Recensie: Liefde & Ananas – Isabelle Paz Soldan3 sterren, Recensie

9789020541489

Liefde & Ananas is het eerste deel in de Love & Fruits-serie van Isabelle Paz Soldan. De hoofdpersoon in het boek is de dertigjarige Anna, die wat met zichzelf overhoop ligt. Ze werkt al acht jaar bij hetzelfde bedrijf en is nooit verder gekomen dan de positie waarmee ze gestart is. Nadat jaren geleden haar hart gebroken is is ze nooit meer echt verliefd geweest. En de keren dat ze een man leuk vond was er iedere keer wel iets mis met hem, dus haar liefdesleven staat op een laag pitje en dat terwijl haar vriendinnen al aan een gezin begonnen zijn. Ze voelt zich soms als single tussen haar getrouwde vriendinnen wat buitengesloten.
Anna woont in een studentenhuis met twee mannelijke huisgenoten die nog studeren en samen spelen ze graag uren Mario Kart. Heel gezellig maar Anna vraagt zich af of ze niet te oud wordt om nog als student te leven.

Ze is dus single, heeft een belabberd liefdesleven, kan niet doorgroeien op haar werk en vindt nog maar weinig aansluiting bij haar vriendinnen. Het is dus heel begrijpelijk dat Anna niet zo lekker in haar vel zit.
Maar er lijkt het een en ander te veranderen wanneer er een aantal dingen tegelijk gebeuren. Ze ontmoet een oude vriendin, met wie het meteen weer klikt, en die ook single is. Samen gaan ze gezellig stappen en Anna leeft helemaal op. Ze gaat schilderles nemen en ontmoet aparte leuke mensen. En een van haar collega’s vind ze wel heel aantrekkelijk en het lijkt alsof hij haar ook leuk vindt.

Helaas voor Anna loopt het een en ander niet zoals ze verwacht had en komt ze in een aantal lastige situaties terecht.

Liefde en Ananas is een ontspannen feelgood boek dat makkelijk leest. De onhandige maar sympathieke Anna is een leuk personage om over te lezen. Via haar leer je ook haar huisgenoten, vrienden en collega’s kennen en lees je hun verhalen.
Zo kom je er onder andere achter dat er flink geroddeld wordt op kantoor en dat er van alles speelt tussen de collega’s onderling.

Naast alle verwikkelingen op kantoor en met vrienden staat het liefdesleven van Anna centraal in het boek. Als lezer heb je al snel een vermoeden voor wie Anna gaat vallen, maar Anna zelf moet eerst het een en ander meemaken, fouten maken, weten wat ze wil voordat zij ook zover is. De groei van Anna hierin is goed beschreven en komt overtuigend over

Anna komt regelmatig in gênante situaties terecht die goed bedacht zijn maar die iets missen in de manier waarop ze beschreven worden. Ze lieten me helaas niet glimlachen.
De schrijfstijl is makkelijk en ontspannen, maar weet je net niet helemaal het verhaal in te trekken. Het is veel “tell“ en te weinig “show“ waardoor het verhaal iets aan levendigheid mist.
Het verhaal gaat wat hortend, waarbij er soms stukken wat te lang zijn en op andere momenten het verhaal opeens wel heel snel gaat.

Doordat je de karakters leert kennen en er veel met hen gebeurt en Anna een leuk en sympatiek personage is, is dit boek toch aangenaam om te lezen.

Boekgegevens

9789020541489

Titel :Love & Fruits 1 – Liefde en ananas
Auteur :Isabelle Paz Soldan
Uitgever :Z&K
Verschenen :juni 2021
ISBN :9789020541489

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.