Bespreking: Wicca kleurboek – Marcia ZottinoCreatief

9789044759822

Met veel plezier heb ik gewerkt aan de mooie kleurplaten in het Wicca Kleurboek van Marcia Zottino.
Het is een groot vierkant kleurboek (28 bij 28 cm) met allerlei kleurplaten die iets met mystiek en magie te maken hebben. De kleurplaten zijn enkelzijdig bedrukt op een quote na die op de achterkant van de illustratie staat. Het zijn quotes (met vermelding auteur) die bij de stijl van het boek passen en wat mij betreft is dat een mooie aanvulling. Dat het papier eenzijdig bedrukt is vind ik een groot pluspunt, ik vind dat prettiger werken en ook mooier voor de kleurplaten waar je zo lang mee bezig bent. Ietwat kreukelen van de pagina of doordrukken van je gebruikte materiaal is dan veel minder storend.

ConniesBoekenblog-6397

Het papier is stevig en kan behoorlijk wat hebben, mits je bij het werken met waterverf en dergelijke wel tussendoor de lagen laat drogen (of een föhn of heattool gebruikt).

Bij de kleurplaat van de maan was ik wat ongeduldig en gebruikte ik teveel water tegelijk en het papier ging toen behoorlijk bol staan. Gelukkig is het vrij goed opgedroogd en aangezien het toch enkelzijdig bedrukt is heeft het ook geen gevolgen voor de kleur plaat aan de andere kant.

Iedere keer als ik aan de slag ga met een kleurboek is het weer de vraag voor mij wat er uit zal gaan komen. Wanneer ik op verschillende momenten dezelfde kleurplaat zou doen komt er steeds weer iets anders uit. Niet alleen omdat het nu eenmaal de ene keer beter lukt dan de andere keer maar omdat het kleuren iets persoonlijks is en zich aan past aan mijn stemmingen. De ene keer wil ik iets proberen wat ik nog knap lastig vind en oefen ik daarmee. Het is fijn als het resultaat naar wens is maar het hoeft niet. Ik vind het bezig zijn met kleuren, het ontspannen en het creatief bezig zijn, het oefenen en experimenteren veel belangrijker dan het resultaat. Wat natuurlijk niet weg neemt dat ik het erg leuk vind wanneer een kleurplaat naar wens is en ik er blij mee ben.

Bij de kleurplaten heb ik met allerlei materialen gewerkt, en vaak met meerdere op een kleurplaat. Ik gebruikte diverse merken stiften, gelpennen, aquarelverf en potloden, markers, fineliners, posca pennen, kleurpotloden, glitterverf
Bij de kleurplaat van de kat heb ik erg veel verschillende tinten grijs en zwart gebruikt. Soms heel licht zodat het bijna niet te zien is, andere heel donker. Ik hoop dat het op de foto goed te zien is.

ConniesBoekenblog-6391

ConniesBoekenblog-6396

Bij de kleurplaat van de maan vind ik het contrast met de glitterverf / glittergelpennen goed uitkomen bij de rest van de kleurplaat. Maar ook hier is het op de foto minder duidelijk dan in het echt. De pagina is een beetje bobbelig omdat ik teveel water tegelijk gebruikte maar dat kan gebeuren.

Het boek is jammer genoeg niet goed plat neer te leggen zodat het moeilijk is om de stukjes tegen de middenrand van het boek te kleuren. Het lukt wel maar het is even prullen.
De kleurplaten vindt ik prachtig en erg gevarieerd, wat me wel opviel is dat er een aantal wel heel erg lijken op het werk van Hanna Karlzon.

Wat ik heel fijn vind aan het boek is dat de kleurplaten heel gevarieerd zijn, in hoe ze er uit zien. Er zijn personen en voorwerpen te zien, maar ook dieren of pagina’s vol fijne tekeningen die wel iets van een Mandela weg hebben. Dat is niet alleen een ander beeld om te gaan vullen maar past ook bij verschillende manieren waarop ik wil kleuren. De ene keer wil ik klein en priegelig bezig zijn vol herhalingen, dat vind ik erg ontspannen. Een andere keer zoek ik meer een uitdaging, zoals het inkleuren van gezichten wat ik best lastig vind of wil ik een kleurplaat waar ik zelf wat creatiefs kan toe voegen en dit boek heeft het allemaal.

ConniesBoekenblog-6395

ConniesBoekenblog-6399

Achterflap

Laat je betoveren door de mooiste tekeningen van geneeskrachtige kruid3n en kristallen, Dromenvangers en diergeesten, magische voorwerpen en mystieke symbolen…
Kies een van de tekeningen uit en laat de magie ontwaken terwijl je ze met je kleurpotloden en stiften tot leven wekt.

Boekgegevens

9789044759822

Titel :Wicca kleurboek
Auteur :Marica Zottino
Uitgever :Centrale Uitgeverij Deltas
Verschenen :April 2021
ISBN :9789044759822
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.