Gelezen: Een dag in het leven van – Mike Barfield / Jess BradleyGelezen

9789044760781

Een dag in het leven van is een knotsgek weetjes boek voor kinderen (vanaf 8 jaar) over het leven op aarde. Het boek is verdeeld in drie hoofdstukken: menselijk lichaam, dieren en aarde. Een heerlijk boek voor kinderen die meer willen weten over wat er in hun lichaam gebeurt, wat dieren doen en over hoe de dingen in onze wereld precies werken.

ConniesBoekenblog_JMF-6D-20210703_0002In het boek staan strips die een dag uit het leven van bijvoorbeeld je hersenen laten zien. In tekeningen met korte teksten vertellen bijvoorbeeld je hersenen van alles over wat ze doen en hoe ze werken. Allerlei feitjes en weetjes worden kort uitgelegd en beschreven.
De layout van de strips is duidelijk zodat er niet te veel informatie tegelijk op een kind af komt. Het is kleurrijk en ziet er uitnodigend uit. Op een leuke manier wordt er veel verteld en inzichtelijk gemaakt voor de jonge lezers. Omdat ze steeds maar een paar regels hoeven te lezen en de tekeningen er grappig uitzien is dit boek heel laagdrempelig ook voor kinderen die niet zo van lezen houden.

Naast de strips zijn er pagina’s waarop er ingezoomd wordt op een onderwerp. Hier wordt één onderwerp uitgelicht, deze keer niet in stripvorm. Hier zie je bijvoorbeeld hoe een oog werkt, welke grote buideldieren er bestaan of wat je kunt zien aan de groeiringen van een boom.
Ook hier is de layout prettig en leest de tekst erg gemakkelijk.

Als laatste zijn er de “geheime dagboek“ pagina’s. Hierin vertellen lichaamsdelen, dieren of… iets uit hun leven. Hierin worden meerdere dagen beschreven zodat de lezer ziet hoe bepaalde processen verlopen. Zoals hoe een witte bloedcel aangemaakt wordt, in de bloedbaan komt, bacteriën aanvalt en dan wordt afgevoerd. Of hoe een wolk ontstaat, verandert en voor regen zorgt. Dit is grappig beschreven en is naast interessant ook leuk om te lezen.

Een boek vol weetjes en feitjes over allerlei interessante onderwerpen, leuk gebracht en heel makkelijk te lezen. Wat mij betreft een aanrader.

Achterflap

Hoe werkt het menselijk lichaam?

Wat speelt er zich af in het dierenrijk?

Wat gebeurt er in de wereld om je heen?

Doe dit boek snel open en kom van alles te weten over je lichaam en de wereld om je heen. In grappige strips en geheime dagboeken vertellen verschillende organen, dieren, planten en fenomenen hoe een dag in hun leven eruitziet.

Boekgegevens

9789044760781

Titel :Een dag in het leven van
Auteur :Diverse auteurs
Uitgever :Centrale Uitgeverij Deltas
Verschenen :juni 2021
ISBN :9789044760781

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.