Bespreking: De complete Tuinplanten WijzerGelezen

9789044762785

In november zijn Jeroen en ik verhuisd van een appartement, waar we bijna 25 jaar met plezier hebben gewoond, naar een huis met een tuin. Van balkonplanten gaan we nu dus over op het opknappen en verzorgen van een tuin. Wel even iets anders. Dus toen uitgeverij Deltas onlangs het boek De complete tuinplanten wijzer uitbracht kwam dit boek als geroepen.
Natuurlijk is er op internet van alles te vinden, er is zelfs een app waarmee je aan de hand van een foto kunt zien welke plant het is en wat de eigenschappen zijn. Als aanvulling is dat prima maar voor mij gaat er in dit geval toch niets boven op mijn gemak bladeren in een boek vol informatie en mooie foto’s.

De complete tuinplanten wijzer begint met het voorstellen van de experts die aan het boek meegewerkt hebben en een duidelijke uitleg hoe je het boek kunt gebruiken. Het boek geeft ook informatie over balkonplanten en kruiden maar het grootste deel gaat over tuinplanten.
Er staan 1000 planten in die in diverse hoofdstukken zijn ondergebracht namelijk: Bomen en stuiken / Rozen / Klimplanten / Bloeiende tuinplanten / Varens en grassen / Kruiden / Balkonplanten/ Kuipplanten en Planten voor vijvers.
Aan het begin van ieder hoofdstuk wordt er wat algemene informatie over de tuinplanten van dat hoofdstuk.

ConniesBoekenblog_JMF_6D_20220220_0017

We hebben in het kantoor van Jeroen alvast wat in de praktijk toegepast

Het boek is een lust voor het oog en op iedere pagina zijn meerdere schitterende foto’s te vinden. Het is dan ook een heerlijk boek om door te bladeren en om een idee te krijgen van wat je in je tuin (of balkon) voor planten wil hebben.
Wanneer je serieus wil kijken of de plant iets voor jou is en hoe het past in je tuin wordt er kort en krachtig informatie gegeven. Per plant lees je in het boek over: Hoe hoog de planten worden / Speciale kenmerken / Verzorging / Standplaats / Welke kleuren er zijn / Bloeitijd en hoeveel zon en water de plant nodig heeft.

Voor beginnende tuiniers – zoals Jeroen en mij – een schat aan informatie die op een zeer plezierige en duidelijke manier gegeven wordt. Maar ook als je al meer ervaring hebt met tuinieren is het mooi boek om als naslag werk te gebruiken, nieuwe planten te zoeken die bij je tuin passen of om als tuinliefhebber te genieten van de mooie foto’s.

Wat ik ook erg handig vind bij dit boek is dat er extra informatie gegeven wordt, bijvoorbeeld als een tuinplant onder verschillende namen bekend staat of waar de naam van een plant vandaan komt. Het is overzichtelijk en je kan snel zoeken op bepaalde criteria doordat er met verschil in lettertype gewekt wordt en er ook het een en ander aangegeven wordt met symbolen. Zo kun je bijvoorbeeld in één oogopslag zien welke kleuren er zijn, hoeveel zon en water de planten nodig hebben.

Achterflap

Deze actuele plantengids helpt u bij het uitkiezen van mooie, bijzondere of gemakkelijke planten voor de tuin. Een uitgebreid naslagwerk, boordevol ideeen en koopadviezen.

U hebt de keuze uit

  • 350 bomen, struiken, rozen
  • 30 klimplanten
  • 370 vaste planten
  • 50 zomerbloeiers
  • 50 grassen en varens
  • 35 kruiden
  • 85 balkon en kuipplanten
  • 30 waterplanten
  • De essentie in een oogopslag

Met informatieve beschrijvingen over de kenmerken en standplaatsen, de talloze soorten waaruit u kunt kiezen, de verzorging en de toepassing. Interessante details, zoals de schors of vruchten, ziet u op de vele foto’s.

Boekgegevens

9789044762785

Titel :De complete tuinplantenwijzer
Auteur :Diverse auteurs
Uitgever :Uitgeverij Deltas
Verschenen :Februari 2022
ISBN :9789044762785

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.