Gelezen: Nora Roberts – ErfenisGelezen

9789022592373

25 mei is bij uitgeverij Boekerij een nieuw boek van Nora Roberts verschenen met de titel Erfenis. Hoofdpersoon Adrian Rizzo krijgt op meerdere manieren te maken met de betekenis van het woord erfenis, zowel in positieve als negatieve zin. De tekst op de achterflap (zie onderaan dit blog) vertelt dat Adrian op zevenjarige leeftijd haar vader voor het eerst zag en dat hij haar op die dag bijna vermoorde.

Als lezer leer je Adrian op zevenjarige leeftijd kennen wanneer deze ternauwernood aan de dood ontsnapt. Haar moeder, die een succesvol fitness merk runt en erg bekend is, brengt Adrian bij haar grootouders in Maryland om haar te behouden voor alle media aandacht. Hier vindt Adrian een vriendin voor het leven en maakt ze kennis met de warme familie van haar nieuwe vriendin. In deze start maak je kennis met een aantal mensen, zoals haar grootouders die erg belangrijk voor Adrian zijn en die een rol blijven spelen in haar leven.

In de loop van het boek zie je Adrian opgroeien en lees je hoe ze op de middelbare school een aantal bijzondere vrienden maakt. Ook zij worden een onderdeel van het leven van Adrian, net als de manager van haar moeder en haar kindermeisje. Ieder heeft zijn eigen karakter en verhaal dat meeloopt met wat er in het leven van Adrian gebeurd. De personages zijn leuk om over te lezen en ik was er op het einde (van het dikke boek) nog niet op uitgekeken.
Er gebeuren nog meer belangrijke dingen wanneer Adrian op de middelbare school zit. Ze start haar eigen fitness bedrijf dat in de loop van de jaren een groot succes gaat worden. Het is heerlijk om te lezen hoe Adrian dat voor elkaar krijgt en hoe ze samenwerkt met haar vrienden. Helaas is er in die periode ook iets wat in de loop van de tijd steeds meer een probleem gaat worden.

Adrian krijgt haar eerste dreigbrief en in de komende jaren volgen er steeds meer. De toon van deze brieven wordt steeds onheilspellender. Als lezer weet je dat de dreiging reëel is omdat er korte intermezzo’s in het boek zijn die vanuit de afzender van de brieven geschreven zijn. Veel meer dan dat kom je niet te weten tot het laatste deel van het boek. In dit laatste deel ontdek je meer over de achtergrond en de motieven van de dader en loopt de spanning flink op. Tijdens het lezen was ik er van overtuigd dat Adrian in leven zou blijven, toch leefde ik helemaal mee en voelde ik de spanning. Het is knap hoe de manier waarop Nora Robert haar verbeeldingskracht weet om te zetten in worden die je helemaal het verhaal in trekken.

In de loop van het boek zie je Adrian opgroeien tot een slimme, eigengereide en sympathieke jonge vrouw. Ze leert goed om te gaan met haar liefdevolle afstandelijke moeder en is met hart en ziek verknocht aan haar grootouders en vrienden.
In de start van het boek krijg je al een glimp van de man op wie ze veel later in het boek verliefd wordt. Dit is voorspelbaarheid, op een heel positieve manier, omdat Nora Robert de reis naar hoe ze elkaar vinden iedere keer weet te schrijven alsof het voor het eerst gebeurd. Het blijft gewoon iedere keer weer genieten en telkens weer is het geloofwaardig en laat het je vaak glimlachen.
Een deel van het boek is ook geschreven vanuit het perspectief van deze man.

Al met al heeft het boek weer alles wat je van een Nora Roberts boek kunt verwachten: sympathieke personages, levendige en echt aandoende gesprekken, warme momenten en wrijving tussen personages, familie en vrienden die ook erg aanspreken, romantiek, een tikje humor. En in dit boek ook een beetje spanning die tegen het einde van het boek behoorlijk oploopt.

Achterflap

Adrian Rizzo was zeven toen ze het vader het eerst zag. Dat was ook de dag waarop hij haar bijna vermoorde – tot haar moeder, Lina, tussenbeide kwam. Daarna bracht haar moeder haar in veiligheid bij haar grootouders in Maryland, waar ze een fijne zomer beleefde terwijl haar moeder een zeer succesvol bedrijf van haar eigen fitnessmerk maakte.

Op de middelbare school begint Adrian met haar eigen yoga- en trainingsvideo’s, waarmee ze in de voetsporen van haar moeder treedt. Als ze naar New York verhuist krijgt ze haar eerste dreigbrief. Haar moeder vertelt dat ze zelf ook dergelijke brieven heeft gekregen en dat ze zich geen zorgen hoeft te maken. Maar op welk adres Adrian zich ook bevindt, de brieven blijven komen. En na haar terugkeer in Maryland om voor haar grootvader te zorgen, worden die steeds dreigender van toon. Hier, omringt door vrienden en familie, heeft Adrian het gevoel dat ze veel meer te verliezen heeft dan alleen haar eigen leven…

Boekgegevens

9789022592373

Titel :Erfenis
Auteur :Nora Roberts
Uitgever :Boekerij
Verschenen :Mei 2021
ISBN :9789022592373

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.