Gelezen: Easy Peasy Puppy opvoeding – Steve MannGelezen

9789021581590

Wanneer je van plan bent om een puppy aan te schaffen is dit echt het boek dat je van te voren en wanneer je pup er is moet lezen. Aanschaffen is trouwens een woord dat niet echt past als het om een puppy gaat, je krijgt er immers een huisgenoot bij. Wij hebben Bobbie (10) en Emma (4) en die horen echt bij ons gezin. De gebruiksaanwijzing is weliswaar anders dan bij mensen maar we hebben echt een band opgebouwd met onze twee kleine dwergschnautzers.
Vooraf heel veel lezen en een puppy training (gebaseerd op kijken naar je hond en een positieve benadering) hebben hier zeker bij geholpen.

Dit is precies het boek dat ik iedereen aan kan raden die aan een puppy wil beginnen. Er staat informatie in over van alles dat er bij het opvoeden van een pup kunt verwachten. Van de eerste spullen die je nodig hebt, oefeningen, zindelijkheidstraining, tot het vinden van een geschikte puppy cursus.
Het boek sluit heel erg aan bij de puppycursus die wij gevolgd hebben en waar we helemaal achter staan. Alles in het boek staat in het teken van begrijpen en leren kennen van je pup, het opbouwen van een goede band en hoe ze op een positieve manier je pup gedrag aan kunt leren.
Dat dit soms niet mee valt neemt de auteur mee in zijn verhaal, ook de lastige momenten bij de opvoeding van een pup worden besproken. Er is niets mis mee om eens moedeloos te worden wanneer je pup weer in huis plast of op je schoenen heeft gekauwd. De manier waarop je hierop reageert is echter erg belangrijk en dat wordt goed uitgelegd in het boek.

Steve Mann heeft een prettige manier van vertellen en weet de juiste balans te vinden tussen informatie geven en zorgen voor een aangename leeservaring. De manier waarop hij schrijft is niet belerend of het maken van een statement. Uit alles wat hij schrijft blijkt zijn passie voor honden en de wil om mens en pup een goede start te geven.

Easy Peasy puppy opvoeding begint met een stukje waarin hij iets over zijn achtergrond en over zijn trainingsfilosofie vertelt. Ook gaat hij in op het kopen van een puppy en wat daar allemaal bij komt kijken. Dit is fijn geschreven en geeft inzicht in de manier van trainen die hij later in het boek beschrijft.
Voor de lezers die gelijk met opvoeding / training tips willen beginnen verwijst hij in de start van het boek al naar de pagina waar die beginnen, “De Snelgids“ noemt hij dat.

Er komen vele nuttige onderwerpen aan bod zodat je een heel volledige gids hebt met tips, trainingsmethodes en belangrijke informatie over pups.
Er wordt niet alleen uitgelegd hoe je bijvoorbeeld een pup zindelijk kunt maken, maar ook waarom het van belang is op het op deze manier te doen. Hierbij is ook veel aandacht voor de momenten dat het niet lijkt te lukken en hoe je daar op in kunt spelen. De nadruk ligt op het positief belonen en het laten zien aan je hond welk gedrag je wil zien.

Daarnaast staan er handige lijstjes in het boek waarbij belangrijke informatie op een rij wordt gezet. Ook staat het boek vol met ervarings/ voorbeeld verhalen uit de praktijk.

Achterflap

EEN PUP OPVOEDEN WAS NOG NOOIT ZO MAKKELIJK

Mijn naam is Steve Mann en ik ben al 30 jaar een professioneel hondencoach en hondengedragsdeskundige. Als oprichter van ‘The Institute of Modern Dog Trainers‘ heb ik al meer dan 100.000 hondenlevens en dat van hun eigenaars getransformeerd – en nu wil ik jou helpen!

Of je nu een gloednieuwe jonge pup, een volwassen hond of een adoptiehond hebt, met mijn trainingsmethodes geven je alle handvaten die je nodig hebt. Met simpele wetenschappelijk onderbouwde en verantwoorde technieken laat ik je zien hoe je de beste relatie met je pup opbouwt en leer ik je alles over:

Voorbereiding, hondengedrag, socialisatie, met losse hondenlijn lopen en nog veel meer…..

Ik beloof je dat het echt EASY PEASY is! Elke TIP, TRUC EN LES in dit boek brengt jou en je pup dichter bij elkaar.

Boekgegevens

9789021581590

Titel :Easy Peasy Puppy Opvoeding
Auteur :Steve Mann
Uitgever :Kosmos Uitgevers
Verschenen :Mei 2021
ISBN :9789021581590

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.