Eerste indruk 30 dagen creatief – Johanna BasfordGelezen

9789045326917

Er is weer een mooi creatief boek van Johanna Basford, in 30 dagen creatief wil ze iedereen die dat nodig heeft een creatief duwtje in de rug geven.
In het boek vraagt ze je om dertig dagen lang elke dag een creatieve opdracht te volbrengen. Of je deze op volgorde gaat doen of kriskras door elkaar maakt niets uit. Er is een tracker pagina waarop je dit bij kunt houden.

ConniesBoekenblog_JMF_6D_20211031_0002

Het gaat er niet omdat je iedere dag iets af maakt maar juist dat je iedere dag iets creatief doet zodat je weer in een creatieve flow kan komen. Het gaat om het beginnen om een een leuke ontspannen nieuwe gewoonte en niet om het maken van een meesterwerk of uren bezig zijn. Johanna Basford hoopt dat je door 30 dagen even iets in het boek te doen een positief effect heeft op niet alleen je creativiteit maar ook op je humeur en gesteldheid. Iets wat zeer waarschijnlijk is want ik ervaar creatief bezig zijn als zeer ontspannend.

ConniesBoekenblog_JMF_6D_20211031_0001Later kun je altijd de pagina’s nog af maken, maar ik denk dat de kans heel groot is dat wanneer je eenmaal begint het moeilijk is om te stoppen.

In deze blogpost vertel ik het een en ander over het boek, voorbeelden van wat ik gedaan heb in het boek (en mijn ervaringen daarmee) komen in een latere blogpost. We zijn hier druk aan het verhuizen en al mijn knutselspullen zijn al ingepakt. Mijn eerste indruk van het boek is heel positief vanwege de toegankelijkheid en de leuke opdrachten. Ik zie er dus naar uit om aan de slag te gaan, maar eerst verhuizen en uitpakken.

30 dagen creatief
Het boek heeft een stevige cover, met wat goud opdruk, en ziet er mooi uit. Na een persoonlijke inleiding van Johanna Basford volgen er wat wat tips en informatie over materialen. Achterin staan twee pagina’s om je kleurmaterialen uit te proberen.

Er staan vijftien kleurpagina’s en vijftien teken of doedelpagina ‘s in het boek. Bij iedere pagina staat een stukje van Johanna Basford waarin ze vertelt wat de bedoeling is, tips geeft en op een persoonlijke manier nog iets vertelt.

Achterflap

Ontdek hoe leuk en rustgevend creativiteit kan zijn!

In 30 dagen creatief ga je op reis langs fantasierijke tekenopdrachten en inspirerende ideeën die het vonkje zullen zijn om je eigen creativiteit te laten ontvlammen.
Dit boek is een mix van zwierige doedelpagina’s, deskundig advies en eenvoudige stap-voor-stap tekenaanwijzingen en staat vol met dingen die die je rust en plezier brengen: van kalmerende velden vol lavendel tot overdadige, heerlijke ijshoorntjes en weelderig bloeiende potplanten.

De Schotse illustrator Johanna Basford tekent fantasierijke en gedetailleerde kleurplaten voor jong en oud. Ze verkiest potlood en inkt boven pixels.
Haar illustraties zijn geliefd over de hele wereld.
Eerder verschenen van haar hand waaronder Wereld vol wonderen, Evi en de kleurrijke vlinder, Johanna’s kerstmis en Magische Jungle.

Boekgegevens

9789045326917

Titel :30 dagen creatief
Auteur :Johanna Basford
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :Oktober 2021
ISBN :9789045326917
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.