Bespreking: Escaperoom puzzels – James Hamer – MortonGelezen

9789045324135

Voor iedereen die van Escaperooms en / of puzzelen houdt is er nu een geweldig boek verschenen bij uitgeverij Mus namelijk Escape Room Puzzels. Het is geschreven en bedacht door James Hamer – Morton en staat garant voor uren puzzelen en het laten kraken van je hersenen.
Het volgt het idee van een Escaperoom waarbij je steeds puzzels en raadsels moet oplossen om naar een volgende kamer / ruimte te kunnen gaan om zo uiteindelijk uit een gebouw te kunnen ontsnappen.

ConniesBoekenblog-JMF-20190728-0041Het boek begint met een duidelijke inleiding waarin niet alleen verteld wordt hoe het boek werkt maar ook verteld wordt waarom dit boek anders is dan andere puzzelboeken. Bij dit boek moet je naast puzzels oplossen ook subtiele hints uit de tekst halen en de antwoorden die je vindt combineren. Soms is het nodig om in het boek te knippen of op een andere manier met het boek aan de slag te gaan.
Alles houdt met elkaar verband en moet je gebruiken om het einde van het boek te bereiken en de “Escaperoom“ te kunnen verlaten.

Vervolgens word je als lezer welkom geheten bij het Wexell complot. Hierbij maak je kennis met Adam Parkinson die in de ik vorm vertelt over de vreemde dingen die hem overkomen. Het begint ermee dat hij niet bij zijn post kan en langzamerhand wordt duidelijk dat hij betrokken is bij een ingewikkeld complot. Zijn manier van vertellen is spannend om te lezen en trekt je zonder moeite het verhaal in. En dan kan het puzzelen en speuren beginnen.

ConniesBoekenblog-JMF-20190731-0001-1Er staan 10 hoofdstukken in het boek die ieder staan voor een kamer / ruimte waarin je aan de slag gaat met de aanwijzingen van Adam en de puzzels die in dit hoofdstuk staan. In de lay-out worden vaak gedachtes van Adam die van belang kunnen zijn extra benadrukt.

Per kamer / ruimte is het de bedoeling dat je alles oplost zodat je naar de volgende kan gaan én dat je aanwijzingen verzameld voor het einde van het boek.
In het boek staat dat je gemiddeld een uur bezig bent per hoofdstuk maar wanneer je veel zelf wilt uitvogelen zonder naar de hints te kijken kan dat makkelijk veel langer worden. De puzzels zijn heel gevarieerd en vaak echte breinkrakers die je niet zomaar oplost.

Voor het geval dat je toch echt even niet verder kan staan er achterin het boek hints. Die zijn er in drie niveaus, moeilijk, medium en makkelijk. De moeilijke hints zijn er om je een beetje inspiratie te geven over hoe je elke afzonderlijke puzzel in het hoofdstuk kunt benaderen. De medium hints helpen als je vastloopt en een aanwijzing nodig hebt. En de makkelijke hints zijn er voor als je echt helemaal geen flauw idee hebt waar je moet beginnen.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat het je niet lukt om een puzzel op te lossen. In dat geval staan de oplossingen ook achter in het boek zodat je altijd verder kan naar de volgende kamer / ruimte.

ConniesBoekenblog-JMF-20190731-0002-1De lay-out van het boek is lekker ruim en leest makkelijk, bovendien ziet het er erg mooi en uitnodigend uit. Het is erg levendig en heeft meer de sfeer van een verhaal met illustraties dan van een puzzelboek. Dat past erg goed bij het idee van het ecsaperoom door lopen maar dan thuis.

Bij mij zijn zowel Jeroen (mijn man) en de kinderen erg fan van escaperooms en zijn samen al menige uitdaging aangegaan. Ik heb dan ook Jeroen gevraagd om met het boek aan de slag te gaan omdat hij ook “echte “ escaperooms bezoekt.

Hij is ontzettend enthousiast en vindt dat het hele verhaal niet alleen goed in elkaar zit maar ook heel leuk en uitdagend is om te doen. Van hem krijgt het boek een 10 met een griffel.

Achterflap

De deur valt achter je dicht. Te laat zie je dat er een raar slot aan de deur bevestigd zit. Je kijkt om je heen en beseft je… je zit gevangen!

Help onderzoeksverslaggever Adam Parkinson als hij verstrikt raakt in de duivelse wereld van de Wexell Corporation. Samen met Adam moet je puzzel na puzzel oplossen. Om eerst uit de klauwen van de kwaadaardige Wexell te ontsnappen, en vervolgens hun snode meesterplan voor wereldheerschappij bloot te leggen.

In Escaperoom puzzels staan tien “rooms“ waar je je een weg uit moet puzzelen. Elke kamer is speciaal ontworpen om je het populaire Escaperoom gevoel op papier te geven en heeft meerdere lagen van interactieve puzzels waarmee je Adam kan bevrijden en door kan gaan naar de volgende kamer….. vóór de tijd om is.

Boekgegevens

9789045324135

Titel :Escape room puzzels
Auteur :James Hamer-Morton
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :Juli 2019
ISBN :9789045324135
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.