Bespreking: Bullet Journal – vlindersCreatief, Gelezen

9789045327082

Bij uitgeverij Mus Creatief is er weer een mooi bullet journal verschenen. Deze keer met een zwarte kaft met vlinders erop. Ik ben dol op vlinders en vind dit dan ook een prachtige uitvoering.
Het is een dik boek met stevig papier en twee linten. Daarnaast zit er een key lijst bij voor de symbolen die je in je journal gebruikt en een handig instructie boekje.
Hierin vindt je van alles over bullet journaling, van tips tot voorbeelden en pagina ideeën. Ook zijn er twee pagina’s over handletteren. Meer dan genoeg om als beginner mee aan de slag te gaan of om inspiratie op te doen ook als je al eerder in een bullet journal gewerkt heb.

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220421_0001Bullet journal
De mogelijkheden van een bullet journal zijn eindeloos en de handige pagina’s met puntjes / bullets maken het heel eenvoudig om vorm te geven aan planningen die je in het journal wil doen.
Ondertussen heb ik al meerdere bullet journals die ik voor verschillende doeleinden gebruik. In één ervan probeer ik van alles uit of maak ik pagina’s van producten die ik bespreek op mijn blog zoals bijvoorbeeld de gelpennen of washitape van uitgeverij Muscreatief.
Een ander journal gebruik ik om vakanties of leuke uitjes vast te leggen. Hierin heb ik ook pagina’s waarin ik bij hou waar ik geweest ben en waar ik naar toe wil. Om niet steeds na te hoeven denken over wat ik mee moet nemen heb ik er de paklijst / checklist ingezet. Deels maak ik de lay-out al van te voren en tijdens een reis maak ik een reisverslag of noteer ik alleen opmerkingen, of ga ik creatief aan de slag. Precies wat op dat moment past bij wat ik wil. Link naar dat boek.

Waarom is werken in een bullet journal zo leuk
Er zijn vele redenen waarom ik een bullet journal zo leuk vind. Om er een paar te noemen:

  • Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om het bullet journal te gebruiken, zoals voor een agenda die je steeds voor iedere maand maakt, of voor recepten die je uit kunt printen en er in kunt plakken maar ook met mooie letters er in kunt zetten. Maar denk ook aan to do lijsten / trackers / werkdag planning / spaardoelen / huiswerk / moodboards en …….
  • Je kunt al een bullet journal beginnen met een pen en een lineaal maar daarnaast is er van alles mogelijk om je journal te maken. Stikkers, stukjes uit tijdschriften, Washi tape, kleurpotloden, stiften, foto’s en alles wat je maar kunt bedenken kun je gebruiken om je bullet journals te maken en/ of op te pimpen. Het is aan jou hoe eenvoudig, kleurrijk, strak, of uitbundig de pagina’s worden. Afhankelijk van waar je ben, wat je in huis hebt, waar je je prettig bij voelt of hoeveel tijd je hebt kun je iedere keer weer iets anders doen in je bullet journal. Ik hou er van om creatief bezig te zijn en maak vaak al van alles om later te gebruiken. Dit vind ik erg leuk om dan in mijn bullet journal te gebruiken omdat ik zo meer hobbies kan combineren maar ook omdat het iets persoonlijks geeft aan mijn bullet pagina’s
  • Dat is nog een reden dat ik graag in een art journal of bullet journal werk, het is echt iets van mij en als het mooi uitpakt ben ik uiteraard in mijn sas, maar ook als het wat minder perfect uitpakt is het prima omdat het ermee bezig zijn veel voldoening geeft. Bij mij zul je geen perfecte letters zien in een prachtig handschrift, al vind ik het bij een ander ontzettend mooi om te zien. Dat is iets wat mij echt niet ligt en ook voor geen meter wil lukken, met stikkers/ stempels e.d. kom ik ver genoeg en voor de rest doe ik het gewoon met mijn eigen kriebelige handschrift.
  • Inspiratie en voorbeelden zijn er volop te vinden, in boeken (zoals het boekje dat bij dit bullet journal zit) maar ook volop op social media. De drempel om te gaan beginnen is dan ook wat mij betreft erg laag.

 

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220421_0002

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220421_0006

Wat heb ik met het vlinder bullet journal gedaan
Voor dit bullet journal ben ik meestal in het thema van vlinders gebleven. Met zo nu en dan ook iets anders erbij. Ik heb zowel kant en klare versieringen / lijstjes gebruikt als zelfgemaakte.
In dit bullet journal wil ik 6 verschillende onderwerpen gaan bijhouden. Met tabbladen heb ik de index gemaakt met deze onderdelen:

Tuin
Sinds kort hebben we een huis met een tuin en daar moeten we nog van alles over gaan leren en onder de knie krijgen. Ook willen we de tuin wat veranderen maar hoe weten we nog niet. Ideaal dus om in een bullet journal het tuin gebeuren wat te organiseren.

Bij de eerste pagina van de tuin heb ik een index voor dit onderwerp gemaakt
Als eerste ga ik beginnen met van alles wat ik nu zie in de tuin, het is een feest om te

zien wat er opkomt en hoe kleine roodborstjes op onze tafel zitten. Dat soort momenten wil ik vastleggen / benoemen. Daarna heb ik een stappenplan voor de tuin gemaakt.

Quote’s
Regelmatig kom ik mooie quotes tegen, of koop ik een stempel met een leuke quote. Hier ga ik zowel de creatieve quotes als die uit tijdschriften e.d. verzamelen.

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220421_0008

Kleurkaarten
Ook hier heb ik een index gemaakt en de eerste kleurkaarten staat er op. Van een aantal van mijn andere kleurmiddelen wil ik hier ook kleurkaarten gaan maken.

To do
Iedere week / maand maak ik to do lijstjes zo hou ik overzicht en het geeft rust. De eerste heb ik met kant en klare plaatjes gedaan. Maar lijnen trekken, stempelen of iets anders kan ook. Net wat op dat moment uitkomt of waar ik zin in heb.

Moodtrackers en selfcaretrackers
Die staan er nog niet in maar er is al ruimte voor. Ik last ernaast een voorbeeld uit het instructie boekje zien.

Mindmaps
Ontzettend handig bij een vol hoofd of om ergens zicht op te krijgen.

Achterflap

Mijn bullet journal is het perfecte notitieboek om al jou afspraken, taken, plannen, wensen, to-do-lijstjes, verjaardagen op één plek en volgens een handig systeem te verzamelen. Dit journal is speciaal ontwikkeld voor al jouw journalcreaties en is de absolute broedplaats voor je creatiefste momenten.
Inclusief vernieuwd instructie boekje.

Boekgegevens

9789045327082

Titel :Mijn Bullet Journal – Vlinders
Auteur :Diverse auteurs
Uitgever :Mus creatief
Verschenen :Maart 2022
ISBN :9789045327082

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.