Gelezen: James is z’n mens kwijt – Rob BiddulphGelezen

9789045326399

James is z’n hond kwijt is een ontzettend leuk boek voor jonge kinderen dat verteld wordt door de hond James van Mopshoven. James stelt zich op de eerste pagina voor en vertelt en laat zien in de illustraties wie hij is, waar hij woont en wie zijn vrienden zijn. James heeft net als alle andere honden een huismens. Die van hem heet Tim en James is erg op hem gesteld.
James vertelt van alles over Tim, zoals je normaal gesproken over een hond spreekt. Het is grappig om te lezen hoe de rollen hier om gedraaid zijn en de mens het “huisdier“ is. Kinderen zullen hier zeker de humor van in zien.

James vertelt zijn verhaal echt aan de lezer in korte stukjes tekst en pagina volle illustraties die perfect passen bij wat er verteld wordt. Er zitten allerlei details verborgen in de illustraties die misschien niet direct opvallen maar bij het herlezen / bladeren meer op zullen gaan vallen.
Als extra zijn er een aantal voorwerpen en vogels in het boek verstopt die de kinderen kunnen zoeken.

Het verhaal begint echt wanneer James uit gaat laten en James vertelt wie ze onderweg tegenkomen. Dat zijn erg vriendelijke dieren maar er er is iemand onderweg waar Tim bang voor is. In het schuurtje bij de draaimolen woont volgens de verhalen een enge en gevaarlijke trol. Op de illustratie zie je in donkere kleuren de schuur en een schaduw van de trol.
Het geeft spanning aan het verhaal, zeker wanneer James zijn mens kwijt raakt en bang is dat de trol Tim te pakken heeft.

Iemand kwijtraken is iets wat jonge kinderen vaak erg spannend vinden dus de zoektocht naar Tim zal ze vast raken. Zeker omdat op de illustraties te zien is hoe James over al zoekt en nergens Tim vindt.
Dan raapt hij al zijn moed bij elkaar en stapt de schuur in, op de illustratie zie je James in de opening van de schuur staan. Hij ziet alleen duisternis en twee grote felgroene ogen. De spanning loopt nu flink op maar voor het te spannend wordt blijkt het gelukkig allemaal erg mee te vallen.
De trol blijkt heel vriendelijk te zijn en helpt James zoeken naar z’n mens, tijdens het zoeken worden de trol en James vrienden. Natuurlijk wordt Tim gevonden en dat is het einde van het verhaal.

Het boek heeft een harde cover en stevige pagina’s wat heel geschikt is voor jonge kinderen. de vele kleurrijke illustraties passen perfect bij het verhaal passen. Het is een verhaal over vriendschap met een tikje humor en spanning en wat mij betreft absoluut een aanrader.

Achterflap

Iedere hond heeft zijn eigen mens, maar tijdens een wandeling in het park verliest James de zijne! Een mens zonder riem, wie weet in wat voor problemen die terecht kan komen. Helemaal met die vreselijke trol die in het scheurtje in het park woont. James gaat snel op zoek naar zijn mens, maar vindt onverwacht een nieuwe vriend.
Help jij James z’n mens te vinden, en wordt jij ook zijn nieuwe vriend?

Boekgegevens

9789045326399

Titel :James is z’n mens kwijt
Auteur :Rob Biddulph
Uitgever :Flamingo
Verschenen :Oktober 2021
ISBN :9789045326399

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.