Gelezen: Een fijne neus voor liefde – Stacey LeeGelezen

9789402727500

Een fijne neus voor liefde is een heerlijk feelgood Young Adult boek waarin natuurlijk romantiek een grote rol speelt. Maar ook een tikje magie, grappige en gecompliceerde verwikkelingen en het ontdekken wie je zelf bent komen in het boek voor. Het is een amusant, vlot lezend verhaal met een hoofdpersoon om in je hart te sluiten. Hier en daar is het behoorlijk voorspelbaar maar dat neemt niets weg van het leesplezier.

Mimosa is een leuke tiener om over te lezen en komt vanaf het begin sympathiek over. Ze is slim, heeft een goed gevoel voor humor, een gezonde dosis koppigheid en eigen wil en is een doorzetter. En dat kan ze allemaal goed gebruiken omdat ze op school gemeden wordt en zelfs eng gevonden wordt.
Dat komt omdat zij en haar moeder bekende “liefdesheksen“ zijn en daar willen haar klasgenoten niets mee te maken hebben. Mim heeft dan ook maar 1 goede vriendin, “Kali“, bij wie ze gelukkig gewoon zichzelf kan zijn.

En dat is best moeilijk “jezelf zijn“, want hoe kan Mim ontdekken wie ze is en wat ze wil als haar toekomst al vast ligt? Haar moeder gaat er vanuit dat Mim haar leven ten dienste zal stellen aan het helpen van mensen en het telen van planten voor hun speciale drankjes. Maar hoewel Mim houdt van het werken in de tuin en het maken van ingewikkelde speciale liefdesdrankjes wil ze ook een eigen keuze hebben.
En dat lijkt niet mogelijk want het speciale reukvermogen waardoor ze haar werk als heks kan doen zal ze verliezen als ze zelf verliefd wordt.
De strijd van Mim, maar ook van haar vriendin Kali, om haar eigen weg te vinden loopt als een rode draad door het boek. Dit gaat met de nodige fouten en met vallen en opstaan en valt alles uiteindelijk op z’n plek. Voorspelbaar maar wel erg leuk om te lezen en de boodschap dat doorzetten en opkomen voor je zelf de moeite is komt mooi over.

Complicaties
Het leven van Mim is zelfs als alles goed gaat al ingewikkeld te noemen. Net als iedere tiener zet ze zich af tegen haar moeder. Maar Mim heeft het nadeel dat haar moeder alles kan ruiken zodat ze niets geheim kan houden. Op school wordt ze gemeden en heeft ze geen vrienden Ze moet hard werken en haar moeder helpen met de drankjes. Bovendien voelt ze zich vaak best alleen met alleen haar moeder en verder geen familie (behalve een tante met wie haar moeder ruzie heeft)

Maar het kan erger en dat zorgt voor Mim voor problemen, maar voor de lezer voor grappige situaties.
Waneer haar moeder op werkreis is moet zij het werk overnemen. En daar gaat het mis en komt ze tot over haar oren in de problemen.
Ze geeft per ongeluk de verkeerde persoon een liefdesdrankje.
Ze wordt verliefd op een ontzettend leuke jongen hoewel dat verboden is. Maar ze kan hem niet uit de weg gaan want Mim heeft zijn hulp nodig en de persoon die het verkeerde drankje heeft gekregen is zijn moeder. Verder probeert iemand Mim te chanteren om een liefdesdrankje te maken.
En waneer ze deze problemen op probeert te lossen maakt ze het alleen steeds maar erger. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor anderen.

Dat haar moeder er net niet is komt goed uit. Hierdoor kan ze lekker door klungelen wat voor leuke situaties zorgt.
De ontmoetingen tussen Mim en Court zijn levendig en grappig om te lezen. De misverstanden en de uiteindelijke uitkomst verassen niet, maar laten je wel lezen met een glimlach.

Naast het verhaal van Mim is er ook aandacht voor de achtergronden van Kali en Court die het beide ook niet altijd makkelijk hebben. En ook hier wordt op een leuke manier getoond hoe belangrijk en hoe moeilijk het is om je eigen weg te vinden.
In combinatie met liefdesperikelen, gecompliceerde misverstanden en een beetje magie levert dit een aantrekkelijk en fijn leesbaar boek op.

Achterflap

DE MEESTE MENSEN WETEN NIET DAT LIEFDESVERDRIET NAAR BOSBESSEN RUIKT.

Mimosa en haar moeder zijn de laatste aromateurs op aarde. Met behulp van hun uitzonderlijke reukvermogen kunnen ze liefdesdrankjes maken waarmee ze verliefde mensen helpen, en dus is Mimosa voorbestemd voor een leven lang plukken, wieden en brouwen. Maar bovenal moet ze zorgen dat ze zelf nooit verliefd wordt, want dat zou haar sublieme reukvermogen schaden.

Als ze per ongeluk een elixer aan de verkeerde vrouw geeft – een onvergeeflijke fout die ze beslist niet aan haar moeder durft op te biechten – loopt alles al snel uit de hand. Er is maar 1 manier om het goed te maken, en de enige die haar daarbij kan helpen is Court, een van de populairste jongens van school.
En dan gebeurt net dat gene wat absoluut niet mag: ze wordt verliefd !

Boekgegevens

9789402727500

Titel :Een fijne neus voor liefde
Auteur :Stacey Lee
Uitgever :Harper Collins
Verschenen :Juli 2017
ISBN :9789402727500
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.