal keren aan het baken ben geslagen.
Daarom geef ik in deze bespreking alvast mijn eerste (zeer positieve) indruk van het boek.

Bakken doe ik ontzettend graag en gelukkig heb ik thuis en in mijn omgeving een enthousiast test panel dat graag mijn baksels proeft en beoordeeld. Dit boek sprak me direct aan toen ik het persbericht voorbij zag komen door de genoemde recepten die er als voorbeeld gegeven werden. Maar ook door het feit dat je 70 recepten uit dit boek kunt maken en maar één bakblik nodig hebt.

Elk recept in het boek kun je bakken in een bakvorm van 23 x 23 cm (de maat die je vaak voor brownies gebruikt) zodat je geen kast vol met bakspullen hoeft te hebben om met dit boek aan de slag te gaan. In de inleiding zegt de auteur onder andere dit over zijn keuze voor deze vorm
Ik denk dat geen enkele vorm zo flexibel, veelzijdig en bruikbaar is als deze. Ik heb deze bakvorm ook gekozen omdat het een populaire vorm is, hij is overal voor geschikt en als je regelmatig bakt is de kans groot dat je er al een hebt. Zo niet dan zijn deze vormen in elke winkel met keukengerei te krijgen.

In het boek staan recepten voor cakes / repen & koekjes / gebak & taart / desserts & no-bakes en voor broodjes & brood
Een aantal van de recepten heb ik al doorgelezen en vind ik erg duidelijk in wat je moet doen en in welke volgorde. De ingrediënten worden in een ander lettertype apart vermeld zodat het recept overzichtelijk is. Er staan mooie foto’s bij de recepten zodat je niet alleen een idee krijgt van hoe het eindresultaat er uit gaat zien, maar het boek ook erg uitnodigend is om door te bladeren.
Bij de recepten wordt je stap voor stap mee genomen in het bakproces en er staan tips bij. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat ik met dit boek uit de voeten kan. In de volgende bespreking laat ik weten of dat inderdaad zo is.

Wat me ook opviel bij de recepten is dat er veel variatie is bij de ingrediënten en de manier van bereiden. Ik ben dan ook heel benieuwd naar hoe de baksels zullen gaan smaken.

Naast de recepten wordt er ook wat verteld over de verschillende soorten bakblikken en hoe je een bakblik het beste kunt bekleden.
Heel handig vind ik ook dat achter in het boek verteld wordt waar je de diverse ingrediënten kunt kopen en er informatie staat over de meest gebruikte ingrediënten en materialen.

Mijn eerste indruk is dan ook dat dit bakboek heerlijke recepten heeft die goed beschreven zijn. Daarnaast is het erg mooi vormgegeven en is er nuttige aanvullende informatie.

Over de auteur
Edd Kimber is bakker en food writer en woont in Londen. Hij is de schrijver van The Boy Who Bakes (2011), Say it with Cake (2012) en Patisserie Made Simple (2014).
De afgelopen jaren verscheen hij in diverse tv-shows, waaronder The Alan Tichmarch Show en in de oorspronkelijke serie The Great British Bake Off, waar hij de eerste winnaar was.
Hij deelt zijn kennis regelmatig op kookscholen en tijdens food festivals over de hele wereld en hij schrijft voor diverse magazines.
Edd is de go-to baking-schrijver voor Olive Magazine en werkt mee aan het tijdschrift Bake From Scratch.

Achterflap

1 bakblik, 70 recepten

Koekjes, cakes, bars, pasteitjes en desserts, fruitig, notig, met chocolade en specerijen:
Met slechts één bakblik en deze makkelijke recepten bakt iedereen de sterren van de hemel, zo bewijst Great British Bake Off winnaar Ed Kimber

Uit één bakblik staat vol met veelzijdige en gemakkelijke bakrecepten. Van traditionele rabarbercrumle tot moderne creaties als Tahini Babka Buns. Voor iedereen die wel van bakken, maar niet van volle keukenkastjes houdt.

Boekgegevens

9789021590325

Titel :Uit één bakblik
Auteur :Edd Kimber
Uitgever :Kosmos Uitgevers
Verschenen :Maart 2022
ISBN :9789021590325

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.